Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Εκλογές χωρίς νόημα και ουσία!

Διαβάζουμε στο site της ΕΠΣ Χαλκιδικής τους υποψήφιους για τις εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου.
Οι υποψήφιοι είναι όσα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα εκλεγούν όλοι, μειοψηφία δεν θα υπάρχει και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα θητεία (4ετούς διάρκειας) η παντοδυναμία του Αργύρη Βούλγαρη ο οποίος είναι πλέον ...ισόβιος πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής! Εκλογές χωρίς νόημα και ουσία!
-Αν δεν πρόκειται για συνωνυμία, στο ψηφοδέλτιο διακρίνεται και το όνομα του "τύπου" που ενοχλείται από την παρουσία έγχρωμων (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστών στις ομάδες της Χαλκιδικής!!! Δυστυχώς θα εκλεγεί κι αυτός, αφού οι υποψήφιοι είναι όσες και οι θέσεις στο Δ.Σ. 
Για να δούμε θα βάλει το θέμα που τον ενοχλεί τόσο πολύ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο; Πλάκα μεγάλη θα έχει!
Δείτε τις υποψηφιότητες-νέο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χαλκιδικής:

Πολύγυρος: "Ωδή στην Απελευθέρωση" για τα 100 χρόνια ελεύθερης Χαλκιδικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χαλκιδικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του έργου «Ωδή στην απελευθέρωση».
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο εμπνευσμένο από γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο 1912 – 2012 στην περιοχή μας και είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές της απελευθέρωσης.
Η παραγωγή που έργου είναι του θιάσου «ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Μαρέτα. Συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, μουσικοί και πολιτιστικοί φορείς.
Η παράσταση του έργου θα δοθεί στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 8 το βράδυ. Είσοδος δωρεάν.

Ομιλία: "Οι φόβοι των παιδιών"


Ένοχοι Παπαγεωργόπουλος - Λεμούσιας, λέει ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τον στενό του συνεργάτη πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, καθώς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου με πρωταγωνιστή τον πρώην υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας, ο οποίος έπαιρνε μετρητά και προσκόμιζε πλαστά παραστατικά για δήθεν καταβολές ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία των εργαζομένων.

Ημερίδα της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής με θέμα: "Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης"

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Χαλκιδικής διοργανώνει Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών με θέμα:
"Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης".
Ομιλητές στην Ημερίδα ο κ. Μάκης Βορίδης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Νομού Αττικής, ο κ. Πάνος Λειβαδάς Γ. Γραμματέας Ε.Ο.Τ. και ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης Γ. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Από το Γραφείο Τύπου

"Χαλκιδικέων Πολιτεία"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος  της εφημερίδας "Χαλκιδικέων Πολιτεία" 
Μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική του μορφή ΕΔΩ 

Δήλωση Τσίπρα μετά την συνάντηση που είχε με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος»

«Οι αγρότες, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ζητάει με αγωνία να μπορέσει να παράξει πλούτο. Οι αγρότες δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν κάποια ψίχουλα, δεν ζητούν κάποια επιδότηση, δεν ζητούν όπως κάποιες άλλες εποχές όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά, ζητούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να παράξουν πλούτο, είναι παραγωγοί πλούτου.
Οι μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μας οδηγούν μπροστά σε κρίση επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση.

Η Αξιοπρέπεια των Απεργών και η Αλληλεγγύη μας θα νικήσει τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό


Οι εργαζόμενοι του Μετρό και των συγκοινωνιών δίνουν έναν αγώνα για όλους μας! Γιατί υπεράσπισαν και υπερασπίζουν με  αποφασιστικότητα και  με το κεφάλι ψηλά αυτό που παίρνουν από όλους μας!  Τους μισθούς και τις συλλογικές μας συμβάσεις.  Το δικαίωμα στον αγώνα. Τα δημόσια αγαθά (δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία) που τα ξεπουλάνε  μισοτιμής στα αρπακτικά που ονομάζουν «επενδυτές» και τους νόμιμους ληστές που τους λένε «τραπεζίτες». Την ίδια μας την ζωή.

ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ...


Απιστίες στη χώρα του μνημονίου

Σταλμένο από αναγνώστη. 
Προσοχή
Οι σεμνότυφοι και οι "δήθεν" ας μην δουν την συνέχεια της ανάρτησης!

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Τελικά, είναι αξιόπιστο το πόρισμα της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ;


Η πρόσφατη επίμαχη ανάρτηση με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Πως «γεννήθηκε» το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ;» (Βλέπε ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ : 16-01-2013) προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε τη συζήτηση ως προς την αξιοπιστία του πορίσματος της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας (Ο.Ε.) του ΤΕΕ/ΤΚΜ, το οποίο πόρισμα ενώ θα έπρεπε να είναι κρυστάλλινο και αδιάβλητο, από την αρχή του μέχρι το τέλος του και από τον πυρήνα του έως το φλοιό του, δεδομένης της πολυεπίπεδης και πολύπλευρης σπουδαιότητας του συγκεκριμένου θέματος αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της ΒΑ Χαλκιδικής, δείχνει να είναι . . . «θολό» έως «αδιάφανο».

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Αφού εξαπάτησαν τον αγροτικό κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και όρκους στο όνομα της αγροτικής ανάπτυξης, τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποκάλυψαν πλέον το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να ξαναγίνουν κολίγοι στη γη τους.
Χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα στον όμιλο Πειραιώς παραδίνοντας την υποθηκευμένη αγροτική γη και περιουσία στο ασύδοτο τραπεζικό κεφάλαιο. Στραγγάλισαν την αγορά εφοδίων  με την παντελή έλλειψη ρευστότητας και δανειοδότησης, για να μπορέσει να συνεχιστεί η παραγωγή.
Τίναξαν στα ύψη το κόστος παραγωγής με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο, μειώνοντας, ταυτόχρονα, την επιστροφή ΕΦΚ και ΦΠΑ στο μισό.

Σημασία έχει το ταξίδι…

Του Απόστολου Πάνα / Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας – Χαλκιδική  www.apostolospanas.gr

Θυμάμαι τον εαυτό μου σε μια διαδρομή μεταξύ Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Καλλικράτεια. Τα νεανικά μου χρόνια με βρήκαν φοιτητή στη Θεσσαλονίκη  Αυτή ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία για να βρεθώ σε μια διαδρομή. Πιάνω τον εαυτό μου να είμαι σε όσα συνέβαιναν γύρω μου. Επιστρέφοντας από τις σπουδές χωρίς να έχω φύγει ποτέ από εκεί που ξεκίνησα. Η Χαλκιδική ήταν η βάση μου, η Θεσσαλονίκη η πόλη μου. Η διαδρομή μου, πάντα πολιτική. Πολιτική χωρίς κρίση, πολιτική με κρίση.