Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Οι επενδύσεις των εταιρειών Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης στην Ελλάδα

Από αριστερά προς τα δεξιά:  Σίμος Τσομώκος Σύμβουλος Επικοινωνίας,
 Γιώργος Μαρκόπουλος Γενικός Διευθυντής Χρυσορυχεία Θράκης,
Πέτρος Στρατουδάκης Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός
 και Eduardo Moura Αντιπρόεδρος και
Γενικός Διευθυντής Eldorado Gold  στην Ελλάδα.
Όλα τα στοιχεία αναφορικά με τις επενδύσεις των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ και τη συμβολή τους στην εθνική και τοπική οικονομία, τα αυστηρά μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και την πραγματική εικόνα της τοπικής κοινωνίας στην Χαλκιδική, τέθηκαν επί τάπητος σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σε μια αναλυτική και περιεκτική συνάντηση, τα διοικητικά στελέχη και των δύο εταιρειών, οι οποίες είναι θυγατρικές της Eldorado Gold, έδωσαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας όλες τις απαντήσεις, διαμορφώνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα των επενδύσεων αυτών σε σχέση με την οικονομία το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας για κλοπή στα Ν. Μουδανιά


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (01.04.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Νέων Μουδανιών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 27 και 44 ετών, για κλοπή εξαρτημάτων από αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενός 64χρονου ημεδαπού τέσσερις ρόδες και δύο αεροτομές, ενώ μετά την κλοπή στη θέα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Νέων Μουδανιών προσπάθησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Να δεις που θέλουν να μας τον ...ξαναφορτώσουν!


Χορός στον άνεμο

Θεσσαλονίκη: ΜΝΗΜΗ 21ης Απριλίου 1967: το σχολείο στο "γύψο"

Ελληνικός Χρυσός: Είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε στην Ελλάδα - “Ηχηρή” μειοψηφία όσοι αντιδρούν

Την πρόθεση της να επιδιώξει τη συνέχιση των επενδύσεων για μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική και στον Έβρο εξέφρασε η “Ελληνικός Χρυσός” στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η επένδυση στη Χαλκιδική προχωράει κανονικά και οι μέχρι τώρα αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι “βήματα προς μια κατεύθυνση, ενόψει της απόφασης για την κύρια προσφυγή” .

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού έξω από το Μακεδονία Παλλάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν για μία ακόμη μέρα κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη όπου την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της εταιρείας "El Dorado Gold" παραχωρούν συνέντευξη τύπου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ…

Του Βασίλη Τσούγκαρη

και οι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι διαπράττοντας και άλλες.
Στην χώρα του ποτέ, σε μια κοινωνία όλο υποκρισία όπου κυριαρχεί ο «ωχαδερφισμός» είναι πολλά εκείνα που συμβαίνουν και περνούν στα «ψιλά» των ΜΜΕ, αλλά και των …. συνειδήσεων.
Έγραψα σε πολλά άρθρα μου, παλιά, αλλά και πρόσφατα για το ΑΙΣΧΟΣ της χώρας μας, τα πειράματα των υποτιθέμενων αρμοδίων στις πλάτες μας που έχουν σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, αλλά και να χάνονται ζωές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται κάθε Παρασκευή απόγευμα οι δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου και γενικό σύνθημα «Πάμε Βιβλιοθήκη».
Αυτή την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 στις 6.00 μ.μ. μαθητές της Δ, Ε, και ΣΤ τάξης του Δημοτικού θα γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Στέλλα Μιχαηλίδου.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου θα έρθουν σε επαφή με το έργο του ζωγράφου Joan Miro.
Για την παρασκευή 19 Απριλίου 2013, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, προγραμματίζεται δράση για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στη Χαλκιδική και την Ελλάδα.

"Η Κρίση στην Ευρώπη θα θυσιάσει το περιβάλλον; Η περίπτωση της Ελλάδας"


«To περιβάλλον όχι μόνο δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως τροχοπέδη για την απασχόληση και την βιώσιμη οικονομία αλλά η αειφορική διαχείρισή του μπορεί να αποτελέσει και σημαντικό εργαλείο διεξόδου από την οικονομική κρίση.» Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα της συζήτησης που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν:

Το "δώρο" της Ελληνικός Χρυσός στους δημοσιογράφους

Δείτε τι προσφέρουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στους δημοσιογράφους που θα παρεβρεθούν στην συνέντευξη τύπου. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι ορυκτού από το οποίο η εταιρεία βγάζει μία πολύ μικρή ποσότητα χρυσού! (ΠΗΓΗ)

Υπεραστικοί: "Μπήκαν στο χωριό τα ΜΑΤ"


 Ένα τραγούδι για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εταιρείες των χρυσοθήρων. Μουσικό σχήμα: "ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ"

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση βιβλίου

Κύπρος: Προ απροόπτων Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύ­προ εγείρουν πολλά ζητήματα. Κομβικό ασφαλώς ρόλο διαδρα­ματίζει η συμπεριφορά του ελλη­νικού πολιτικού συστήματος. Αλ­γεινή εντύπωση προκαλεί η απόλυτη ευθυ­γράμμιση της κυβέρνησης στις εξοντωτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο, χωρίς καν έναν αστερίσκο σε αυτές, με εξαίρεση κάποιες φραστικές δια­φοροποιήσεις, ιδίως κατά πάγια πλέον τα­κτική από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ Αλ­λά δεν είναι μόνον αυτό.

Χαλκιδική ή Αρμαγεδδών ;

Χαλκιδική S.O.S. 
• • • — — — • • •
Και αφού μιλάτε για "οικολαμόγια" και για "παιδάκια" ….
Τότε σκεφτείτε τι εννοείται επένδυση … εκτός εάν πιστεύεται ότι :
Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα, κορόιδα" όπως και ο τίτλος από το άρθρο στο ANTINEWS      ( http://www.antinews.gr/2011/10/05/125703/ )
Δεν θα ασχοληθώ σήμερα με την διαδικασία της μεταβίβασης
έχουν “χυθεί τόνοι μελάνι” απλά θα υπενθυμίσω τον Ι. Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ εκδότη της εφημ «Δημοκρατίας» 
και το άρθρο του: 

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθ. Καρανάσιου


Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος, στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα την Προσέλκυση ξένων χειμερινών τουριστών στην Ελλάδα και διεθνής  προβολή της ως χειμερινού τουριστικού προορισμού.
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές  αναφέρουν:
 «Ο τουρισμός αποτελεί σταθερά  για την Ελλάδα τον σημαντικότερο  μοχλό ανάπτυξης και το κύριο  μέσο προβολής της διεθνούς εικόνας  της χώρας. Στην περίοδο της οικονομικής  κρίσης, ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, καθώς τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Πρώτα από όλα, η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική (16,4% για το 2012 σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ) λόγω της εισροής ξένου κεφαλαίου που ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά. Επίσης, προσφέρει αρκετές ευκαιρίες απασχόλησης λόγω της άμεσης ή έμμεσης σύνδεσής του με διάφορους τομείς και υπηρεσίες.

Εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ:"Δεν έχει ζητηθεί η επιστημονική μας άποψη για τις Σκουριές"

Την κατηγορηματική αντίθεση στην επένδυση στις Σκουριές, με τους όρους που αυτή πραγματοποιείται, εξέφρασε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ουδέποτε ζητήθηκε -και συνεπώς δεν υπάρχει- η συνολική επίσημη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του Ινστιτούτου για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. «Όσες απόψεις έχουν δημόσια διατυπωθεί από εκπροσώπους της διοίκησης του ΙΓΜΕ δεν αποτελούν παρά προσωπικές, πολιτικές μάλλον παρά επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις», υπογράμμισε ο Χάρης Σμυρνιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων, αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών του Ινστιτούτου. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, όπου σύσσωμοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν, αν αυτή προχωρήσει.