Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο. Αναλυτικά: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και καταδικάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στη Βουλή συνεχίζοντας την πολιτική των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και στην φτώχεια του λαού.
Ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα και στο όνομα καμιάς πειθαρχίας να καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: «βρωμερό», «δολοφονικό» και «απάνθρωπο» το κόμμα της Χ.Α

Απανωτά τα χαστούκια που τρώει η ναζιστική συμμορία-κόμμα της Χρυσής Αυγής από τοπικές κοινωνίες και συλλογικότητες. Την καινούργια κατραπακιά την δέχτηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που με επιστολή της στη δήμαρχο Σούλι Θεσπρωτίας, απαιτεί να μην παραστούν εκπρόσωποι αυτού του μορφώματος –που το χαρακτηρίζει «βρωμερό», «δολοφονικό» και «απάνθρωπο» που έχει μέλη που τα διακρίνει «εθνικιστικός, ρατσιστικός και μισαλλόδοξος μονόλογος τον οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού» - ενώ σε «αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι η Οργάνωσή μας που συμμετέχει κάθε χρόνο, δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκδηλώσεις».
Ολόκληρη η επιστολή:

"Ο τρίτος δρόμος, ο μόνος δρόμος"

Από την προσωπική σελίδα του Λάζαρου Λαζάρου* στο Facebοok.
Τον τελευταίο καιρό έγραψα και είπα, πολλές φορές ότι ήρθε η ώρα να δείξουμε ωριμότητα, να ξεπεράσουμε τον Εμφύλιο και να πάμε σε ένα γενναίο Ιστορικό Συμβιβασμό, βασισμένο σε αμοιβαίες υποχωρήσεις (φυσικά μιλάω για το μεγάλο "βάσανο" της περιοχής μας, την μεταλλουργία Χρυσού). και καταλήγω σε αυτή την πρόταση γιατί θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής δεδομένα: α) Ήδη εργάζονται στη συγκεκριμμένη Εταιρεία πάνω από 1000 άτομα. β) Χρειάζεται ένας συνεχής αγώνας, από πλευράς της Εταιρείας για την αποφυγή μολύνσεων από παλιές απορροές και όξινα ύδατα. γ) Η βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, επιβάλλει την ανάπτυξη θέσεων εργασίας.

Περιοχή Ν.Καλλικράτειας: "Σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια παντού!"


  Όπου και να περπατήσεις προς την Νέα Ηράκλεια, τα Νέα Σίλατα, την Νέα Γωνιά, τον Αγιο Παύλο, στους ενδιάμεσους αγροτικούς δρόμους, και ιδιαίτερα στους παραλιακούς οικισμούς, ακόμα και δίπλα από το κτίριο πολλαπλών χρήσεων, συναντάς εικόνες, πού σου προκαλούν ντροπή και θυμό.
Σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια παντού.
Όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, τα γύρω δέντρα γίνονται διαφημιστές των σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Ανοιχτή Επιστολή από τις γυναίκες της Χαλκιδικής


Οι γυναίκες της Χαλκιδικής στέλνουν μήνυμα αξιοπρέπειας, αγώνα και αποφασιστικότητας. Καλούν όλες τις γυναίκες της Ελλάδας και του κόσμου να σταθούν στο πλευρό τους και να δηλώσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Από την πρώτη ήδη ημέρα συλλογής υπογραφών, πάνω από 1700 γυναίκες από την Ιερισσό, Ν.Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή και Μ. Παναγία, έχουν προσυπογράψει το κείμενο. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία συλλογής υπογραφών, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις αγωνιζόμενες γυναίκες της Χαλκιδικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση sintfor@gmail.com
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθύμη Καρανάσιου


Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, με θέμα τους ανασφάλιστους Υπερήλικες
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές  αναφέρουν:
 «Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με την διακοπή των συντάξεων προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες και από τους αδελφούς μας από την Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
  Υπερήλικες ανασφάλιστοι χωρίς  κανένα άλλο εισόδημα ή  με ένα πολύ μικρό βοήθημα κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ ύψους 60-80 ευρώ, έμειναν δίχως την σύνταξη των 360,00 ευρώ με την οποία «ζούσαν» και δόξαζαν την μητέρα Ελλάδα.

Συνάντηση Δριβελέγκα - Καρανάσιου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Τις απόψεις και τις σκέψεις τους για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου στη Χαλκιδική, αντάλλαξαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας – ΠΑΣΟΚ και Ευθύμης Καρανάσιος – Νέα Δημοκρατία, στην συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.
Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων, για την πορεία των προβλεπόμενων διαδικασιών αξιοποίησης του ακινήτου στο Παλιούρι και της έκτασης στην περιοχή Αϊ Γιάννης στη Σιθωνία, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα πολλά χρόνια.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ (17-4-2013) αποφάσισε την έγκριση των οκτώ επενδυτικών σχημάτων που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι.

Πρόσκληση


Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τον ορυκτό πλούτο

Εκδήλωση για τον ορυκτό πλούτο και τις εξορύξεις στη Χαλκιδική διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Ε΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και η τοπική Λαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα 29/4, στις 19:00.
Θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθηγητής στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ.
Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών στη Μυκηνών.

Η Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας, στις 28 Απριλίου 2013, σας καλεί για βόλτα στο δάσος των Σκουριών.

Η διαδρομή διασχίζει το πανέμορφο αλλά και αρχέγονο δάσος των Σκουριών στο όρος Κάκαβος (750μ) πάνω από το χωριό Μεγάλη Παναγιά (430μ) της κατάφυτης ορεινής Χαλκιδικής. Διάρκεια διαδρομής 6 ώρες. Κινείται μέσα από καστανιές οξιές και βελανιδιές, χρησιμοποιώντας μονοπάτια και δασικούς δρόμους , με υψομετρική διαφορά περίπου 400μ. Το δάσος έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, λόγω της επικείμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας που απειλεί την ύπαρξή του, αλλά και το οικοσύστημα της Χαλκιδικής.Συνάντηση στο χοροστάσι της Μεγάλης Παναγίας στις 9.30πμ. 
Το απόγευμα στο Χοροστάσι θα πραγματοποιηθεί προβολή υλικού και κουρμπάνι.