Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ! ‘Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ;


Μόνο από Αριστερά μπορούν να ταρακουνηθούντα βαλτωμένα νερά σ΄ αυτή τη χώρα και μπορεί να αλλάξει εκ νέου και τώρα πολύ πιο ριζικά, σχεδόνεπαναστατικά, το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.
    Τη δυνατότητα αυτής της μεγάλης πολιτικοκοινωνικής ανατροπής που μπορεί να βάλει γρήγορα σε νέα τροχιά την πορεία της χώρας την κρατάνε στα χέρια τους κατά κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  

Α. Αλαβάνος: "Επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα"

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για τα νέα μέτρα

Όπως κι αν ονομάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα, αυτά συνεχίζουν να είναι το ίδιο αποκρουστικά και εγκληματικά όσο τα προηγούμενα. Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό τη μία μέρα με τις «κόκκινες γραμμές» και τις «εμπλοκές» με την τρόικα, την άλλη με τους εκβιασμούς για τη δόση, τελειώνοντας πάντα με τους ίδιους πανηγυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα γίνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το «Σχέδιο Β’» ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος

Την απόφαση για συγκρότηση πολιτικού φορέα, με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο «Σχέδιο Β'», ανακοίνωσε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αποτελούν τις δυο εκδοχές του «Σχεδίου Α'».
Ειδικότερα ανέφερε πως «η αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί στην ανάπτυξη δεν έχει καμία βάση, με τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας» και «η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "θα καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη" έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει δεδομένου του εργαλείου της διακοπής της ρευστότητας σε ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Εμείς, συνέχισε ο κ. Αλαβάνος, καλούμε τον λαό απέναντι στις δυο εκδοχές του Σχεδίου Α' να αντιπαραθέσει ένα απελευθερωτικό Σχέδιο Β'.

Μεταξύ κατεργαραίων

Του Θανάση Καρτερού από την ΑΥΓΗ
Ό,τι και να προσάψεις στους τρεις φωστήρες της τρισηλίου κυβέρνησής μας, ένα δεν μπορείς να αρνηθείς: Υπάρχει μεταξύ τους μια ωραία, ειλικρινής ατμόσφαιρα. Η οποία προφανώς βασίζεται στην εμπιστοσύνη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, στην απεριόριστη εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλο και φυσικά στην αναμφισβήτητη πρόθεσή τους να σώσουν από κοινού την Ελλάδα - εντός του ευρώ, εννοείται.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια μαχαιρώματα.

Ώρα για το θυμιατό

Αυτά τα όμορφα ποιος θα τα "υιοθετήσει" ;

"Βρήκα παρατημένα αυτά τα κουτάβια στην περιοχή Παναγίας στον Πολύγυρο. 
Αν μπορείτε να βοηθήσετε με κάποια δημοσίευση ή αν γνωρίζετε κάποιον που να τα θέλει θα σας ήμουν υπόχρεη."
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Αν κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται για τα σκυλάκια ας επικοινωνήσει, με e-mail, με τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.

Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής


Η περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» δηλώνει για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που αντιδρούν ενάντια στη ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος σ’ έναν τόπο όπου ανθεί η ελαιοκομία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός από την πολυεθνική Eldorado Gold. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που ξεπουλά τη φύση της Χαλκιδικής στο Μπόμπολα και συνολικά το δημόσιο πλούτο στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση  και ο μόνος τρόπος να επιβάλει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της είναι η καταστολή. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν πάνοπλους αστυνομικούς να πετάξουν χημικά ακόμα και μέσα σε σχολείο για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές.

Παρέμβαση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα στη Βουλή για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής

Βάφτισαν το κρέας ψάρι...

Από το πρωτοσέλιδο της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς – μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς. Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, στις 6:00 το απόγευμα, η γνωστή συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου,   θα επισκεφτεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, μετά από πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας του παιδικού–εφηβικού τμήματος της βιβλιοθήκης, για να συνομιλήσει με τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση «Πάμε βιβλιοθήκη- Συντροφιά με τους συγγραφείς» στο πλαίσιο του εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Η εκδήλωση είναι για παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄.
 Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ηθοποιός και χορογράφος. Συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» από το 1989. Διδάσκει κινησιολογία στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. από το 1999. Γράφει παιδικά βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, τα οποία πολλές φορές σκηνοθετεί.

Από τη Σουηδία στην Χαλκιδική: Μα ποιος είναι ο παράδεισος της Κιρούνα;


Του Ανδρέα Βασιλείου
Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Ψυχογιού στην Athens Voice, με τίτλο «Ιερισσός». Τα βασικά επιχειρήματα του για να προχωρήσει η επένδυση είναι τα εξής:

οι κάτοικοι αντιδρούν ανάρμοστα και βίαια (θέμα που σχολιάζεται δεόντως από τους αναγνώστες της A.V. που κατάγονται από την περιοχή)

 - υπάρχουν τοπικά και σκοτεινά συμφέροντα που πολεμούν την εταιρεία (σε αντίθεση με τους αγνούς σκοπούς της εταιρείας που στηρίχθηκε στις υπογραφές Πάχτα, Τσοχατζόπουλου και Παπακωνσταντίνου), 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Τα συντονιστικά επιτροπών Ιερισσού, Μ. Παναγίας, Ουρανουπόλεως, Ν. Ρόδων, Γοματίου, Δήμου Βόλβης κ.λ.π., σε συνεργασία με τα συντονιστικά αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ενημερώνουν ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το από 2 Απριλίου 2013 έγγραφό της με αρ.Πρωτ. 121255/294, συγκαλεί στις 5 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Χρυσή Αυγή - εφοπλιστές σε κοινή αντιλαϊκή ρόταΔημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές

Στενά διασυνδεδεμένη με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα συμφέροντα των εφοπλιστών εμφανίζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, στο διεθνή Τύπο αναδημοσιεύονται πλέον πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι χρηματοδοτείται απευθείας από εφοπλιστές. Χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» φιλοξενεί εκτεταμένο άρθρο για τους εν Ελλάδι νεοναζί, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα τη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, ότι κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, γράφει: «Εν μέσω φημών για υποστήριξη από πλούσιους εφοπλιστές,κατάφερε να ανοίξει γραφεία του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε όλη την Ελλάδα».

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για κλοπή στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (02.04.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 31 ετών για κλοπή σε κατάστημα.
Αρχικά, προηγήθηκε καταγγελία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από 51χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νικήτη Χαλκιδικής, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ότι αφαίρεσε από το καταστήμά του χρηματικό ποσό.

Να βοηθήσουμε τον μικρό Γιώργο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο μικρός Γιώργος , μαθητής του Νηπιαγωγείου μας, πάσχει από αρτηριοφλεβώδη δυσπλασία εγκεφάλου και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Το κόστος της επέμβασης ανέρχεται σε 14.000 ευρώ. Δυστυχώς η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της επέμβασης και χρήζει άμεσης οικονομικής στήριξης. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, που θα δοθούν στην οικογένεια.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Νέου Μαρμαρά έχει ανοίξει λογαριασμό στην EFG- EUROBANK 0026-0147-19-0100591330.
Η ανάγκη της οικογένειας είναι πολύ μεγάλη και κάθε ποσό θα ήταν χρήσιμο. Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε με όποιο ποσό μπορείτε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για Ντι Κάνιο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Σάντερλαντ για την πρόσληψη του δηλωμένου υποστηρικτή του φασισμού Ιταλού Πάολο Ντι Κάνιο στο πόστο του νέου τεχνικού της ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής παρουσιάστηκε την Τρίτη από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις, ενώ αναμένεται και συνέχεια. Στην καριέρα του έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τόσο ως παίκτης όταν χαιρετούσε φασιστικά αγωνιζόμενος στη Λάτσιο όσο και σαν προπονητής, είτε με τις δηλώσεις του είτε με τις ενέργειές του (κυρίως στον υπερβάλλοντα ζήλο και σχεδόν δικτατορικό τρόπο που δείχνει σε ζητήματα πειθαρχίας των παικτών).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

«Μετά την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών μας, τις προσαγωγές συμπολιτών μας, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού συναγωνιστών μας, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά μας, την επίθεση στους μαθητές των σχολείων μας, σήμερα επιχειρείται και η ποινική στοχοποίηση του αγώνα μας»   (Δελτίο τύπου 29/3/2013)
   Μ’ αυτά τα λόγια περιγράφουν οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση απέναντί τους. Μ’ αυτή την πολιτική προσπαθούν να τους λυγίσουν, να τους κάνουν να αποδεχθούν την ‘’ανάπτυξη’’, την ‘’επένδυση’’ του Μπόμπολα και της πολυεθνικής   Eldorado Gold. Δηλαδή τη μόλυνση του αέρα, του νερού, της γης. Την καταστροφή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, της αλιείας, του τουρισμού.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Σκεπτόμενος Πολίτης
 «Ένα δεμάτι αυγά και μια σούβλα γάλα» (λαϊκή ρήση)
 --------------------------.
  «…Όσοι λοιπόν έχουν καταπιεί αμάσητο το ιδεολόγημα της «μεταβιομηχανικής εποχής» με έκπληξη και αμηχανία (ενδεχομένως…) θα αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι οι αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες του δυτικού κόσμου εξακολουθούν να είναι (μακράν!) οι πλέον βιομηχανοποιημένες χώρες του πλανήτη.»

Φίλοι της Ελεύθερης Ιππασίας Χαλκιδικής