Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Πολύγυρος: Έκθεση έργων Τέχνης "Η γυναίκα στην κοινωνία και στην εργασία"

Αντώνης Σαμαράς: "Η Eldorado ξεκινά σε 10 μέρες, με κάθε ...κόστος" !!!

Η Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης για τις έρευνές της στη Β.Α. Χαλκιδική

Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε δημοσιεύματα, εκπομπές και αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, τα οποία προέρχονται από «προσωπικές μαρτυρίες» ή συνεντεύξεις, με ισχυρισμούς για «... κατατρομοκράτηση πολιτών, τυφλές προσαγωγές, αναίτιες κρατήσεις, παράνομη λήψη γενετικού υλικού, εξαφανίσεις- απαγωγές προσαχθέντων από τις Αστυνομικές Αρχές ...» , κλπ, στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και η Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών διοργανώνουν το 11ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Χαλκιδικής που αγαπούν το άθλημα είτα είναι γραμμένοι σε σύλλογο είτε όχι.
Οι αγώνες θα γίνουν στην ΕΠΟΚΑΜ (στο χώρο του πανηγυριού) στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.
Θα γίνουν 5 αγώνες των 15 λεπτών ο καθένας και θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες.
Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται 9.00 το πρωί στο χώρο των αγώνων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί τροποποίησης του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που δημοσιοποίησε χθες προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτών, που βρίσκονται υπό πίεση και αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα, τονίζοντας, πως ο νόμος, που ήδη ισχύει (3869), δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σημειώνεται, ότι η μη αντιμετώπιση του υψηλού χρέους του ιδιωτικού τομέα δεν βοηθά ούτε τους οφειλέτες ούτε τους πιστωτές και πως οι καλά σταθμισμένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία στο σύνολό της.

"Παραβιάζεται κατάφωρα μια δέσμη συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών"

"Παραβιάζεται κατάφωρα μια δέσμη συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών" τόνισε σε συνέντευξή της στο γνωστό ραδιόφωνο της Αθήνας "Στο Κόκκινο" η δικηγόρος Ελεάννας Ιωαννίδου, αναφερόμενη στα πρόσφατα γεγονότα στη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.
Ακούστε τη συνέντευξή της στη συνέχεια της ανάρτησης:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναλυτικά:
1. Ορισμός Επιτροπής αξιολόγησης για ανταλλαγή ακινήτων Δ.Δ. Ορμύλιας (Εισηγ.: Χ. Δημητριάδης)
2. Αποδοχή χρηματοδοτησης ύψους 3.841,29 € για μελέτη κατασκευής δικτύου μεταφοράς λυμάτων προς εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου (Υποέργο: Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων αγωγών μεταφοράς λυμάτων στις Ε.Ε.Λ. Δ. Ζερβοχωρίων) (Εισηγ.: Δ. Κοντογιώργης)
3. Διαγραφή χρεών (Εισηγ.: Χ. Βορδός)

Γαλάτιστα: Εθελοντική αιμοδοσία


Η ΑΝΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΣΤΟ VERYROUND

Η Άννα Λινάρδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1984 στη Λάρισα, όπου και άρχισε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Το 2002 μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο ‘’Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο’’, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού.
Έχει συνεργαστεί με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Μάριο Φραγκούλη και πολλούς ακόμη υπέροχους μουσικούς ενώ βλέπει την μουσική και το τραγούδι ως παιχνίδι.
Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΛΠΙΣ Πολυγύρου - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σταγείρων-Στρατονίκης


Άνθρακες ο χρυσός στη Χαλκιδική;

Το 2003 τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας «περνούν» στην Ελληνικός Χρυσός. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 8 χρόνια για να αρχίσουν μετ’ εμποδίων οι εργασίες εξόρυξης το 2012. Το Φεβρουάριο του 2013 η περιβόητη επένδυση εξακολουθεί να αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, οικολόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες. Πόσο αξίζουν τα κοιτάσματα χρυσού στις Σκουριές; Τι μπορούν να αποφέρουν; Bλάπτουν το περιβάλλον; Πωλήθηκαν επάξια τα μεταλλεία από το ελληνικό δημόσιο; Πόσες θέσεις εργασίες θα δημιουργηθούν;

Θεέ μου και κάν' ένα σεισμό σε όλο τον πλανήτη για να σιμώσει πιο κοντά Χαλκιδική και Κρήτη!


ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...


ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΛΟΓΩ "ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ"...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις τάξεις των εργαζομένων στις Σκουριές. 
Την ένταση τροφοδότησε η άφιξη της αστυνομίας πριν από μια (1) ώρα στο εργοτάξιο,  με σκοπό όπως μαθαίνουμε να κάνει συλλήψεις για την "παράνομη και δίχως άδεια εγκατάσταση" νέων κοντέινερ στη θέση των καμμένων και κατεστραμμένων από την καταδρομική επίθεση του περασμένου Σαββάτου.
Το δρόμο γι΄αυτές τις συλλήψεις... άνοιξε σχετική καταγγελία από τις τάξεις των αντιδρώντων, που έγινε στην πολεοδομία Αρναίας και στην αστυνομία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

H Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολύμορφη καταστολή που αναπτύσσεται, από την κυβέρνηση, με αφορμή την προβοκατόρικη επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Η κυβέρνηση είναι καθαρό ποιόν έχει στο στόχαστρο: το λαϊκό κίνημα. Κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το «ιερό και όσιο» της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Όλοι/ες στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής – Κυριακή 24/02 στην Μεγάλη Παναγιά
Στη Β.Α. Χαλκιδική εδώ και χρόνια συντελείται μια περιβαλλοντική καταστροφή εξαιτίας των εξορύξεων χρυσού στην περιοχή. Οι εξορύξεις χρυσού όπου και να γίνονται στον κόσμο αφήνουν πίσω τους κρανίου τόπο, μολυσμένα νερά, κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και κατεστραμμένα εδάφη διότι είναι η πιο επιβαρυντική εξόρυξη μεταλλεύματος στον κόσμο. Εκτός από τους τόνους σκόνης που θα σκεπάζουν την περιοχή καθημερινά λόγω των εργασιών, όπως εξάλλου αναφέρεται και στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας, η ρύπανση των υδάτων με βαρέα μέταλλα από τα απόβλητα των ορυχείων αποτελεί τον μέγιστο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Την Κυριακή στις Σκουριές δύο κόσμοι θ’ αναμετρηθούν!

Όλες και όλοι να ανεβούμε στις Σκουριές της Χαλκιδικής την Κυριακή 24 Φλεβάρη!

Αυτό που συμβαίνει τούτες τις ημέρες εκεί δεν είναι απλώς άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς την χούντα από την κυβέρνηση της εξαθλίωσης και του φασισμού.
Αυτό που συμβαίνει στην Ιερισσό εδώ και τώρα είναι μια ιστορική μάχη! Από τη μια μεριά στέκεται το παράκεντρο κράτος του Μπόμπολα και των ομοίων του, το οποίο λυμαίνεται εδώ και χρόνια την χώρα, το οποίο έχει βγάλει 500 δις ευρώ στις τράπεζες του εξωτερικού και τώρα σαν μαυραγορίτης ακονίζει τα μαχαίρια του πάνω από το πτώμα της χρεοκοπημένης μας κοινωνίας. Είναι αυτοί που δια μέσου των ποικιλώνυμων χαφιέδων του (Αστυνομία, δικαιοσύνη, ΜΜΕ κτλ) χτυπά και στοχοποιεί σαν τρομοκράτες όλη την τοπική κοινωνία που τους πολεμά γιατί θέλει κάτι αδιανόητο για τα δικά τους μέτρα και σταθμά: Θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια, και για αυτό στέκεται απέναντι τους!

Είμαι κι εγώ ηθικός αυτουργός!

Το άκουγα όλη μέρα το Σάββατο. Είμαι κι εγώ ηθικός αυτουργός!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανακοίνωση Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας


Η αστυνομοκρατία στην υπηρεσία των χρυσοθήρων


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας καταστρατήγησαν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας. Συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση -τρομοκράτηση πολιτών (μεταξύ τους παιδιά και γέροντες), έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA).