Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Βερτιτσίλιο

"Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα" είναι το όνομα του κόμματος στο οποίο θα ηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο στην πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ.
-Πάντως την πράσινη ελιά, την εικόνα της οποίας χρησιμοποιεί στο site του ΡΙΚΣΣΥ, μάλλον την ...έπιασε Βερτιτσίλιο.

Το γα­λα­τι­κό χω­ριό του Ιού­λιου Δέν­δια

Συ­νέ­ντευ­ξη στην «Εποχή» και την Ιωάν­να Δρό­σου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κατερίνας Ιγγλέζη
Η ει­σβο­λή των Ε­ΚΑΜ σε σπί­τια της Ιε­ρισ­σού εί­ναι το τε­λευ­ταίο ε­πει­σό­διο δη­μο­κρα­τι­κής εκ­τρο­πής του κ. Δέν­δια. Εί­χε προ­η­γη­θεί η ει­σβο­λή σε σχο­λείο του χω­ριού, οι α­πα­γω­γές κα­τοί­κων και η υ­πο­χρεω­τι­κή λή­ψη γε­νε­τι­κού υ­λι­κού ό­σων θεω­ρή­θη­καν ύ­πο­πτοι. Για­τί πι­στεύεις ό­τι η α­στυ­νο­μία ε­ξω­θεί τό­σο την κα­τά­στα­ση στα ά­κρα;
Στις 3.15 τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Τε­τάρ­της δυ­νά­μεις των Ε­ΚΑΜ ει­σέ­βα­λαν ταυ­τό­χρο­να σε δύο σπί­τια κα­τοί­κων της Ιε­ρισ­σού, οι ο­ποίοι μέ­χρι ε­κεί­νη τη μέ­ρα ή­ταν ύ­πο­πτοι για την ε­μπρη­στι­κή ε­πί­θε­ση στις Σκου­ριές. Τα Ε­ΚΑΜ χτύ­πη­σαν μια φο­ρά το κου­δού­νι και ώ­σπου να ση­κω­θούν α­πό τα κρε­βά­τια τους, τους εί­χαν σπά­σει τις πόρ­τες και τους εί­χαν συλ­λά­βει μπρο­στά στα α­νή­λι­κα παι­διά τους. Οι άν­θρω­ποι αυ­τοί δεν ή­ταν φυ­γό­δι­κοι ού­τε εί­χαν αρ­νη­θεί να πα­ρα­στούν στο δι­κα­στι­κό μέ­γα­ρο, ό­πο­τε τους ζη­τή­θη­κε. Και αν τους κα­λού­σαν θα πή­γαι­ναν και πά­λι, με την πα­ρου­σία των δι­κη­γό­ρων τους φυ­σι­κά. Ει­λι­κρι­νά δεν κα­τα­λα­βαί­νω με ποιο σκε­πτι­κό ε­κτε­λέ­στη­καν με αυ­τό τον τρό­πο τα ε­ντάλ­μα­τα.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Τι προμηνύουν οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική; Ασυνήθιστα μεγάλες αριθμητικά αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Πολυγύρου και Ιερισσού!
Ήδη από χθες τρεις "κλούβες" είναι μόνιμα σταθμευμένες μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως και πολλές άλλες υπάρχουν διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή!

''Δεν προστατεύεται η ορθή απονομή της δικαιοσύνης .. έρχονται άγριες μέρες..."

Συγκλονιστικές καταγγελίες από το δικηγόρο και βουλευτή Βασίλη ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ.

Πόσες φορές ισόβια πρέπει να πάνε οι υπεύθυνοι για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής

Προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς
Προς το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση (Γ.Ε.Δ.Δ.) κ. Λέανδρο Ρακιντζή (Είναι αυτός που σε χρόνο ρεκόρ έκανε έλεγχο στα οικονομικά των συνδικάτων που πρωτοστατούσαν στον αγώνα ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις - αποικιοποιήσεις και διαπίστωσε τις οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας)

Προτείνουμε έναν απλούστατο τρόπο για τον υπολογισμό του μεγέθους της απιστίας - απάτης - υπεξαίρεσης - ζημιάς του δημοσίου ( ότι θέλετε επιλέξτε)
 που προξένησαν στη χώρα αυτοί που παραχώρησαν την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ που τελικά ούτε αυτά κατέληξαν στο δημόσιο ταμείο και μηδενική  συμμετοχή του δημοσίου στο εξορυσσόμενο προϊόν !!!!!! .
Ο τρόπος είναι απλούστατος :

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού στην Άφυτο Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (14.04.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 31 και 37 ετών, για κλοπή ηλεκτρολογικού υλικού.
Ειδικότερα, στην Άφυτο Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους τη στιγμή που αφαιρούσαν ηλεκτρολογικό υλικό από κιβώτιο με ρολόγια της Δ.Ε.Η. συγκροτήματος ενοικιαζομένων διαμερισμάτων ενός 53χρονου ημεδαπού αξίας (270) Ευρώ.
Το προαναφερόμενο ηλεκτρολογικό υλικό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

"Δύο μισθούς υπέρ της Εθνικής Τράπεζας" !!!


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα της Εθνικής Τράπεζας να συνεισφέρουν όλοι οι Έλληνες, ό,τι μπορεί ο καθένας, για τη διάσωσή της. Ο Άνθιμος είπε ότι θα προσφέρει τους δύο επόμενους μισθούς του για τον σκοπό αυτό.
Αναλόγως, είπε, θα πρέπει να πράξουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα καθώς και όλοι οι Έλληνες προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευχθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή.
-Κι εγώ αν ήμουνα μέτοχος της Εθνικής θα πρότεινα τέσσερις μισθούς!

Στρατώνι: Εθελοντική αιμοδοσία


Στο εδώλιο οι "φούσκες" του Χ.Α. του 1999

Δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για τις περίφημες μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου, που είχαν στείλει στον… «κουβά» ή καλύτερα στην καταστροφή πάνω από 1,5 εκατομμύριο επενδυτές που αγόραζαν εκστασιασμένοι από την φρενήρη άνοδο των μετοχών μη βλέποντας το χάος στο βάθος του δρόμου.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων.
Οι απολύσεις στο δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προωθούν παραπέρα την παράδοση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Ο Θωμάς Καπλάνης για τον Χ.Υ.Τ.Α. Πολυγύρου


Είναι  γνωστός  σε  όλους  ο  αγώνας  που  δώσαμε  όλα  αυτά  τα  χρόνια  για  να  προστατέψουμε  τον  Πολύγυρο  από  τις  σοβαρότατες  συνέπειες  που  θα  συνεπάγονταν  η  μεταφορά  στο  Χ.Υ.Τ.Α.  της  πρωτεύουσας  των  σκουπιδιών  από  άλλες  περιοχές  του  νομού.  Μέχρι  και  το  2010  που  βρισκόμασταν  στη  διοίκηση  του  Δήμου  σταθήκαμε  αμετακίνητοι  σε  αυτή  τη  θέση  μας  και  καταφέραμε  να  λειτουργήσει  ο  Χ.Υ.Τ.Α.  υποδειγματικά,  εξασφαλίζοντας  την  υγεία  των  κατοίκων  αλλά  και  την  προστασία  του  περιβάλλοντος.  Αλλά  και  μέχρι  τον  Ιούνιο  του  2012,  αν  και  ήδη  είχαν  αναλάβει  οι  σημερινοί  διοικούντες  που  επιδίωκαν  με  κάθε  τρόπο  να  έρθουν  στον  Πολύγυρο  τα  σκουπίδια  από  τη  βόρειο  Χαλκιδική  και  τη  Σιθωνία,  καταφέραμε  με  διάφορους  τρόπους  να  ανατρέψουμε  τα  σχέδια  τους.

Δεν της άξιζε τέτοια τύχη!


ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
GOLD MEDAL HIGH QUALITY για τις Μelisses Μάγισσες, Μελισσοκομική Μονάδα από τα Βράσταμα της Χαλκιδικής.
Στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό βιολογικού μελιού BIOLMIEL που διεξήχθη στις 28 &29 Ιανουαρίου 2013 στην Μπολόνια της Ιταλίας, οι Melisses οι Μάγισσες, διαγωνιζόμενες μεταξύ εκατόν εβδομήντα [170] διαφορετικών βιολογικών μελιών από Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία,Κροατία, Γερμανία, Σλοβενία,Τουρκία, Αιθιοπία κ.α., βραβεύτηκαν για το μέλι τους με το ανώτατο ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Oρθολογική διαχείριση οργανικών αποβλήτων Δήμου Σιθωνίας


Σειρά ενημερωτικών  συναντήσεων στο πλαίσιο του  προγράμματος Ορθολογικής Διαχείρισης  Οργανικών Αποβλήτων ξεκίνησε  ο Δήμος Σιθωνίας σε δημοτικές  και τοπικές Κοινότητες.
   Η πρώτη συνάντηση  με τους ειδικούς του Εργαστηρίου  Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής  Μηχανικής, του Τμήματος Μηχανολόγων  Μηχανικών του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, παρουσία του Δημάρχου κ.Ιωάννη Τζίτζιου.
   Στο πλαίσιο της  εκδήλωσης συζητήθηκαν θέματα  που αφορούν την ελαχιστοποίηση  των δημοτικών στερεών αποβλήτων και τις προοπτικές ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην οικιακή κομποστοποίηση.

«Κινεζοποίηση» και σε μισθούς Γερμανίας...


Η «κινεζοποίηση» των μισθών δεν είναι «προνόμιο» των Ελλήνων, των Πορτογάλων, των Ισπανών, ή των Ιταλών. Είναι και ενός σημαντικού τμήματος των Γερμανών εργαζόμενων, που αμείβονται με μισθούς κατώτερους των 450 ευρώ το μήνα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ και πρόσφατα αποτέλεσε αιτία για προσφυγή της κυβέρνησης του Βελγίου, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά της γερμανικής κυβέρνησης για αθέμιτο ανταγωνισμό. Στην επιστολή που απέστειλε η βελγική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι το καθεστώς των «mini jobs» που ισχύει στη Γερμανία υπονομεύει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ανταγωνιστικότητας.

Εκλογές στον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου


Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου  καλεί τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στο κέντρο νεότητας Πολυγύρου με θέματα:
1).Απολογισμός  διετίας απερχόμενου  Δ.Σ.
2).Εκλογές  για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
 Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος, Έφη Κελιαφάνου

Η Ο.Π.Ε.Α.Ν. συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού


Η Ο.Π.Ε.Α.Ν. " Ίταμος"  εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού, μια επένδυση που για τον τόπο μας θα είναι περιβαλλοντολογικά και οικονομικά επιζήμια για την υγεία των κατοίκων και για τη συνύπαρξη τουρισμού, αγροτικής παραγωγής και ήπιας μεταλλευτικής εκμετάλλευσης όπως ήταν μέχρι τώρα σε ένα νομό τουριστικό με πλούσιο περιβάλλον.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου με 61-71 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής μετά από 4 συνεχείς ήττες. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καλό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 17-21(10') αλλά οι γηπεδούχοι πήραν το ελαφρύ προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο(39-35). Από εκείνο το σημείο οι αθλητές μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και δέχτηκαν μόλις 2 τρίποντα στα επόμενα 14' πήγαν το σκορ στο 45-52 για να φτάσουμε στο τελικό 61-71. Επόμενος και τελευταίος αγώνας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τη Κυριακή (21/4,17.00) στην Αρναία με τον Ιωνικό Ν.Φιλαδέλφειας όπου με νίκη θα έχουμε μια ελπίδα για την 3η θέση, αφού έχει εξασφαλιστεί η 4η θέση και μαθηματικά. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: