Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Τετάρτη 20 του Φλεβάρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


"Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας για την υπεράσπιση του τόπου σας..."


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΡΗΣ –ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΠΑΛΛΗΝΗ-ΓΕΡΑΚΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
Αδέρφια, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας για την υπεράσπιση του τόπου σας , από την κατοχική κυβέρνηση, από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Είμαστε στο πλευρό σας για την υπεράσπιση της γης, του νερού, του οξυγόνου που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Μήπως μπορεί...

...κάποιος από τους κυβερνητικούς βουλευτές Χαλκιδικής να κάνει κάτι παρόμοιο για το ΤΕΙ Μουδανιών;

Σύμβουλος του πρωθυπουργού στο διαδίκτυο!!!


Cherchez le SYRIZA

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Πενήντα άτομα, σύμφωνα με τους μάρτυρες, συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις - πενήντα! Ολόκληρη διμοιρία. Και μπορεί ευλόγως να υποθέσει κανείς ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των υποψήφιων εισβολέων, ότι αυτοί οι πενήντα το συζήτησαν το πράγμα μεταξύ τους, ότι το συναποφάσισαν, ότι καταρτίστηκαν κάποια σχέδια επίθεσης και διαφυγής, ότι έγιναν προμήθειες σε μαζική κλίμακα του απαραίτητου εξοπλισμού, ότι άναψαν τα κινητά ή τα yahoo από τις συνεννοήσεις και τις ειδοποιήσεις.

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, για τα τελευταία γεγονότα στις «Σκουριές ».

Καταδικάζω απερίφραστα τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή των «Σκουριών» της Χαλκιδικής. Είχα τονίσει εξ αρχής ότι τέτοιου είδους επενδύσεις, που ανατρέπουν την περιβαλλοντική ισορροπία, δεν μπορούν να προχωρήσουν αν προηγουμένως δεν πειστούν και δε συναινέσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Δυστυχώς σειρά βεβιασμένων ενεργειών που προηγήθηκαν, ενημέρωση και διαβούλευση που δεν έγιναν, ανεξήγητη σπουδή έγκρισης της Μ.Π.Ε., εγκριτικές αποφάσεις έναρξης εργασιών ενώ εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων στο ΣτΕ, διαμόρφωσαν εικόνα επιβολής της επένδυσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Ο  ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ.Μ.
 Τα οδικά δίκτυα, οι παρεμβάσεις  στον τομέα της αντιπλημμυρικής  θωράκισης, οι βιολογικοί καθαρισμοί για τους μικρούς οικισμούς και η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελαιολυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική.

Για τα γεγονότα στις Σκουριές - Κάλεσμα σε πορεία 24/2/2013‏


Το Σάββατο 16/2 στο χώρο της ανοιχτής εξόρυξης κάηκαν από αγνώστους ένα  μέρος των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Ακολούθησε κύμα προσαγωγών με εισβολές σε σπίτια ενώ έχει πραγματοποιηθεί προς το παρόν μια σύλληψη.
 Πουθενά στον κόσμο οι εξορύξεις  του χρυσού δεν έγιναν μετά βαίων  και κλάδων. Από την Αφρική μέχρι τη Λατινική Αμερική ο χρυσός είναι συνδεδεμένος με εξεγέρσεις, με νεκρούς με φυλακίσεις.

Είναι τρελοί αυτοί οι Άραβες. Αλλάζουν λάστιχο ενώ το αυτοκίνητο κινείται!

Οι Άραβες μας δείχνουν κάτι πράγματι εκπληκτικό. Πως να αλλάζουμε λάστιχο ενώ το αυτοκίνητο κινείται!

Βεβαίως για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και πολλές ώρες προπόνησης. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον οδηγό να έχει σηκώσει το αυτοκίνητο στις δύο ρόδες και τον επιβάτη να αλλάζει λάστιχο ανοίγοντας τον πίσω πόρτα!
Αν το όλο εγχείρημα είναι εντυπωσιακό, το να πει κάποιος για τον άνθρωπο που αλλάζει το λάστιχο, ο οποίος έχει να κουμαντάρει και την μαντίλα που φορά στο κεφάλι του...
Δείτε το βίντεο στη συνέχεια:

Με διαβατήριο, πλέον, πας στο Λασίθι...

Αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη, το Λασίθι. Πρωτότυπη διαμαρτυρία κατοίκων ενάντια στις συγχωνεύσεις στην υγεία και δημόσιες υπηρεσίες
Απίστευτο και όμως αληθινό. Από τις 21 του Φλεβάρη το Λασίθι αποκόπτεται από την υπόλοιπη Κρήτη και για όσους θέλουν να διέλθουν από και προς τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να έχουν ... διαβατήριο.

Μούγκα...

Οι κάθε μορφής "πολιτικοί άντρες" τούτου του τόπου πότε θα πάρουν θέση για τα γεγονότα των ημερών στο νομό μας;
Κι όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ, το θέμα αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομό!
-Η σιωπή είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Πρωτοσέλιδα με αναφορά στις Σκουριές (19/2/13)

 Ο ΛΟΓΟΣ

ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ...


Δράσεις για τη στήριξη των μελισσοκόμων


Αιτήσεις για τη στήριξη  μελισσοκόμων
 Το Κέντρο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησαν  οι αιτήσεις ένταξης στα προγράμματα  της μελισσοκομίας.
 Πρόκειται για  τις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2013.
 Δικαίωμα  συμμετοχής  στη  δράση  3.1  «Αντικατάσταση  κυψελών»  έχουν  τα  φυσικά   ή  νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 20ης Φλεβάρη


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ Ν’ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ!
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του μνημονίου 3 και τα νέα μέτρα λιτότητας κορύφωσε την άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, στήνοντας ένα «σκηνικό» πρωτοφανούς βαρβαρότητας: επιστρατεύσεις απεργών, φορομπηχτική πολιτική άνευ προηγουμένου, εργασιακά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω, μαζικά «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, παιδεία υπό διάλυση, ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε απόγνωση.

''Ηθικοί αυτουργοί'' και ηθικοί αυτουργοί...

Στις λειτουργούσες δημοκρατίες, ούτε η πολιτεία, ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νομιμοποιείται να καταπνίγει την φωνή των πολιτών με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι ΄΄αντίθετες ΄΄ απόψεις μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά .
Και τελικά οι πολίτες να αποφασίζουν για τα θέματα που τους αφορούν αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα και σφαιρικά. 
Και η απόφαση αυτή να γίνεται αποδεκτή απο όλους.
Έγινε αυτό στην Χαλκιδική στην περίπτωση των μεταλλείων χρυσού;
Το ''αποφασίζουμε και διατάζουμε'' δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα και όπου εφαρμόστηκε απέτυχε.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τους νέους και άνεργους, τους συνταξιούχους, να σταθούν όρθιοι απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης. Όχι μόνο να απεργήσουν αλλά και να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής του τόπου μας και της Ζωής μας.
Δίνουμε δυναμικό παρών στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία και συμμετέχουμε στην πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου, με προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πολυγύρου, στις 8:30 π.μ.
Το Γραφείο Τύπου

Πολύγυρος: Προαποκριάτικη εκδήλωση

Οι Banda Latiniko είναι μια υπέροχη μπάντα λάτιν και εγγύηση για μια γνήσια αποκριάτικη βραδιά.

Η συναυλία ξεκινά στις 10 και 30 χωρίς είσοδο.
Τιμή απλού ποτού 7 ευρώ
σπέσιαλ ποτό 8 ευρώ
ποτ.κρασί 4 ευρώ
Φιάλη κρασί από 15 ευρώ