Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ...;


Απάντηση στον αυτοχαρακτηριζόμενο "σκεπτόμενο πολίτη"

Παγκοσμίως η εξόρυξη του χρυσού κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα ως η πιο επικίνδυνη μετά τα πυρηνικά εργοστάσια βιομηχανική δραστηριότητα!

Ας σταματήσουμε όσο είναι καιρός αυτή την τρέλα που το μόνο που θα φέρει θα είναι η καταστροφή της Χαλκιδικής μας!
ΤΩΡΑ!
Πρόσφατα ο ευφάνταστος bloger που εμφανίζεται και αυτοχαρακτηρίζεται ως "σκεπτόμενος" (εγώ θα τον έλεγα ψεύτη), μας έφερε ως παράδειγμα για τις εξορύξεις χρυσού την Ιβηρική χερσόνησο!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΠΟΥΝΑ
Σε τούτη την αμφίρροπη στιγμή της αντιπαράθεσης, τούτη την ώρα της ιστορικής καμπής όπου κρίνεται σε σημαντικό βαθμό η ανατροπή τουιδεολογικοπολιτικού ισοζυγίου σε βάρος του κινήματος, των εργατικών αγώνων και των κοινωνικών αντιστάσεων, των ιδεών της Αριστεράς, είναι αναγκαίο να παρθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ σημαντικές και τολμηρές αποφάσεις!
Επτά μήνες μετά από τις εκλο­γές του Ιούνη και ιδιαί­τε­ρα μετά την πα­ρα­λα­βή της δόσης και την υπο­γρα­φή του τρί­του μνη­μο­νί­ου από την κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά που σή­μα­νε ταυ­τό­χρο­να την έναρ­ξη μιας λυσ­σα­σμέ­νης επί­θε­σης κατά της κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας, του κό­σμου της ερ­γα­σί­ας και της αρι­στε­ράς, προ­κύ­πτει η ανά­γκη για ανα­στο­χα­σμό και επα­να­δια­τύ­πω­ση της γραμ­μής από τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Ισπανία – χρυσός» : Στο άκουσμά τους οι «οικολόγοι» φαντασιώνονται. Αδίστακτοι κονκισταδόρες, αμαρτωλοί ιεραπόστολοι, Ινκας-Αζτέκοι-Μάγια, χρυσάφι αμύθητης αξίας, υφαρπαγή πλούτου. Όλα τούτα συνέβαιναν με τους αποικιοκράτες Ισπανούς στον 16ο αιώνα. Αλλά η Ισπανία στον 21ο αιώνα, όπως πολλοί δεν γνωρίζουν, εξορύσσει χρυσό. Και όχι μόνο, αφού συγκαταλέγεται στις χώρες της Ευρώπης με σημαντική μεταλλευτική δραστηριότητα. Η Ισπανία είναι τρίτη στον κόσμο σε εξόρυξη γύψου, έκτη σε φθορίτη, έκτη σε βιομηχανικά αδρανή, πρώτη στην Ευρώπη σε σεπιόλιθο. Γαιάνθρακες (8 εκ τόννοι), θειούχα (10 εκ τόννοι), σιδηρομεταλλεύματα,χαλκός, χρυσός, άργυρος, ψευδάργυρος, ποτάσα και λιπάσματα, μεγάλες μεταλλουργίες και τσιμεντοβιομηχανίες.

ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ...;


KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ


Η προειδοποιητική εισβολή  σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της  βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το Κόμμα μας. Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς. Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες.
 ΑΘΗΝΑ  27/1/2013    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επίσημα ταξίδια & ..."ταξιδάκια" αναψυχής!

Με αφορμή το δελτίο ειδήσεων, του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης σήμερα το μεσημέρι, όπου αναφέρθηκε η επίσκεψη "κλιμακίου" της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής τον νέο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα (να επισημάνουμε: τον 35χρονο Τζιτζικώστα από τον οποίο περιμένεις άλλη νοοτροπία!) στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θέλουμε να ρωτήσουμε (...για να μάθουμε κι εμείς):
-Σε ποια ευνομούμενη χώρα, σε ποια σοβαρή χώρα, τα θεσμικά όργανα στα επίσημα ταξίδια συνοδεύονται από το συγγενολόι τους και παρουσιάζονται και στα τηλεοπτικά κανάλια, επιβαρύνοντας ή όχι τον φορολογούμενο πολίτη;

ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά"

Ο Τάσος Κουράκης, στο Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη 22-23 Ιανουαρίου 2013 με θέμα: "Εκκλησία και Αριστερά", ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μισθοδοσία του κλήρου, τη χρήση αγροτικής γης, για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ. και έκανε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θα αιφνιδιάσει την Εκκλησία για τις όποιες αλλαγές προωθήσει, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου και θα αναζητηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα κινδυνεύσει σε καμιά περίπτωση η μισθοδοσία του λαϊκού κλήρου.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας Κουράκη:

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ... ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ!

"Συνέντευξη τύπου" για τις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική...
Μια... καθαρά "προσωπική υπόθεση"!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Τεράστια... επιτυχία σημείωσε όπως είδαμε η συνέντευξη τύπου, που διοργάνωσαν οι οικολόγοι – πράσινοι στις Βρυξέλλες για τις επιπτώσεις από την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική.
Κυριολεκτικά πρέπει να έγινε... μάχη ανάμεσα στις άδειες καρέκλες και τους δημοσιογράφους που έδωσαν «αγώνα» για να παρακολουθήσουν τα όσα συγκλονιστικά είχαν να καταμαρτυρήσουν τα ηγετικά στελέχη του αντιμεταλλευτικού μπλοκ.
«Νικήτριες» τελικά αναδείχθηκαν... οι άδειες από δημοσιογράφους καρέκλες και πιο μεγάλος

"Ευρωπαϊκός Συναγερμός"

Αυτό κυκλοφορεί αυτό σας λέμε! 
Πρόκειται για το νέο όνομα του κόμματος της Ν.Δ. του "εθνοσωτήρα" Σαμαρά...

Εμπλοκή στην καταβολή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων;

Να διαψεύσει την εμπλοκή στην καταβολή του εφάπαξ στους 45.000 δικαιούχους του Δημοσίου επιχείρησε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, τονίζοντας με δήλωσή του ότι "οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί για την αποπληρωμή έχουν ξεπεραστεί".
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, στελέχη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επιμένουν ότι έχουν ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Εργασίας) να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των

Οι δημοσκοπήσεις (4) της εβδομάδας