Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Μια απλή λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα...

ΦΩΤΗΣ ΜΠΕΛΟΣ
(κλικ στην εικόνα για άνετη ανάγνωση)

Προπόνηση της Barça ;

Τακτικότατα παρατηρώ αναμμένους τους προβολείς στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, όπως σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2013, κατά τις νυχτερινές ώρες.
Αναρωτιέμαι: οι δύο ομάδες του Πολύγυρου είχαν σήμερα αγωνιστικές υποχρεώσεις και κατά συνέπεια δεν είχαν προπόνηση, 
-Ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τόσο τακτικά τους προβολείς του Δημοτικού Σταδίου νυχτερινές ώρες και γιατί;
-Γιατί γίνεται αυτή η σπατάλη στο ηλεκτρικό ρεύμα;
-Υπάρχει υπεύθυνος τελικά για τη λειτουργία του Σταδίου ή το Στάδιο είναι απλά  "ξέφραγο αμπέλι";

ΙΕΡΙΣΣΟΣ - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 1-2

Σήμερα, 20-1-2013, και για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής η ΝΙΚΗ Πολυγύρου κέρδισε την ομάδα της ΙΕΡΙΣΣΟΥ με τέρματα 1-2.
Τα τέρματα για την ομάδα του Πολύγυρου πέτυχαν οι: Ζούνης και Σιδηρόπουλος
Η ομάδα της Ιερισσού μείωσε το σκορ στο 90΄ του αγώνα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Παρουσία κομματικών στελεχών και πάρα πολλών φίλων, ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ έκοψε την Κυριακή 20/1 την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο νέο του πολιτικό γραφείο στον Πολύγυρο.
Αν και η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι, ο κόσμος άρχισε να φτάνει από νωρίς για να ευχηθεί στον βουλευτή Χρόνια Πολλά, μιας και την Κυριακή, είχε και την ονομαστική του εορτή.

''ΓΚΑΖΑΚΙΑ''...


ΤΑ 8 ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Όταν κανείς κοιτάξει τη μεταλλευτική δραστηριότητα σε αυτή την προοδευτική χώρα, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι δίκαια η Σουηδία υπερηφανεύεται πως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης. Η Σουηδία έχει μέχρι στιγμής επτά (7) ενεργά μεταλλεία χρυσού (αλλά και προχωρημένη μεταλλουργία). Ας δούμε πρώτα στα γρήγορα τα μεταλλεία::
1. Garpenberg: Σε διαρκή λειτουργία από τον 13ο αιώνα (!), σε σύγχρονη ανάπτυξη από το 1957. Βάθος 800-1,00 μ, Απασχολεί 350 άτομα.
2. Renstrom: To βαθύτερο μεταλλείο της Ευρώπης (1.330 μ), σε εκμετάλλευση από το 1952. Απασχολεί 100 άτομα.
3. Kristeneberg: Ενεργό από το 1940, απασχολεί 200 άτομα.
4. Maurliden και Maulriden Ostra: Επιφανειακές εκμεταλλεύσεις, σε λειτουργία από το 2000.
5. Aitik: Μεταλλείο μεγάλης κλίμακας, διαθέτει εξοπλισμό από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Σε λειτουργία από το 1968, απασχολεί 600 άτομα.

Απάντηση στο Αγιορείτικο Βήμα σχετικά με την ανάρτηση του "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ"

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Φίλοι και συντελεστές του Αγιορείτικου Βήματος. 
Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με email που σας στέλνουμε, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδικής και κατ' επέκταση η χώρα μας με τα ορυχεία χρυσού στην περιοχή μας. Ένα θέμα που από όποια διάσταση και αν το δεις είναι ένα σκάνδαλο. Οικονομικό, αφού το Ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση όλοι εμείς δεν θα λάβουμε ούτε 1 ευρώ και περιβαλλοντολογικό, αφού το μέγεθος και το είδος της εξόρυξης είναι τέτοιο που δεν θα υφίσταται Χαλκιδική και κατ επέκταση Άγιον Όρος μετά το πέρας των εργασιών. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ...


Αναγνώριση πέντε ιαματικών πηγών σε Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ρόδο και Κόρινθο

Με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ενεργοποίησε πρόσφατα την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής. 
Ήδη η Επιτροπή αναγνώρισε πέντε (5) ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα (Κόρινθος).

Επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη: Εκκλησία και Αριστερά

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

"Κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική"

Παρουσιάζουμε ξεχωριστά, την εξαίρετη παρουσίαση του Αλέξη Μπένου, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας με τίτλο: 

"Κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική" .
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της επιτυχημένης εκδήλωσης - ενημέρωσης που οργάνωσε το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου την Κυριακή 13-01-2013
(ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην διεύθυνση

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Χαλκιδική για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο

Συνελήφθη χθες (19.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 47 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 109.685,46 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ένα μήνυμα για την Χαλκιδική από την Μοντάνα (ΗΠΑ)...‏


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Λαέ υπερφορολογημένε...


Απόλλων Αρναίας – Δόξα Ορμύλιας 3-0