Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»


O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών αλλά και στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Στανός: Χρυσα(β)γίτες* «έφαγαν πόρτα»

Κάτοικοι του Στανού Χαλκιδικής που γιόρταζαν χθες βράδυ σε τοπικό μπαρ τα επινίκια της τοπικής ομάδας «Θύελλα» και τον προβιβασμό της στην Α’ κατηγορία, αντιλήφθηκαν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους άτομα (εκτός Στανού) με μπλουζάκια της χρυσής αβγής. 
Η αντίδραση των κατοίκων και παραγόντων της ομάδας ήταν άμεση με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.
*μια διευκρίνιση ορθογραφικού χαρακτήρα: υιοθετώντας την προτροπή του Νίκου Σαραντάκου γράφουμε “Χρυσαβγίτες”, με σκοπό να αποσυνδεθεί ορθογραφικά-οπτικά το ναζιστικό μόρφωμα από την όμορφη λέξη “αυγή” και να γίνει συναφές με τα αβγά. (ΠΗΓΗ)

Για την προφυλάκιση των Ιερισσιωτών

Δρόμος: Πολύγυρος - Σήμαντρα

Συντήρηση του οδοστρώματος γίνεται στο 3ο χιλιόμετρο της οδού Σημάντρων - Πολυγύρου, το οποίο παρουσίασε καθίζηση μεγάλης επικινδυνότητας. 
Οι οδηγοί ας είναι προσεκτικοί.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Πορταριάς - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 2-1

Σήμερα έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Πορταριάς και της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου, για το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.
Ο αγώνας έληξε με νίκη των γηπεδούχων και τέρματα 2-1.
Η ομάδα του Πολύγυρου προηγήθηκε στο 3ο λεπτό του αγώνα με τέρμα που πέτυχε ο Κυριάκος Ζούνης αλλά στη συνέχεια, και παρ όλη την πολύ καλή απόδοση της ομάδας, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το θετικό γι' αυτήν αποτέλεσμα.  

Spiegel: «Δολοφονική συμμορία» η Χρυσή Αυγή


Τα έργα και οι ημέρες της Χρυσής Αυγής στον γερμανικό τύπο, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς τις πράξεις βίας της, ενώ προσπαθεί να αναλύσει τα αυξανόμενα ποσοστά δημοφιλίας της. Ερωτηματικά για τις πηγές χρηματοδότησης.
«Δολοφονική συμμορία» αποκαλεί το περιοδικό der Spiegel, στο αυριανό του τεύχος, το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Και επισημαίνει ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη νεοναζί και ακροδεξιοί δεν επωφελούνται τόσο από την οικονομική κρίση όσο στην Αθήνα. Με πράξεις ωμής βίας τρομοκρατούν τη χώρα. Αστυνομικοί συνεργούν».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
Η Αριστερή Πλατφόρμα (στην οποία συμμετέχει και τοΑριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ) κατέθεσε σήμερα Κυριακή(14/4) στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου νασυμπεριληφθούν στην τελική απόφαση, τρείςσημαντικές τροπολογίες για κρίσιμα θέματα τηςπολιτικής του Κόμματος.
Συγκεκριμένα η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε τροπολογίες για τα θέματα της κυβέρνησης της Αριστεράς, των πολιτικών συμμαχιών του Κόμματος, την απάντηση της Αριστεράς στους εκβιασμούς για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τη λήψη αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλες οι τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν ως εξής:

Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου του 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ, πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.

Προφυλακιστέοι οι 2 συλληφθέντες της Ιερισσού.

Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, 33 και

«Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» -ΔΙΣΚΟΠΡΟΤΑΣΗ


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μέσα στη γενική κρίση την οποία βιώνουμε καθημερινά, «ανάσα» ξενοιασιάς έρχονται να μας δώσουν τα τραγούδια, η μουσική.
Αναζητούμε κάποιον σταθμό να ακούσουμε κανένα τραγούδι, να «ξεφύγουμε» λίγο από όλα αυτά που μας ψυχοπλακώνουν, που άλλοι μας έφεραν και φρόντισαν να τα «ριζώσουν» στις ζωές μας.
Διέξοδος λοιπόν, έστω και για λίγο, είναι το τραγούδι, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, το ΛΑΙΚΟ το αυθεντικό, όχι το φτιαχτό, εκείνο που είναι «μαζέματα», που δεν λέει κάτι απλά περνά απαρατήρητο.
Ψάχνοντας στη ραδιοφωνική «μπάντα» χθες, άκουσα ένα εξαιρετικό τραγούδι, το οποίο (όπως και πολλά άλλα του είδους του) δεν μεταδίδεται συχνά από τα ραδιόφωνα.

Θεσσαλονίκη, σήμερα, συμπαράσταση στους συλληφθέντες (3 βίντεο)


Φέτος δεν πάει πουθενά...

Ούτε ανάσα δεν θα πάρουμε για το νέο χαράτσι...

Για το έτος 2013, το «χαράτσι» παύει πλέον να ονομάζεται «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» και… βαφτίζεται «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων» και η είσπραξή του θα αρχίσει αμέσως μετά την είσπραξη της 5ης δόσης του χαρατσιού έτους 2012 (Μάιο - Ιούνιο '13) . 
Οι συντελεστές του «Ενιαίου Φόρου Ακινήτων» του έτους 2013 θα είναι μειωμένοι κατά 15% σε σύγκριση με τους συντελεστές του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012. Αλλά...

Κουνιέται το καντήλι... !

Το καντήλι που κουνιέται (!) βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος,  κουνιέται, λένε, μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.
Οι ερημίτες που ζουν στη Σκήτη, επιβεβαιώνουν  ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς.
Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.

Ημέρα κρίσης για την Ιερισσό

Eνώπιον του ανακριτή θα βρεθούν στις 12:00 το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες τη Ιερισσού που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.
Η απολογία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο δικαστικό μέγαρο, όπως αιτήθηκαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.
Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων πρόκειται να καταθέσουν στον ανακριτή 30σέλιδο υπόμνημα στο οποίο θα επισημαίνουν την αδυναμία των στοιχείων του κατηγορητηρίου. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι λένε, η δικογραφία θα έπρεπε να διαμορφωθεί εκ νέου.

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Απόλλων Αρναίας – Ν. Τρίγλια 70-72 Τελικός Play–off Μπάσκετ Χαλκιδικής