Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Εύσημα στον Δένδια


Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΚΟΝΤΑ... ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ!

Άντε μαζί... για να διώξουμε και το μνημόνιο!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πράγματι! Η πορεία που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακή σε όγκο και συμμετοχή. 
Φίλοι από τη Θεσσαλονίκη μας μετέφεραν σαν χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, ότι ενώ η κεφαλή της πορείας ήταν στην παραλιακή λεωφόρο η ουρά της ήταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. 
Το αντιμεταλλευτικό μπλοκ υπολογίζει τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση σε περισσότερους από 20.000... 
Σε Θεσσαλονικιώτικα ιστολόγια γίνεται λόγος για πάνω από 9.000. 

Με συναίσθημα...

ΗΓΕΤΗΣ και "ηγέτες"...


Καμμένος: "Θα σας τελειώσουμε κτήνη της νέας τάξης πραγμάτων"

Ερχόμαστε όλοι την Τετάρτη στην Ιερισσό στις Σκουριές είμαστε δίπλα σας.

Επιλέξατε να στείλετε νήπια με αναπνευστικά στο νοσοκομείο...
Επιλέξατε να ρίξετε χημικά στα παιδιά μας...
Επιλέξατε επίορκους όπως ο Αστ. Δντής Γιώργος Παπουτσάκης να κάνετε παράνομες προσαγωγές...
Επιλέξατε βασανιστές να πάρουν παρά την θέληση τους DNA σε μαθητές, στα παιδιά μας, για μας υποτάξετε...
ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ Β.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας  καθημερινά γινόμαστε θεατές σ' ένα  “θέατρο παραλόγου” που παίζεται στη Χαλκιδική, την πατρίδα του Αριστοτέλη, που ως φιλόσοφος έβαλε τις βάσεις της “Λογικής”.  Ένα μείζονος σημασίας θέμα, όπως αυτό της επιφανειακής εξόρυξης χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, που επί χρόνια παρέμενε σκοπίμως κλειστό για τον υπόλοιπο κόσμο, αποκλεισμένο από τους διαύλους  επικοινωνίας, έγινε σε μία νύχτα γνωστό στο πανελλήνιο, μέσα από τη στρεβλή, θολή εικόνα, καμερών ασφαλείας, μέσα απ΄ την κλειδαρότρυπα.

«ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ»…

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Αλλά ΟΧΙ από το νοσοκομείο…
Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας την κατάσταση της χώρας.
Δηλαδή, ήμασταν στο παραπέντε να τα «τινάξουμε», αλλά, την γλυτώσαμε.
Για να δούμε κατά πόσο την έχουμε γλυτώσει, γιατί καμιά φορά, όταν κάποιος «βγαίνει από την εντατική», πεθαίνει στον «θάλαμο» του νοσοκομείου.
Όπου στην περίπτωση της χώρας μας, «θάλαμος» είναι η Ευρώπη.
Μόνο που η χώρα, ΔΕΝ βγήκε κύριε πρωθυπουργέ και λοιποί πολιτικοί από την εντατική.
Το αντίθετο μάλιστα.

Οι ποντικοί του Μαξίμου

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Τι γίνεται στη Χαλκιδική είναι λίγο-πολύ γνωστό - έχει κυλήσει, βλέπετε, πολύ κυάνιο και ακόμα περισσότερο αρσενικό στο αυλάκι του μύθου της Ελντοράντο. Οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, η Αριστερά στέκεται στο πλευρό τους. Ε, ο Σαμαράς έστειλε προχτές τα ΜΑΤ στην Ιερισσό για να δείξει τι εστί επενδυτικό βερίκοκο. Με αποτέλεσμα να πνιγεί το χωριό στα χημικά, να γίνουν στόχος ακόμα και μικρά παιδιά και να ξεσπάσει κύμα καταγγελιών - μέχρι και η κεντροαριστερή μύτη του δίδυμου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. μύρισε αστυνομικές ακρότητες.

Τι έπρεπε να πει ο "κοιμισμένος" ...

Τι μας λέει ο ανθρωπάκος!


Από την επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στη Θράκη


Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι υπάρχει  γενική κατακραυγή, συνειδητό όχι. Ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι ότι το περιβάλλον θα υποστεί μεγάλη ζημιά άρα και η υγεία τους. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι δεν καταστρέφεται μόνο ο άνθρωπος αλλά καταστρέφεται και η τροφή του ανθρώπου, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός, και όταν μιλάμε για τροφή δεν εννοούμε μόνο και το πιάτο το φαΐ αλλά και το εισόδημα. Αυτές τις πηγές εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αναπτυχθούν και όχι να γίνει εξόρυξη χρυσού, που στο κάτω κάτω ο χρυσός αυτός δεν μπορεί να ανήκει ούτε στους Καναδούς ούτε στους γερμανούς ούτε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πότε και αν θα τον αξιοποιήσει.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στην Αρναία

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, εθελοντική αιμοδοσία. Η συμμετοχή των συνδημοτών μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι φιάλες αίματος της νεοϊδρυθείσας Τράπεζας του Δήμου μας. Από τους πρώτους που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα ήταν και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας. Πάντα κοντά σε αυτές τις εκδηλώσεις και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Θανάσης Τσιάλας.

Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής

συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης

στους κατοίκους της Χαλκιδικής

Τρίτη, 12 Μάρτη
προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, 18.00
Στο δάσος των Σκουριών στη ΒΑ Χαλκιδική, τον τελευταίο χρόνο, εξελίσσεται ένα καταστροφικό σχέδιο του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία ανήκει στην καναδική πολυεθνική El Dorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα, για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού. Με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καταστρέφεται το αρχέγονο, αυτό, δάσος, με ολέθριες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους.

Υμνολογώντας...


Μετά από τριάντα, σαράντα, πενήντα χρόνια, 
θα βρεθεί κάποιος αριστερός να εξυμνήσει...
 τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη;  

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακά μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού


Θεσσαλονίκη: Από την πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού

βίντεο μέσω Thesstoday.gr

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ...


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Φ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ

Η υφυπουργός Φ. Σκοπούλη μιλώντας στη βουλή προς τιμήν της 8ης Μαρτίου της εργαζόμενης γυναίκας, πρότεινε οι εργαζόμενες στο δημόσιο, αμέσως μετά τον τοκετό να λαμβάνουν 3χρονη άδεια με το 50% του μισθού τους, σε αντιστάθμισμα να έχουν κάποιες εκπτώσεις σε ελληνικά προϊόντα. 
Αίσχος! Αυτή είναι η «κυβερνώσα αριστερά». Στον ιδιωτικό τομέα οι επιχειρηματίες απολύουν τη γυναίκα και με την υποψία ότι είναι έγκυος και στο δημόσιο η κυβέρνηση μελετά να τη στέλνει στη λεγόμενη εφεδρεία.

Το ΚΚΕ συμμετέχει στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης για τα μεταλλεία

Στη σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιούν, στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι τη Χαλκιδικής, ενάντια στην επένδυση μεταλλουργίας χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» και την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής στις πολυεθνικές, παρευρίσκεται ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας και Βασίλης Ρέβας.

Ιερισσός: Το αριστοτελικό «μέτρον» και τα άκριτα μέτρα τάξης

Μάρκος Μπόλαρης
Αφού αστοχούν στους δημοσιονομικούς στόχους, αποφάσισαν να ασκήσουν πολιτική καταστολής με τα ΜΑΤ. Παλιά συνταγή η επιβολή αστυνομικού κράτους. Εγκαθίδρυση φόβου. Πρακτικές που είναι σ’ αντίθεση με την κοινωνία της συμμετοχής, της ανεκτικότητας, της λογικής, της τεκμηρίωσης, της πολυφωνίας. Πρακτικές που είναι σ’ αντιδιαστολή με τη λειτουργία της δημοκρατικής πολιτείας.
Πράγματι:
== Η απάντηση στην αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τις πηγές στο Κρυονέρι που υδροδοτούν τη Βόρεια Χαλκιδική δεν μπορεί να είναι επιχείρηση με ΜΑΤ αλλά με την επιστημονική αντικειμενική τεκμηρίωση: υπάρχει ή δεν υπάρχει διακινδύνευση; Εάν γίνει η εξόρυξη κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας;

Μία απρόσμενη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας!!!

Δείτε στη συνέχεια αυτή τη συμμετοχή!

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 9ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου  σας προσκαλεί στο 9ο Aντάμωμα Xορευτικών ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στον πεζόδρομο της πόλης. Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, ανταμώνει και διασκεδάζει σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών, και γκάιντας!
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι γύρω μας. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την παραδοσιακή αποκριά στον Πολύγυρο.

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο δημαρχείο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

και διαμαρτύρονται για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Σε λίγο θα ενωθούν μαζί τους και οι κάτοικοι που έφτασαν με τα λεωφορεία και πραγματοποιούν πορεία προς το δημαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 1500 άτομα.

Για την κλήση της 15χρονης μαθήτριας του ΓΕΛ Ιερισσού


Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο, Σάββατο 9 Μαρτίου


Ο ύμνος του Κάκαβου-Aρνιέμαι

The long and winding road

Τα γεγονότα όπως τα καταμαρτυρεί ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ιερισσού

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 6/3 οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για τις κλήσεις συμμαθητών τους στην αστυνομία για να καταθέσουν για τη γνωστή υπόθεση στις Σκουριές.
Την Πέμπτη 7/3 μετά από συζήτηση του Συλλόγου Διδασκόντων με τους μαθητές, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του σχολείου και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις τους. Όμως περίπου στις 10πμ το σχολείο αναστατώθηκε εκ νέου με τη διάδοση της είδησης ότι διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται προς την Ιερισσό.
Άμεσα ο διευθυντής και οι καθηγητές σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πήραν μέτρα προστασίας συγκεντρώνοντας τους μαθητές στο εσωτερικό του σχολείου και περιφρουρώντας τον προαύλιο χώρο. Την ίδια στιγμή κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο γειτνιάζει με το σχολείο μας.