Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Τον Γιώργη Παπαδόπουλο, τον Παττακό και άλλους

Τρεις μέρες και τρεις νύχτες κάθομαι οκλαδόν μπροστά στην τηλεόραση και περιμένω να βγουν ο Κεδίκογλου, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ., το Μega, ο ΑΝΤ1, ο Σκάι και να ζητήσουν από τη Χρυσή Αυγή να καταπιεί τους ύμνους που ανέπεμψε στον Ντερτιλή. Στον χουνταίο που πέθανε προχθές στη φυλακή, στον δολοφόνο που είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ στο κεφάλι τον εικοσάχρονο Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο. Κάθομαι οκλαδόν και περιμένω να γίνει τουλάχιστον όση φασαρία έγινε με τις δηλώσεις του Κουράκη για τη μισθοδοσία των ιερέων.

BERLINER ZEITUNG: " Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" (Μεταφρασμένο...)

Berliner Zeitung: "Σχεδόν μόνοι σε ένα μεγάλο δρόμο:
 Οι πολέμιοι της εξόρυξης διαδηλώνουν
 μπροστά στη Βουλή στην Αθήνα.
 Η διαμαρτυρία τους ενάντια σε ένα έργο
που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας
 είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν
να συμμερισθούν πολλοί Έλληνες."

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αυτό που θα σας περιγράψουμε φίλοι αναγνώστες του blog δε συνιστά κάτι το καινούριο. Αποτελεί δυστυχώς τον"κανόνα", βάση του οποίου οι επαγγελματίες προπαγανδιστές κατά της μεταλλείας άγονται και φέρονται. 
Τι λέει αυτός "ο κανόνας"; Δεν αφήνουμε ποτέ την αλήθεια να μας χαλάσει το προπαγανδιστικό σενάριο. Πιστοί λοιπόν σ' αυτόν τον "κανόνα" οι προπαγανδιστές επιχείρησαν να εμφανίσουν το άρθρο του δημοσιογράφου Φέρυ Μπατζόγλου, που δημοσιεύτηκε στη Γερμανική εφημερίδα "Berliner Zeitung" στις 19/1/2013, ως ένα ακόμη άρθρο δήθεν καταπέλτη εναντίον

ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Αγώνας βόλεϊ στον Πολύγυρο


Φιλοχουντικός παπάς...

''Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας, σαν τον Κολοκοτρώνη'' (Αμβρόσιος, Μητροπολίτης Αιγίου)
-Πες εσύ τώρα ότι αυτόν τον φιλοχουντικό παπά ...δεν τον βάφτισε θεότρελος παπάς!

Νέο "τρομοκρατικό" χτύπημα! Ποιος είναι ο τρομοκράτης;


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στο πλευρό των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ EKM αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγ. Λαφαζάνη, Κώστα Μπάρκα και Χρ. Καραγιαννίδη παρευρέθηκε στην Αίθουσα του Δικαστηρίου στην Ευελπίδων όπου δικάζονταν οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, μετά την αναβολή της δίκης των 35 συνδικαλιστών , έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ EKM παρευρέθηκε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και μέσα στη δικαστική αίθουσα για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αμέριστη αλληλεγγύη της στους άδικα διωκόμενους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Νεπάλ: Εθνότητες, κάστες, τάξεις στην κορυφή του κόσμου, 1769-2008


Έβερεστ, Σέρπα, απόπειρες κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής του κόσµου. Αυτά, ίσως, έρχονται στο νου του  έλληνα αναγνώστη για  το Νεπάλ, τη µικρή  αυτή χώρα της Ν.Α. Ασίας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το Νεπάλ έγινε  ο τόπος ενός ξεχωριστού πολιτικού  «θαύµατος».
Το βιβλίο επιχειρεί  να εξηγήσει την πολιτική εξέλιξη  αυτού του κράτους από τη στιγµή της συγκρότησής του µέχρι  και την κατάρρευση της µοναρχίας  και την εκλογική νίκη του µαοϊκού  κοµµουνιστικού κόµµατος που επί  δέκα χρόνια µαχόταν ένοπλα τις νεπαλέζικες κυρίαρχες τάξεις. Για να γίνουν κατανοητοί οι κοινωνικοί µετασχηµατισµοί που οδήγησαν σε αυτήν την έκβαση δεν παρουσιάζεται µόνο η νεπαλέζικη πολιτική ιστορία αλλά αναδεικνύεται και η σηµασία που είχε ο ινδουισµός και το σύστηµα των καστών στη διαµόρφωση της νεπαλέζικης κοινωνικής πραγµατικότητας. Παράλληλα, µελετώνται πρόσθετα στοιχεία όπως το σύστηµα εθνοτικής κυριαρχίας, οι κοινωνικές ανισότητες καθώς και ο

Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2012: θλιβερή ομολογία της αποτυχίας διαχείρισης των Μνημονιακών πολιτικών

Ο απολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια κυνική ομολογία της καταστροφικής πολιτικής της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού που οδηγεί σε ολοκληρωτική διάλυση του κοινωνικού κράτους και των υποδομών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τοποθέτηση της κίνησης «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία» ότι ο Καλλικράτης αποτελεί την εφαρμογή του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση επαληθεύεται με τους χειρότερους όρους.