Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Το αυγό των καναλιών

Εξορύξεις χρυσού- Ακόμα ένα παράδειγμα από τον Καναδά


Τα τελευταία χρόνια αναδείξαμε τις καταστροφές και τις αντιδράσεις που φέρνουν οι εξορύξεις χρυσού σε όλες τις γωνιές της υφηλίου. Παντού τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες είναι μηδενικά και οι περιβαλλοντικές συνέπειες μη αναστρέψιμες.  Αργεντινή, Τουρκία, Τσεχία, Ρουμανία, Χιλή, Σουηδία, Κίνα, ΝΔ Ισπανία, Κολομβία, Πουέρτο Ρίκο κ.α είναι μερικές μόνο χώρες που δέχθηκαν και στο τέλος μετάνιωσαν γι αυτές τις εξορύξεις.
Στην ίδια την πατρίδα των Καναδικών αυτών επιχειρήσεων οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και αποδεικνύουν ότι ούτε και στον τόπο τους δεν μπορούν να εγγυηθούν την ελάχιστη περιβαλλοντική προστασία.

Ο Πρώην Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου

Σε πρώην Δήμαρχο "Καποδιστριακού" Δήμου και νυν Γενικό Γραμματέα "Καλλικράτειου" Δήμου έχουν καταλογισθεί διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000 €) ευρώ από την οικονομική  "διαχείριση" του "Καποδιστριακού" Δήμου επί θητείας του!
Το ερώτημα: Πώς ο Δήμαρχος αυτού του Δήμου εμπιστεύτηκε και συνεχίζει να εμπιστεύεται τη Γενική Γραμματεία του Δήμου σ' αυτόν;
- Αυτά συμβαίνουν σήμερα, δίπλα μας, και μετά αναρωτιόμαστε για την κατάντια της Χώρας!

Το βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Το βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη του 19ου Συνεδρίου, η πορεία του ΚΚΕ.

Φρίκη ...


Νέο άλμα της ανεργίας στο 27,2% τον Ιανουάριο
Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013 ανήλθε σε 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7%το Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, έχοντας αυξηθεί κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (αύξηση 7,6%).
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε3.617.771 άτομα., ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.346.423 άτομα.

Δελτίο Τύπου Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού


Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:
  • Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! 
  • δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • έχουν κατασχέσει οχήματα και περιουσίες μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • Μοιράζουν χρυσό σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

Οι αφίσες των φοιτητικών παρατάξεων

Πολύς ντόρος γίνεται για την αφίσα της φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα του Πολυτεχνείου. 
(Η Αριστερή Ενότητα αποτελεί συμμαχία αριστερών φοιτητικών σχημάτων με κύριες συνιστώσες το ΔΑΡΑΣ (Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων), στο οποίο μετέχει η νεολαία του ΣΥΝ και άλλα αριστερά σχήματα)
Δείτε όμως, και στη συνέχεια, άλλου επιπέδου, γούστου, κουλτούρας και αντίληψης αντίστοιχες αφίσες αυτών που αντιδρούν!

Τα ΜΑΤ και την ΕΚΑΜ εσείς;;; Την μετοχή της Eldorado εμείς!!!


Τετάρτη 10 Απριλίου: Μια κίνηση της αστυνομίας που σαν σκοπό έχει να διαλύσει την αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής, έχει γυρίσει σαν μπούμερακ στα συμφέροντα των αφεντικών που στηρίζουν.  Και τι εννοούμε;

Η Eldorado Gold μαζί με τους Έλληνες νταβατζίδες (βλέπε Μπόμπολας) προσπάθησαν να προεξοφλήσουν την επένδυση τους στην Ελλάδα, στα χρηματιστήρια του Τορόντο και την Νέας Υόρκης. Με διάφορα τρικ και τεχνάσματα, η εικόνα που έδειχναν προς τα έξω ήταν μια εικόνα σταθερότητας, σιγουριάς και που όλα κυλούν καλός. Όλο το παραπάνω διάστημα οι κάτοικοι στις περιοχές που η Eldorado θέλει να κάνει την αρπαχτή της, αντιδρούν. Από την Χαλκιδική στην Αλεξανδρούπολη και από την Αλεξανδρούπολη στο Κιλκίς οι κάτοικοι έχουν σηκώσει το μπαϊράκι τους. Αυτή η εικόνα όμως δεν μεταφέρετε στους μετόχους  και επενδυτές της εταιρείας, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τα βαλάντια τους. 

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Βραστάμων οργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραστάμων και ο Σύλλογος Βρασταμινών Θεσσαλονίκης. Η αιμοληψία θα γίνει από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ..

Την προηγούμενη μέρα στις 8:30 μ.μ. Θα γίνει ημερίδα σχετικά με την αιμοδοσία με ομιλητή τον ιατρό με καταγωγή από τα Βράσταμα, Δημήτριο Γιακουστίδη. Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση και για τη δωρεά οργάνων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Όλη η Θεσσαλονίκη στο πόδι! Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική!


Καταγγέλλουμε τις  τρομοκρατικές συλλήψεις δύο  αγωνιζόμενων κατοίκων που έγιναν την  Τετάρτη 10 του Απρίλη τα ξημερώματα,  στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Η απαγωγή μέσα από τα σπίτια τους, η εισβολή σε αυτά μέσα στην νύχτα μπροστά στις οικογένειες και σε μικρά παιδιά,  η παραβίαση και καταστροφή  που προξένησαν στις εξώπορτες των σπιτιών, αποτελούν πρακτικές που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα.

Ο Τ. Κανταράς για το βιβλίο του Π. Παπακωνσταντίνου "Η μεγάλη πρόκληση, η κρίση, η Αριστερά, η Εξουσία"

Βίντεο από την εκδήλωση που έγινε το πρωί της Κυριακής στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου- συγγραφέα Πέτρου Παπακωνσταντίνου.  Ο Τάσος Κανταράς, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για τον συγγραφέα και την Αριστερά.

Πολύγυρος: Συζήτηση - Προβολή ντοκιμαντέρ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


''Αν κρατάς χρυσάφι, πλούτη και φλουριά Δεν κατέχεις τι 'ναι λευτεριά...''

Στα γραφεία του Μπόμπολα ο Τσίπρας

Συνάντηση και γεύμα εργασίας είχε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τους Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα, καθώς και τους διευθυντές των εφημερίδων του συγκροτήματος, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Πήγασος Εκδοτική. (ΠΗΓΗ)