Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Επιχείρηση: Eldorado Gold

ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα αστυνομικής βιαιότητας στην Ιερισσό


Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές απόπαλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση.

Μηδέν στα Ταμεία! Τη "νύφη πληρώνουν", φυσικά, και πάλι οι εργαζόμενοι!

Από το πρωτοσέλιδο της "ΑΥΓΗΣ"

Ν. Καραμανλής για τα εις βάρος του επεισόδια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα 10-4-2013 το πρωί και ενώ μετέβαινα για να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως Δικηγόρος στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου χειριζόμενος υποθέσεις διαφόρων εντολέων μου , εδέχθην απρόκλητα, πρωτοφανή επίθεση υβριστική και προπηλακίσθηκα από πλήθος μαινόμενων κατοίκων της Ιερισσού οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου και οι οποίοι συνέχισαν την ίδια παράνομη και άδικη συμπεριφορά σε βάρος μου και εντός του κτιρίου περιφρονώντας, με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, αναγκάζοντας με να διακόψω τις εργασίες μου και να φυγαδευθώ με συνοδεία διμοιρίας ΜΑΤ εκτός του δικαστικού μεγάρου.

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: Καταδικάζει τον προπηλακισμό του δικηγόρου Ν. Καραμανλή

Σήμερα το πρωί 10-4-2013 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Πολυγύρου και πέριξ αυτού, πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών από την Ιερισσό που βρισκόταν συγκεντρωμένοι για συμπαράσταση στους βιαίως προσαχθέντες συμπολίτες τους ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, απρόκλητα προπηλάκισαν και επιτέθηκαν με ύβρεις στον Πολιτευτή της ΝΔ Ν. Χαλκιδικής, Δικηγόρο Χαλκιδικής, κ. Καραμανλή Νικόλαο ο οποίος μετέβαινε εντός του Δικαστικού Μεγάρου για να χειρισθεί δικαστικές υποθέσεις των εντολέων του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καταγγελία για την αστυνομική τρομοκρατία και τις νέες συλλήψεις στην Ιερισσό

Ξεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις δυο νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου. Μέσα στη νύχτα, στις 3.00 κουκουλοφόροι της αστυνομίας έσπασαν πόρτες και εισέβαλλαν σε σπίτια συλλαμβάνοντας κατοίκους της Ιερισσού μπροστά στα έντρομα μάτια των μελών της οικογένειάς τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια τρομοκράτησης ξεσήκωσε τη δίκαιη οργή των κατοίκων, με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού.

Ουάου !!! Σαν την ενημέρωση που μας προσφέρει!


Ψήφισαν για τα "θαλασσοδάνεια" των κομμάτων τους !!!

Εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας: Καταδικάζουν την επίθεση εναντίον του δικηγόρου τους


Οδοφράγματα στην Ιερισσό


Ποιοι είναι οι εννέα επενδυτές για το Παλιούρι Χαλκιδικής

Μεγάλα ονόματα του κατασκευαστικού και ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ακίνητο στο Παλιούρι, που βγαίνει στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ
Έντονη είναι η παρουσία Ελλήνων και Ρώσων στα εννέα επενδυτικά σχήματαπου εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το Α.Τ. Πολυγύρου αναλαμβάνει την αστυνόμευση της περιοχής Ιερισσού

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, καθώς λόγω των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του, είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής Υπηρεσίας.
Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του, μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής.

"Τράβηξε" την προσοχή του κόσμου...

Για ρεπορτάζ πήγε ο Σταθώρος, σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και φυσικά τα "άκουσε" από τους συγκεντρωμένους που συμπαραστέκονταν στους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού.

Κρατούνται και θα απολογηθούν την Κυριακή οι δύο συλληφθέντες στην Ιερισσό

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μέχρι τότε θα κρατηθούν, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ Χαλκιδικής για τα γεγονότα στην Ιερισσό

Η γραμματεία ΠΑΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή της αστυνομίας σε σπίτια της Ιερισσού τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/4/2013. Ξέρουμε πως ο στόχος δεν είναι να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, που δίνοντας ψίχουλα στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τις ανάγκες της, θα ληστέψει τον λαϊκό πλούτο και θα ρημάξει την περιοχή.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής

Η εικόνα του Α.Τ. Ιερισσού στις 10-4-2013


Καλλικράτεια: "Τα παιδιά χορεύουν για τη ζωή"

Παραίτηση δύο εργαζομένων από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Ιερισσού

Παραιτήθηκε σήμερα και δεύτερος εργαζόμενος από την μεταλλευτική εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτικήτης εταιρίας και για τα επεισόδια που συμβαίνουν συνεχώς στην περιοχή από την αστυνομία και τους εργαζόμενους της εταιρίας.
Παραιτήθηκε επίσης, θέλοντας να εκφράσει έντονα την διαμαρτυρία της η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη κ. Ζωή Γατά, που εκλέχθηκε με τον συνδιασμό του Πάχτα. (ΠΗΓΗ)

Κοινό Δελτίο Τύπου των Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με σημερινή σύλληψη δυο ημεδαπών στην Ιερισσό Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές και τα επεισόδια που επακολούθησαν

Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ.

Διπλή έξοδος από ευρώ και ΕΕ: αναγκαία και πολιτικά δυνατή


Η ΕΕ συγκλονίζεται από τη δίνη σημαντικών εξελίξεων και γεγονότων με τελευταία όσα απρόβλεπτα και οριακά συμβαίνουν στην Κύπρο. Είναι προφανώς εξελίξεις που προδικάζουν ανατροπές και μετασχηματισμούς στο σημερινό ευρωπαϊκό στάτους, αντανακλώντας τους βίαιους και βαθείς μετασχηματισμούς που συντελούνται στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι αντιθέσεις στην ΕΕ φαίνεται να οξύνονται σε όλα τα επίπεδα. Αποκαλύπτεται πλήρως, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πυραμιδοειδής εσωτερική δομή της ΕΕ, όπου ο ηγεμονικός πυρήνας χωρών και κεφαλαίων δε διστάζει να εφαρμόσει πρακτικές εσωτερικής ιμπεριαλιστικής επιβολής και εκμετάλλευσης στις χώρες της περιφέρειας.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με τον Δήμαρχο Κασσάνδρας

Με τον Δήμαρχο Κασσάνδρας κ. Βασίλειο Παπαγιάννη συναντήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Δημαρχείο Κασσάνδρας ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τον Δήμο Κασσάνδρας καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής

Το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Λάκκωμα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, όπου είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μάρκος Μπόλαρης ανέπτυξε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητώντας την έμπρακτη βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για την επίλυσή τους ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμόδια.

Δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου για τα γεονότα στην Ιερισσό

Η «καταδρομική επίθεση» που έλαβε χώρα στην Ιερισσό σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να συλληφθούν δύο απλοί πολίτες, μόνο στα πλαίσια του κατευνασμού της έντασης δεν έγινε. Τέτοιου είδους ανήκουστες δράσεις και ενέργειες δεν ωφελούν την περιοχή, ούτε συνεισφέρουν στην ειρήνη. Βεβαίως εμπιστοσύνη υπάρχει στην ελληνική δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να επανέλθει η ηρεμία στην πολύπαθη περιοχή. Όσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις που εκδράμουν κάθε τόσο επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της, ας περιοριστούν σε κινήσεις που θα γίνονται στο φως της ημέρας, για να μην προκαλούν ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Β.Α. Χαλκιδική.

Μπουκαδόρος και σε ρόλο εισαγγελέα ο Δένδιας


Σαφείς εξηγήσεις καλείται να δώσει πλέον η Πολιτική Ηγεσία του (κατ' όνομα) υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ίδιας της Αστυνομίας, σχετικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτών της Ιερισσού. Το χθεσινοβραδινό περιστατικό, κατά το οποίο αστυνομικές δυνάμεις "μπούκαραν" σε σπίτια πολιτών σπάζοντας πόρτες στις 3.30 το πρωί, είχε στόχο να διατηρήσει και να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή, συλλαμβάνοντας δύο φερόμενους υπόπτους, που αμέσως ο κ. Δένδιας ήδη βάφτισε υπόδικους, προφανώς υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επειδή αυτή την ώρα 13.00 το μεσημέρι οι δύο προσαχθέντες -λόγω του πολύ κόσμου που έχει μαζευτεί στον Πολύγυρο προς συμπαράστασή τους- οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παρακαλούνται οι Θεσσαλονικείς φίλοι και αλληλέγγυοι, να σπεύσουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο προς συμπαράστασή τους.

Ο Λ. Τόσκας για τα σημερινά γεγονότα στην Ιερισσό (10/4/2003)


SOS … Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ

Πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μήπως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε; Εγχώριες και διεθνείς δυνάμεις εξουσίας έχουν βάλει στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Εάν δεν ξεσηκωθούμε σύσσωμοι να τους εμποδίσουμε ο κίνδυνος του αφανισμού μας είναι σίγουρος.
Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αγώνες για ελευθερία και είμαστε πεπεισμένοι ότι αγώνες χαμένοι είναι αυτοί που δεν έχουν δοθεί.

Επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε σπίτια της Ιερισσού

Γύρω στις 3:15 πμ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες από τις οικίες 2 υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές την ώρα που κοιμόντουσαν με τις γυναίκες τους μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους.Αυτή την στιγμή 5:18 πμ χτυπούν για δεύτερη φορά οι καμπάνες της έδρας του δήμου Αριστοτέλη για συγκέντρωση στην πλατεία. Οργισμένοι κάτοικοι από τον ανήθικο και γκαγκστερικό τρόπο της επέμβασης της αστυνομίας έκαναν επιδρομή στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού.

Δήλωση Δένδια για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Από το Α.Τ. Ιερισσού

Άφησαν τα όπλα τους και εγκατέλειψαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Ιερισσός εισβολή σε σπίτια τα ξημερώματα...

Εικόνες από τον Πολύγυρο

 Συγκεντρωμένοι στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου βρίσκονται κάτοικοι της Ιερισσού διαμαρτυρόμενοι για τις χθεσινοβραδινές συλλήψεις (3:30 το πρωί) στην Ιερισσό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγο θα μεταφερθούν στον Πολύγυρο.

Έδειραν Ιερισσιώτη στη Μ. Παναγία;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ιερισσιώτης πλανόδιος ψαράς που βρέθηκε για τη δουλειά του στην Μ. Παναγία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μεταλλωρύχους!

Ιερισσός: Η αστυνομία οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη

Λάδι στη φωτιά της Χαλκιδικής επιμένει να ρίχνει η αστυνομία καθώς με συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και με εφόδους μέσα στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσου η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, ενώ δυναμιτίζεται το κλίμα και η κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού. Στη συνέχεια κάτοικοι έκαψαν έπιπλα και αρχεία του Α.Τ. της περιοχής.