Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Αδικήθηκε ο ακατονόμαστος! Σοβαρά;


Στα όρια της φτώχειας το 1/3 των παιδιών στην Ελλάδα

Tο ένα τρίτο σχεδόν των παιδιών στις χρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, ζουν στα πρόθυρα της φτώχειας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας, υποστηρίζει η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, επικαλούμενη στατιστικές της Ε.Ε.
Στην Ιταλία και τις χώρες της ευρωζώνης που έχουν προσφύγει σε διεθνή δανεισμό δημιουργείται μία γενιά υποσιτιζόμενων νέων ανθρώπων με χαμηλό ηθικό και λιγοστές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, την ώρα που ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια εξακολουθεί να αυξάνεται. «Αυτό θα μπορούσε να ήταν μία συνταγή όχι απλώς για μία χαμένη γενιά στην Ευρώπη, αλλά για πολλές χαμένες γενιές», αναφέρει η Caritas.

Παιδιά ενός κατώτατου μισθού

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την τρόικα η μείωση του κατώτατου μισθού, η οποία άλλωστε έχει ψηφισθεί με το 3ο Μνημόνιο.
Οι προχθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Μέργου ήταν απλώς η αποκάλυψη μιας αλήθειας που έχει εγγραφεί στο Μνημόνιο, βάσει του οποίου οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο στις αρχές του 2014!

Λεξικό (νέας) ελληνικής γλώσσας ...

 Δυστυχία σου Ελλάς!!! με τα τέκνα που γεννάς.
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι Γαϊδάρους βγάζεις τώρα!!!
(Γ.Σουρής).
 Δείτε στη συνέχεια το υπέροχο λεξικό που έστειλε φίλος μας!

Δημοσκόπηση

Το ζευγάρι (τρίο) της χρονιάς!!!

Στο 27% η ανεργία το Νοέμβρη του 2012

ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ 61,7% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΣ 24 ΕΤΩΝ
1.350.181 άτομα οι «επίσημα» άνεργοι
Νέα αύξηση σημείωσε ηανεργία το Νοέμβρη του 2012 στην Ελλάδα, με το ποσοστό της να ανέρχεται σε 27%, έναντι 20,8% το Νοέμβρη του 2011 και 26,6% τον Οκτώβρη του 2012, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε1.350.181 άτομα, αυξημένοι κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβρη του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2012 (αύξηση 1,5%).

Η γάτα του Βενιζέλου

«Είπα στους νέους μας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά, είναι η γάτα! Η γάτα είναι εφτάψυχη και το ΠΑΣΟΚ εφτάψυχο. Είναι ευφυής, ευέλικτη και χρήσιμη, σώζει καταστάσεις, ζωές από ερπετά! Και χρειάζεται μία γάτα που θα αντιμετωπίσει και διάφορα πολιτικά ερπετά».
(Βενιζέλος ή Γατούλης)

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ!
ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Με κυβερνητική τροπολογία δόθηκε η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, εγχώρια ή ξένα, να αποκτούν την κερδοσκοπική εκμετάλλευση των χιλιάδων δημόσιων νησίδων της χώρας, όπου αυτές και αν βρίσκονται, ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές.

Πέρασμα από τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

SOS Χαλκιδική - Βρέθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο για συμπαράσταση στους 14 συναγωνιστές τους που επρόκειτο να δικαστούν.  Μετά το τέλος των δικαστικών διαδικασιών θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά το γνωστό καφέ-ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.

Χρονικό επίθεσης των ΜΑΤ στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας προχωράει μαζί με την αποφασιστική εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, όπως ενάντια στους αγρότες, στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο Μετρό, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σήμερα στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ...


Ο παπά - ΠΑΟΚ έκανε το ευχέλαιο για να "ξορκίσει" τους τραυματισμούς των παικτών!

Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει το ευχέλαιο στον ΠΑΟΚ ώστε να "ξορκίσει" τους συνεχόμενους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών; Ο παπά - ΠΑΟΚ, πατήρ- Χρήστος βρέθηκε σήμερα κοντά στους ποδοσφαιριστές και έκανε το ευχέλαιο που αποφάσισε η ΠΑΕ. Ο ιερέας είναι γνωτός για τα οπαδικά του συνθήματα καθώς έχει βρεθεί αρκετές φορές στο πλευρό των πιο φανατικών Παοκτσήδων.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Δριβελέγκα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκ. Διακυβέρνησης
Θέμα: «Συγχώνευση Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Χαλκιδικής»
k. Υπουργέ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών σχεδιάζεται η συγχώνευση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής με αυτήν της Θεσσαλονίκης, στην οποία μεταφέρονται κι όλες οι αρμοδιότητες.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου αυτές να καταστούν πιο λειτουργικές και πιο αποτελεσματικές.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αμμουλιανής στην Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Holiday and Spa Expo», που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Φεβρουαρίου στο Inter Expo Center (IEC) της Σόφιας στη Βουλγαρία, συμμετέχει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αμμουλιανής μαζί, και επαγγελματίες του τουρισμού από το νησί.
Οι φορείς του νησιού στοχεύουν στη συγκεκριμένη αγορά, που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ενδιαφέρον για το νησί, ενώ μέσα στο πρόγραμμα της συμμετοχής στην Έκθεση είναι η συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας.

Μουδανιά: Σύλληψη για χρέη προς το δημόσιο


ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Κε Πάχτα, θέλετε ή όχι οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη να μάθουμε την αλήθεια για τις Σκουριές ;


Στην πρόσφατη ανάρτηση στο ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ  με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ποιά είναι η αλήθεια για τις Σκουριές ;» είχε κατατεθεί η πρόταση διενέργειας ανοικτής συζήτησης ενώπιων των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, με αντικείμενο : «Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος των Σκουριών, οι επιπτώσεις και τα ωφελήματα για την τοπική κοινωνία (άνθρωπος και περιβάλλον)».
 Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση  προβλεπόταν καταρχήν τα εξής απλά :

Απόψε, Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου


ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


H ΕΛΜΕ Ν. Χαλκιδικής συμπαραστέκεται και εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Η πάνδημη συμμετοχή αποτελεί απόδειξη της αγανάκτησης και του οριακού σημείου στο οποίο βρίσκονται.
Τα αιτήματα τους συνοψίζονται στα εξής:

Ελλάδα 2013

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ