Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Το πολιτικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα

Του Γιώργου Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Πέρα από τις δημοσκοπήσεις, όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ή διαισθάνονται ότι η εκρηκτική αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ -αυτή που από το 4,6% των εκλογών του 2009 τον οδήγησε στο 16,8% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και τον απογείωσε στο 26,9% ένα μήνα αργότερα, στις εκλογές του Ιουνίου- έχει ανακοπεί. Υπάρχουν περισσότερες της μίας αιτίες που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό.
Η πρώτη είναι η κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί καθ” οιονδήποτε τρόπο στις προσκλήσεις συνεργασίας που του απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν το ΚΚΕ πλήρωσε βαρύτατο εκλογικό τίμημα για τη στάση του αυτή, πέφτοντας από το 8,5% του Μαΐου του 2012 στο

Απ' τα ψηλά...στα χαμηλά ο Πάχτας

Με υπομονή και για αρκετή ώρα ανέμενε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας, την αστυνομικό της βουλής να δώσει την άδεια για την είσοδό του στο γραφείο στελέχους της ΝΔ με το οποίο είχε ραντεβού.
Η αστυνομικός τηλεφωνούσε και ξανά τηλεφωνούσε λέγοντας "'Έχω εδώ έναν κύριο Παχτά,να περάσει;". Δίπλα της ο υπεύθυνος ασφαλείας είχε τρελαθεί στα νοήματα αλλά η αστυνομικός... τίποτα. Στο τέλος, την πλησίασε και της είπε ότι πρόκειται για πρώην βουλευτή και υπουργό και εκείνη απάντησε "Εμ δεν μας

Δημοσκόπηση της εταιρίας Public issue (7/2)

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ", ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."!

-Δάσκαλε η ανάρτηση του "παρατηρητηρίου..." γυρίζει;
-Κι όμως γυρίζει παιδί μου... Πρόσεξε όμως τον "κουβά"!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

«Αναστάτωση» επικρατεί στους παίκτες - μαθητές του στοιχήματος. Τις τελευταίες μέρες αδυνατούν να στοιχηματίσουν με σιγουριά ποια ανάρτηση του «παρατηρητηρίου...» και των δορυφόρων του θα παραμείνει δημοσιευμένη και απρόσβλητη από την πραγματικότητα για παραπάνω από μια εβδομάδα.
Η «κακή αρχή» έγινε χθες με την ανάρτηση για τις golden ladies της Μ. Παναγίας και τη... μαρτυρία αναγνώστριας του «παρατηρητηρίου...» για μη τήρηση των διαδικασιών στις εγγραφές και τις συνδρομές μελών στο σύλλογο γυναικών της Μ.Παναγίας, από συζύγους εργαζομένων στα μεταλλεία. 
Ο χρόνος ζωής της ανάρτησης κράτησε μόλις λίγες ώρες. Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση τη χάσαμε (την ανάρτηση) από τα μάτια μας...
Το... κακό για όσους ποντάρουν τον οβολό τους «στον αθλητισμό και τα νιάτα» δε σταμάτησε εκεί. Σήμερα διαπίστωσαν, ότι αποσύρθηκε και η ανάρτηση για το «παρ’ ολίγον φονικό της Ιερισσού». 

Για τον φασίστα καλόγερο

Ο γνωστός καλόγερος των Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει ότι είναι χειρότερο το ΚΚΕ και από τη Χρυσή Αυγή. Νοστάλγησε φαίνεται τις στιγμές που ως χωροφύλακας συμμετείχε στο διωγμό των κομμουνιστών και των αγωνιστών στο όνομα της «εθνικοφροσύνης». Να γνωρίζει ότι αυτά δεν περνάνε πια. Ο λαός έχει πείρα και γνώση και θα απομονώσει όλους τους φασίστες. (902.gr)

Η «φράξια» των 7 υφυπουργών βάζει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ


Απέχει ο Γιάννης Δριβελέγκας, επισήμως λόγω σπασμένου χεριού, ανεπισήμως λόγω πιέσεων της Ιπποκράτους.
«Παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις δηλώνει και πάλι η ομάδα των 7 υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ. Μετά από σιγή ασυρμάτου πολλών μηνών η ομάδα επαναδραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 28 Φεβρουαρίου.

Η τρικομματική μας έκανε τριτοκοσμικούς!

Οχτώ στους δέκα Έλληνες έχουν κόψει και τα βασικά είδη διατροφής
Τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν μειωθεί έως και 50%, με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημήτρη Ασημακόπουλο τους «αναγκάζει να έχουν συμπεριφορές που κανονικά δεν θα είχαν».

Παύθηκε ο Νάσος Θεοδωρίδης επειδή αποκάλεσε τα Ίμια Καρντάκ

Παύθηκε από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, ο Νάσος Θεοδωρίδης, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποκαλέσει τα Ίμια Καρντάκ και να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά, ξένισε πολλούς, δεν ήταν ωστόσο μία εντελώς απρόσμενη εξέλιξη..
Ακριβώς πριν την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τα είχε καλέσει να συνεννοούνται με το γραφείο τύπου.

Περί ηλιθίων

Ο Νάσος Θεοδωρίδης που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως «με αφορμή την επέτειο των «Ιμίων» (κατ εμέ «Καρντάκ», διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο) αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης «εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων»…»
Ο κ. Θεοδωρίδης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια για να γράψει πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Το σχέδιο

Δε σου φτάνει ρε - Active Member

Η σύναξις των τριών αρχηγών και το σχέδιο εξόντωσης του εχθρού-λαού

Μέσα, οι τρεις αρχηγοί της κυβέρνησης συζητούσαν για την… «ανάπτυξη»! Έξω, χιλιάδες πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης, συνωστίζονταν για μια σακούλα πορτοκάλια.
Μέσα, συζητούσαν "μέτρα για την ανεργία". Έξω, επιστράτευσαν για δεύτερη φορά εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κοινοβουλευτική χούντα.
Μέσα, συζητούσαν για "το σύγχρονο φορολογικό νομοσχέδιο". Έξω, 30% των Ελλήνων είναι άνεργοι, η εξαθλίωση είναι καθημερινή ατζέντα, οι αυτοκτονίες ημερήσια διάταξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Πακέτο ημίμετρων και πλαστών υποσχέσεων για τους αγρότες

Το υποτιθέμενο «πακέτο παροχών» που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Μνημονιακής συγκυβέρνησης και εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στην επιτακτική ανάγκη των αγροτών να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν.
Στο αίτημα για καταβολή αποζημίωσης των καταστροφών από το «πράσινο σκουλήκι» σε βαμβακοκαλλιέργειες, απαντούν με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που έτσι κι αλλιώς θα τους δινόταν και μάλιστα φέτος μειωμένη, λόγω της λαιμητόμου του προστίμου συνυπευθυνότητας.

ΠΑΜΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ : Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ»

Μέσα στο τελευταίο κλίμα των «φιλικών συναντήσεων» όλων των «αντιμνημονιακών» με τους παράγοντες της Τρόϊκας (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση), η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αποφάσισε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ράϊχενμπαχ που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.
Θέλει, λέει. «τον διάλογο και τη εποικοδομητική συζήτηση’ δήθεν για να ακουστούν οι θέσεις των εργαζόμενων και όχι μόνο των κομμάτων και της κυβέρνησης. Λες και δεν ξέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση των απολυμένων, των άνεργων, των εξαθλιωμένων και πεινασμένων.
Λες και θα πείσουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο να δείξει συμπόνοια, εκεί που δεν το κατάφεραν όλοι οι άλλοι και οι αγώνες των εργαζόμενων.

Έγκριση χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης Γυμνασίου Μ. Παναγίας

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Νέο κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση και νέα εγκατάστασηφωτισμού στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας”.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 550.811,47€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Νέο κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση και νέα εγκατάσταση φωτισμού στο Γυμνάσιο Μ. Παναγίας”, αξιολογήθηκε θετικά.

Η Παναγιωταρέα έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα από το Ερρίκος Ντυνάν ...

...και γιατροί και νοσηλευτές έμεναν απλήρωτοι.
Μετά τα 18.000 ευρώ που λάμβανε επί σειρά ετών η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου όπως δήλωσε στο iatropedia.gr ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του Ντυνάν, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μια γνωστή καθηγήτρια, που δεν είναι γιατρός, εισέπραττε 8.000 μηνιαίως και μάλιστα χωρίς να είναι διευκρινισμένες και οι ... αρμοδιότητές της.
Όπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος:
«Θεωρώ αυτονόητη την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις που έχω υποβάλει, που σε μικρό βαθμό άρχισαν να υλοποιούνται.

Τελικά... υπάρχουν ηγέτες. Δεν είναι όλοι σαν τον Σαμαρά

Όλο το προηγούμενο διάστημα μας έπρηξαν τα συστημικά ΜΜΕ με τη δήθεν αποτυχημένη συνταγή της Αργεντινής. Όταν όλοι οι άλλοι έπαιζαν τις «διαδηλώσεις του κόσμου» στο Μπουένος Άιρες, μόνο Το ΧΩΝΙ βγήκε και με πολυσέλιδο αφιέρωμα σας αποκάλυψε την αλήθεια. Ότι οι διαδηλώσεις ήταν υποκινούμενες από τα ΜΜΕ της χώρας και δη από το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό όμιλο στον οποίο μεγαλομέτοχος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Goldman Sachs.

Αφού θέλουν ...

...να στείλουν κάτι στη Eurovision, ας στείλουν αυτό.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΘΕΣ/ΛΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Το Σωματείο Δασεργατών στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών & των κτηνοτρόφων μας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις (φορολογία , χαράτσια, αύξηση φόρου πετρελαίου & εισφορών Ο.Γ.Α κατάργηση δώρων στις συντάξεις) & τις κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π), καθώς και τη διεκδίκηση ικανοποιητικών τιμών για τα προιόντα τους που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα και θα κατοχυρώνουν το θεμελιώδες δικαίωμα τους να συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γη τους. 

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στις 3 Φεβρουαρίου 2013, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της με τη συμμετοχή μελών και συνεργατών της.
Τη συνέλευση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κος Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος την προηγουμένη πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χαλκιδική συμμετέχοντας σε συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Ο Γ.Γ. ανέλυσε στους συμμετέχοντες την πολιτική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εποπτεία που θα ασκήσει ο φορέας προκειμένου να διατηρηθεί το επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών και συζήτησε μαζί τους τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

Βιβλιοπαρουσίαση

Η αναβληθείσα παρουσίαση του βιβλίου μου "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ" θα γίνει την Κυριακή 17 Φλεβάρη στις 7 η ώρα στο μπαράκι ‘’ΜΠΟΚΑ’’ στην Ορμύλια
Η παρουσίαση θα γίνει από τους συγγραφείς Γιάννη Μπάρτζη και Λένα Καλαϊτζή- Οφλίδη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Νίκος Δεληάγγελος. 
Θα ακουστούν τραγούδια από τους αδελφούς Τσικούρη και τη Μαρία Δήμητσα.
Πάνος Μάκης

6.805.650,00 € ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Πολυγύρου, εντάχθηκε η πράξη «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας «07 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 6.805.650 €.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

Σκάνδαλο: “Ειδικός Σύμβουλος” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποψίλωση των δασών της Χαλκιδικής ο τέως Δασάρχης Τάσος Αγαλής


Ο άνθρωπος που συνόδευε το Γενικό Διευθυντή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Πέτρο Στρατουδάκη κατά την επίσκεψή του στην Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, δεν ήταν άλλος από τον μέχρι πριν από ένα μήνα Δασάρχη Αρναίας, Τάσο Αγαλή. Η κόρη του κ. Αγαλή, έμμισθη δασολόγος πλέον της εταιρείας, δεν τους συνόδευσε λόγω του “άβατου”.
Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν προσκυνηματικός. Η επίσκεψη στη Μονή αφορούσε την πώληση του ιδιόκτητου δάσους της Μονής “Νταμπίζ” στον Κάκαβο, έκτασης 925 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας έχει χωροθετήσει το τέλμα αποβλήτων “Λοτσάνικο” του μεταλλείου των Σκουριών. Την

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Η εικόνα των υψωμένων χεριών για λίγα λαχανικά, που έκανε τον γύρο του κόσμου, αποτελεί την αψευδή μαρτυρία της τραγωδίας που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, την αφιερώνουμε στους τρεις αρχηγούς-εταίρους.
Αντί να συσκέπτονται για το πώς θα πατάξουν τους αγώνες των αγροτών και των εργαζομένων, επιδεικνύοντας έναν αυταρχισμό χωρίς προηγούμενο, θα όφειλαν να αξιοποιήσουν την παραδοχή

Καλλιέργειες...