Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Τρίγλια & Πολύγυρος και μετά Αρναία & Μουδανιά


Από την Ν. Τρίγλια (27-1-2013) και τον Πολύγυρο (17-2-2013) οι Νέοι Αγρότες Χαλκιδικής οργανώνονται ώστε μετά την Αρναία (12-3-2013) και τα Μουδανιά (26-3-2013) να έχουν προσεγγισθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι Νέοι Αγρότες και η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής να είναι μία δραστήρια Ένωση με συμμετοχή από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Στην συνάντηση του  Πολυγύρου, 17 Φεβ 2013, που έγινε στην φιλόξενη αίθουσα της Π.Ε. Χαλκιδικής με φροντίδα του κ. Κώστα Γαλανόπουλου (697646829) πραγματοποιήθηκε μια πολύ σοβαρή και σε βάθος συζήτηση για το καταστατικό της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής και διευκρινίστηκαν σχεδόν όλα τα σημεία με συντονιστή τον κ. Δ. Μιχαηλίδη.

Χθες και σήμερα

Πάχτας για τα γεγονότα των Σκουριών

Θ. Καπλάνης: "Κατασπατάληση των χρημάτων μας από το Δήμο"


Σε μια εποχή που η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, που, ακόμη και όσοι εργάζονται, ζουν ουσιαστικά στο όριο της φτώχειας και που πολλοί δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, είναι τουλάχιστον προκλητικό να γίνεται από τη δημοτική αρχή Πολυγύρου μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση των χρημάτων μας. Και λέω των χρημάτων μας γιατί, είτε πρόκειται για την κρατική επιχορήγηση είτε για τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε άμεσα στο Δήμο, σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά εμείς οι πολίτες τα δίνουμε.
Είναι λοιπόν αδιανόητο να έχουν αγοραστεί πριν από λίγες μέρες τέσσερα (!!!!!) αυτοκίνητα, δύο επιβατικά και δύο τύπου τζιπ 4Χ4,

Κ. Ιγγλέζη: Δεν είναι δήμαρχος μιας περιοχής (ο Πάχτας) αλλά εκπρόσωπος μιας εταιρείας (ηχητικό)

«Τον κρατάνε γιατί εκπρόσωποι της εταιρείας τον κατηγόρησαν ως ηθικό αυτουργό», είπε στον Α989 η Κατερίνα Ιγγλέζη για τον συλληφθέντα στις Σκουριές Χαλκιδικής.«Αυτή η ενέργεια βοηθά την εταιρεία και την κυβέρνηση να κατασυκοφαντήσει τον αγώνα των κατοίκων», πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στην εταιρεία αποικιοκρατικές πρακτικές.

Η κ. Ιγγλέζη επιτέθηκε στον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, λέγοντας ότι «δεν είναι δήμαρχος μιας περιοχής αλλά εκπρόσωπος μιας εταιρείας. Είναι βασιλικότερος του βασιλέως» και πρόσθεσε ότι «ο κύριος Πάχτας με δικές του ψευδείς κατηγορίες έφερε δυο φορείς τα ΜΑΤ μέσα στην πόλη». 

Πάχτας: Υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους (ηχητικό)

«Οι κουκουλοφόροι είναι γνωστοί, είναι ντόπιοι και ξένοι, τους έχουμε δει, ξέρουμε ποιοί είναι» δήλωσε στον Α989 ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και πρόσθεσε ότι «ενώ η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους». 
«Υπάρχει το δικαίωμα της αντίδρασης δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε την επικράτηση του νόμου της κουκούλας, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των πολιτών…η κα Ιγγλέζη είναι μέρος αυτού του προβλήματος. Και τον Οκτώβρη οι ίδιοι κουκουλοφόροι μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με μη κουκουλοφόρους έκαψαν 50στρέματα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα της πυροσβεστικής που πήγαν να σβήσουν τις φωτιές, χτύπησαν τους πάντες, διέλυσαν τα πάντα.

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής !

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την -τουλάχιστον ύποπτη- νυκτερινή επίθεση στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου της πολυεθνικής την Κυριακή 17/2 τα ξημερώματα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον μαζικό αγώνα των Χαλκιδιωτών και με τους αγωνιστές που συμμετέχουν όλο αυτόν τον καιρό στις κινητοποιήσεις στην περιοχή. Υπονομεύει αυτόν τον αγώνα και τον αφήνει έκθετο στην συκοφαντία και στην καταστολή. 
Η δύναμη των αγώνων είναι η μαζικότητα και η επιμονή τους, η συσπείρωση όλων των κατοίκων που θα πληγούν από την επένδυση του θανάτου και η αλληλεγγύη σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , Τετάρτη 20-2-2013


Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στις Σκουριές,αλλά και Αρχές Τήρησης της Δημοκρατίας...


   Από το βήμα αυτό θα ήθελα, πρωτίστως, να καταδικάσω τη Σαββατιάτικη επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ως μια πράξη αχρείαστης, παράλογης και τυφλής βίας. Βίας που ως πράξη και έννοια είναι απαράδεκτη απ'όπου κι αν προέρχεται.
Ακόμη, σχετικά με τον συλληφθέντα κάτοικο της Μεγάλης Παναγίας, θα θελα να καταστήσω σαφή τα εξής: Αν ο συλληφθείς, αποδεδειγμένα παρότρυνε και εξώθησε, τρίτα άτομα, ώστε να προβούν στη Σαββατιάτικη επίθεση, θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.... Αν, όμως, μοναδικό στοιχείο εναντίον του είναι

Ομιλία του Δημ. Βίτσα για τη "Βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη"


Ομιλία του Συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρη Βίτσα στην διημερίδα για τη "Βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη" που διοργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής
Μπορούμε άραγε να μιλάμε για ανάπτυξη και ακόμα ειδικότερα για εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης σε περίοδο κρίσης και συνεχών χρόνων ύφεσης; Ή μήπως πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο βασικό, για το κυρίαρχο οικονομικό και πολιτικό σύστημα;
Και ποιο άραγε είναι αυτό το βασικό; 
Για τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου το βασικό ήταν το δημόσιο χρέος και εξ αυτού υπήρξε μνημόνιο. Για τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Βενιζέλο ήταν το δημόσιο χρέος και το κούρεμα του και εξ’ αυτού υπήρξε μνημόνιο Νο 2. Για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα ήταν το δημόσιο χρέος και η αξιοπιστία της χώρας και εξ’ αυτού υπάρχει μνημόνιο Νο 3. Έτσι η χώρα επί 3 ½ χρόνια συνεχώς «σώζεται» και το δημόσιο χρέος ανεβαίνει, τα εισοδήματα κατεβαίνουν, η καταστολή αυξάνεται, η δημόσια περιουσία εξαφανίζεται, τα δικαιώματα χάνονται και η δημοκρατία αναζητείται. 

Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής


Το χρονικό της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα και η προσπάθεια ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων, που θα πέσει στο κενό.
Αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,  μετά από την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια Πολυγύρου.  Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  η προκαταρτική έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Βίντεο από τα γεγονότα στις Σκουριές

Σκουριές: Η επόμενη μέρα

Αυτόπτης μάρτυρας - Σκουριές

Τα πρωτοσέλιδα των ..."Σκουριών"


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αγαπητοί συμπατριώτες.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή η δυναμική που γεννήθηκε από τις κινητοποιήσεις , τις αντιστάσεις και αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη ενάντια στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων που από το 2003 μέχρι σήμερα παρέα με τους ντόπιους συνεργάτες τους(δημάρχους, νομάρχες, δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια )καθώς και της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ορυκτού πλούτου των δασών και των νερών ,να μη ξεφουσκώσει και καταρρεύσει μετά από όσα συνέβησαν στις Σκουριές τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Φλεβάρη .

Οι δασεργάτες στον αγώνα


ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Σιθωνίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sofia Holydays and spa στη Βουλγαρική πρωτεύουσα. Από τις 14-17 Φεβρουαρίου η αποστολή του Δήμου Σιθωνίας συμμετείχε στην έκθεση με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, σε tour operators.
Παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις για ανάπτυξη επαφών με τη Βουλγαρία σε επίπεδο κυρίως επικοινωνίας, καθώς ήδη από την επικεφαλής της αποστολής, δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Λαθούρη Πάργα, προτάθηκε η οργάνωση fam trip για Βούλγαρους Δημοσιογράφους.

Η αλήθεια για την Χαλκιδική !


Καμία “ομηρία” ή “αιχμαλωσία” σεκιουριτάδων δε σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως επιβεβαιώνουν και οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι “σεκιούριτι” όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν. Μόνο ένας από τους υπαλλήλους έχει υποστεί εντελώς ελαφρά τραύματα ενώ 27 άτομα που προσήχθησαν από την αστυνομία μετά την επίθεση αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε το παραμικρό σε βάρος τους.
Seleo.gr News
Η πληροφορία ότι η ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε στις Σκουριές “περιέλουσε με βενζίνη τους φύλακες” των εγκαταστάσεων προερχόταν από πηγές της εταιρείας, όμως είναι ψευδής και δεν επιβεβαιώνεται ούτε καν από την αστυνομία.

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα όλες τις πράξεις βίας και την αυτοδικία. Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε την ταυτότητα των προσώπων που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Είτε πρόκειται για διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής ή πολιτικούς ακτιβιστές, είτε πρόκειται για εγκληματική συμμορία, η πράξη αυτή πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία ως αυτό που είναι: μια εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ


Στην τελική ευθεία πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων  αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των  οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων. Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου "κριτηρίου" για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση  την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συνέδριο –παρωδία θα το χαρούν μόνοι τους.


Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο.
Θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης του Κινήματος και την μετατροπή του σε ένα μικρό, φοβικό κεντροδεξιό κόμμα.
Επιδιώξαμε  με κάθε τρόπο  την πολιτική του ενότητα αλλά και την πολιτική του στροφή, καθώς η ταύτισή του με σκληρές νεοσυντηρητικές πολιτικές το οδήγησαν σε πλήρη ρήξη με την κοινωνία.
Ελπίζαμε ότι αυτή την παράταξη, που προσέφερε τόσα στον τόπο, θα την σεβόντουσαν τουλάχιστον όλοι όσοι πήραν πολλά από αυτή.

Διάλογος τώρα για το μέλλον της Χαλκιδικής!


Όχι στον αυταρχισμό, όχι στη βία
Η ενέργεια της καταστροφής εγκαταστάσεων και οχημάτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής την Κυριακή 17/2 αποτελεί σαφώς μια δραματική τροπή της αντιπαράθεσης που σοβεί εδώ και πολλά χρόνια, την οποία δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε.
Βίαιες ενέργειες σαν αυτές υπονομεύουν τον αξιέπαινο αγώνα των κατοίκων και προσφέρουν σημαντικά άλλοθι στους κυβερνώντες, που ευλαβικά υπηρετώντας τις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, προωθούν τις καταστροφικές εξορύξεις και επί της ουσίας αντιστρατεύονται κομβικές δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός και η οικονομία της υπαίθρου. Αν και οι επενδύσεις εκεί έπρεπε να στραφούν σε ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες, η επίσημη Πολιτεία επιδιώκει -συχνά με τον πλέον αυταρχικό τρόπο- να επιβάλλει καταστάσεις, που τις ακυρώνουν.

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο

Ο κ. Υπουργός μετέβη σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, μετέβη σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Επιστολή του Δημάρχου Αριστοτέλη προς τον Πρωθυπουργό

Μηνυτήρια αναφορά Δημάρχου Αριστοτέλη

Δήμος Αριστοτέλη για τα γεγονότα των Σκουριών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής για τα γεγονότα στις Σκουριές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής :
1. καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις πρωτόγνωρες τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στις Σκουριές Χαλκιδικής.
2. καταγγέλει όλους αυτούς που υποθάλπουν και υποκινούν τέτοιες ενέργειες.
3. τέτοιες εικόνες οδηγούν τη χώρα στην οπισθοδρόμηση.
4. εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι θα ανασυγκροτηθεί η χώρα με τέτοιες ενέργειες και εικόνες που είδαμε και δεν τις καταδικάζει, τότε είναι έκθετος στην κοινωνία της Χαλκιδικής και όλης της χώρας.

Καρναβάλι Σημάντρων 2013


Ξεκίνησαν οι εργασίες για το 42ο Καρναβάλι Σημάντρων, με την παρουσία και την εθελοντική προσφορά, κυρίως, της νεολαίας του χωριού.
Οι Σύλλογοι και οι Φορείς των Σημάντρων δίνουν, το δυναμικό «παρών» και «χρωματίζουν» τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, από τις 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) έως τις 18 Μαρτίου*. Περιλαμβάνει αναβίωση αποκριάτικων εθίμων, εκδηλώσεις για τα παιδιά, και φυσικά την λειτουργία του κιόσκι, που τόσο αγαπήσαμε. Κορύφωση των εκδηλώσεων με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Σήμερα, ο ουρανός του Jalisco στη Guadalahara φωτίστηκε από την ακυρωτική φωτιά του FLT/ELF, όταν αποφασίσαμε να σπάσουμε την κοινωνική τάξη που επιβάλλεται από τον τεχνικο-βιομηχανικό πολιτισμό. Τη νύχτα της 22 Μαρτίου, μια μηχανή που καταστρέφει τη γή έγινε στάχτη και μια μεγάλη πέτρα έσπασε το παράθυρο μιάς τράπεζας.
Ίσως δεν ρίξαμε το σύστημα της εξουσίας με αυτές τις ενέργειες, αλλά αυτό αρχίζει με ενέργειες σαν αυτές. Από την πράξη έρχεται η επιτυχία».
(Μήνυμα των γνωστών οικοτρομοκρατών του «Μετώπου για την Απελευθέρωση της Γής», 23 Μαρτίου 2009 εδώ).

Απόλλων Αρναίας - Άκανθος Ιερισσού 1-1

Ηθικός αυτουργός και ...

...πολλά ερωτηματικά!!! 
Ποτέ κανείς δεν είπε σε κανέναν "κάνε αυτό ή το άλλο".
-Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η διαφορετική άποψη!
-Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνεται "ηθικός αυτουργός" χωρίς να υπάρχουν "φυσικοί αυτουργοί" !

Φλεβάρης 2013 - Χαλκιδική

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Δένδιας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται τώρα στη Χαλκιδική για τα γεγονότα στις Σκουριές!
Στο αυτόφωρο κάτοικος Μ.Παναγίας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας!

" Ο Καπετάν Μιχάλης στον 21ο αιώνα"