Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Π.Α.ΜΕ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες, Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10.30 –ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ.
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους σε σύγχρονα κάτεργα. Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 του Φλεβάρη 2013

Τα τελικά αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο


Τα γεγονότα στις Σκουριές

Ηρεμία στον Πολύγυρο...

Αποχώρησαν οι πολίτες έξω από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, δεν έγιναν κρατήσεις από τους προσαχθέντες. 
Η διμοιρία των ΜΑΤ παραμένει ακόμα έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Κίνηση στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής

Αυτή τη στιγμή προσάγονται συνεχώς πολίτες στην Ασφάλεια Πολυγύρου για ανακρίσεις για τα γεγονότα στις Σκουριές.
Η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, φρουρείται από διμοιρία των ΜΑΤ ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται.
Πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση για συμπαράσταση στους προσαχθέντες.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ...;


Ανακρίνονται 4 άτομα στην ασφάλεια Πολυγύρου (;)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALFA αυτή τη στιγμή ανακρίνονται τέσσερα (4) άτομα στην ασφάλεια Πολυγύρου για τα χθεσινά γεγονότα στις Σκουριές.
Σύμφωνα πάλι με το ίδιο κανάλι υπάρχουν ταυτοποιημένα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους στα γεγονότα.

Φωτογραφίες από την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές (από Seleo.gr)

Στρατώνι - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 3-1

Κακή εμφάνιση για την ομάδα του Πολύγυρου και ήττα από την ομάδα του Στρατωνίου με τέρματα 3-1.
Το παιχνίδι έγινε στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α'  ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με λύπη της ανακοινώνει απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 16ης Φεβρουαρίου. Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές χωρίς - ευτυχώς- να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή. Περιττό να τονίσουμε πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών.

Σκουπίδια: Η διαχείρισή τους για όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου φέρνει ένα ακόμη χαράτσι στη πλάτη του φτωχού λαού.

Η διαχείριση των απορριμμάτων μεταφέρεται με γρήγορους ρυθμούς στο πεδίο των εργολάβων, των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη αυτές οι διαδικασίες, δηλαδή οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα), που σχετίζονται όχι βέβαια μόνο με το ζήτημα των απορριμμάτων αλλά και με αυτά της της υγείας, της ενέργειας, του νερού, διαφόρων υπηρεσιών της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών είναι τεράστιος και σίγουρος ο τζίρος, αφού θα προέρχεται από το ζεστό χρήμα των δημοτών απευθείας μέσα από τα δημοτικά τέλη. 

ΚΚΕ Χαλκιδικής για τα χθεσινά γεγονότα στις Σκουριές


Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε  ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα,παραδίδεται  ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…. Ωστόσο  καταγγέλλει την επίθεση από “κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών.
Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

ΑΝΑΠΗΡΟΙ – ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι, είναι το γνωστό των ΚΕΠΑ και των επιτροπών αναπηριών των οποίων η «σύσταση» και λειτουργία θέτει σε μια απάνθρωπη αναμονή χιλιάδες άτομα με αναπηρία με ότι αυτό συνεπάγεται (διακοπή των επιδομάτων – βοηθημάτων, και λοιπών παροχών).
Οι διαδικασίες (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) συλλογής και κατάθεσης των δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων στα ΚΕΠΑ προκειμένου να πάρουν σειρά για να περάσουν επιτροπή, είναι χρονοβόρες και η μικρότερη αναμονή μέχρι την πολυπόθητη στιγμή της επιτροπής είναι (θεωρητικά) ένα εξάμηνο, συνήθως ένας χρόνος και παραπάνω, ειδικά σε νευρολογικά περιστατικά χρόνιων παθήσεων.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ...;


Ιγγλέζη: "...αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία σε όλες τις προκλήσεις της εταιρείας και της τροϊκανής κυβέρνησης"


Στη Χαλκιδική εδώ και 2 χρόνια γίνεται ένας μαζικός κοινωνικός αγώνας των κατοίκων ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που επιφέρουν την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου. Οι αποικιοκρατικές πρακτικές της καναδικής εταιρείας και των ντόπιων συνεταίρων της όπως και η βίαιη κρατική καταστολή που έχουν βιώσει οι κάτοικοι προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το χθεσινοβραδυνό γεγονός, το οποίο έγινε χωρίς την αποδοχή και έγκρισή της τοπικής κοινωνίας δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν. 
Εμείς ως Σύριζα-ΕΚΜ καλούμε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ” ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επί δύο ημέρες πραγματοποιεί εκδήλωση για την εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας στον αντίποδα των καταστροφικών επιλογών της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής πολιτικής, που εκφράζεται και με την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, στην Β.Α. Χαλκιδική. 
Ακριβώς σε αυτή τη χρονική στιγμή (;), εκδηλώθηκε η καταστροφή των εγκατάστασων της “Ελληνικός Χρυσός” από αγνώστους. Ένα γεγονός που αφ’ενός είναι αποτέλεσμα των συνεχών προκλήσεων της εταιρίας και της κρατικής βίας ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, αφ’ εταίρου δε, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα τους ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού. Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιό βίαια, τον αγώνα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ‘ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ’

Σήμερα τα ξημερώματα στον εργοταξιακό χώρο των Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, ομάδα 40-50 ένοπλων ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αφού πρώτα αιχμαλώτισαν και βιοπράγησαν εναντίον της ομάδας φύλαξης, κατόπιν κατέστρεψαν ολοσχερώς βάζοντας φωτιά στις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της εταιρείας.
Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο γεγονός του εκφοβισμού της αιχμαλωσίας και τον τραυματισμό των εργαζομένων που βρισκόταν τι στιγμή εκείνη στο χώρο.
Εμείς σαν Σωματείο καταδικάζουμε

Τι προσπαθούν να κάνουν;

Σύνεση και μόνο σύνεση χρειάζεται αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη Χαλκιδική.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής είναι πάλι φραγμένη με σιδεριές και με διμοιρίες των ΜΑΤ, συγχρόνως πολλά (ίσως δεκάδες) αστυνομικά αυτοκίνητα κινούνται προς την Ιερισσό.
Ας επικρατήσει η λογική!

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σε μονοπάτια ... Λατινικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής !!!

Παλαιοχώρι Χαλκιδικής 17 Φεβρουαρίου 2013 
Αγαπητή Ρεσπέντζα και σώφρονες κάτοικοι της Χαλκιδικής , 
εκείνο που εμένα με προβληματίζει είναι ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή είναι από αρχαιοτάτων χρόνων ... αλλά η βία και οι πρακτική "τσαμπουκά" είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων !!!!!!
Οι κάτοικοι είναι εκεί από παλιά , η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι εκεί από παλιά , το δάσος είναι εκεί από παλιά , τα καφέ είναι εκεί από παλιά , οι ψαράδες είναι εκεί από παλιά, οι παραλίες είναι εκεί από παλιά ... όλα είναι εκεί από παλιά εκτός από ένα !!!

Η Δράση καταδικάζει τα επεισόδια στις Σκουριές

Με αποτροπιασμό παρακολουθώ την κλιμάκωση της έντασης στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Το κλίμα που καλλιεργείται - όπως φαίνεται με μέθοδο και πρόγραμμα από κάποιους - δε θα αργήσει να οδηγήσει στο να θρηνήσουμε θύματα. Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Καλούμε όλους τους πολιτευτές και βουλευτές του νομού Χαλκιδικής, και κυρίως αυτούς που έχουν συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, να κάνουν το ίδιο. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί το κλίμα ψυχραιμίας που απαιτείται από όλους, ώστε να βρεθεί αποτελεσματική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Ματωμένα μεροκάματα στα μεταλλεία Χαλκιδικής

ΑΥΓΗ 17/2/2013
Σε μια από τις έρευνες, που αφορούσε τους εργαζόμενους στο ορυχείο Στρατωνίου Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι, από το σύνολο των 2.564 εξετασθέντων, οι 365 έπασχαν από πνευμονοκονίαση. Το 65% παρουσίασε το νόσημα μετά από επαγγελματική έκθεση μικρότερη των 10 ετών.
Η σιωπή είναι χρυσός, λένε. Στη Χαλκιδική κυριολεκτικά. Η λαϊκή ρήση συμπυκνώνει την απόκρυψη, από την πλευρά των ΜΜΕ, των δημοτικών αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών, των

Κατασχέσεις

Προσαγωγές για την επίθεση στις Σκουριές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 27 προσαγωγές για τα αποψινά επεισόδια στις Σκουριές!
Η αστυνομία κάνει λόγο για συντονισμένο χτύπημα που διήρκεσε μόλις 15 λεπτά.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Φώτο από την εμπρηστική επίθεση στο
 γεωτρύπανο στη Φισώκα στις 8/12/2012
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν"Οι εργολήπτες Χαλκιδικής", 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, "κατάφεραν" να φτάσουν στο εργοτάξιο για να σβήσουν τις φωτιές που άφησε πίσω της, η ομάδα των 50 - 70 ενόπλων, που εισέβαλε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στις Σκουριές. 
 Λέμε "κατάφεραν", καθώς οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, είχαν φροντίσει να κόψουν και να ρίξουν κορμούς δέντρων μέσα στο δρόμο που οδηγεί προς το εργοτάξιο, ούτως ώστε να μην προλάβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν έγκαιρη κατάσβεση.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΕΣ (!!!) ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Γης μαδιάμ τα έκανε, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μια ομάδα 50 – 70 ατόμων στο εργοτάξιο των Σκουριών. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι όλα τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας φορώντας φόρμες παραλλαγής και full faceστα κεφάλια εισέβαλαν στο χώρο του εργοταξίου με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ. 
Ακινητοποίησαν τους 2 φύλακες που υπήρχαν στην  είσοδο του εργοταξίου, τους περιέλουσαν με βενζίνη και τους κρατούσαν ομήρους (!!!), όπως μάθαμε, για όση ώρα εκτελούσαν το σχέδιο τους.

Χαλκιδική και το χειμώνα!


Η Χαλκιδική αποτελεί, ως γνωστόν, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας μας τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν προσελκύει στιςχρυσαφένιες αμμουδιές και τις δαντελωτές ακρογιαλιές της πολυάριθμουςέλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.
Όμως, η Χαλκιδική προσφέρεται και το χειμώνα για περιηγήσεις καιεξορμήσεις, μια και διαθέτει πυκνά πευκοδάσηπλούσια χλωρίδα καιπανίδα στον ορεινό όγκο του Χολομώνταμεσόγεια χωριά με παραδοσιακό χρώμα, μεγάλης αξίας αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.
Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, και με αφετηρία το Νέο Μαρμαρά, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μέσω του παραδοσιακού χωριού Παρθενώνα, τους πευκόφυτους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής.