Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Ρατσιστικό έγκλημα


"Και μετά ήρθε ο άνθρωπος"

Αθήνα, πόλη αντιφασιστική: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης


Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει η εταιρεία


Παρουσιάζουμε για την ενημέρωση των πολιτών, την εξαιρετικής ποιότητας τόσο από πλευράς συμμετεχόντων , όσο και από πλευράς περιεχομένου, εκδήλωση - ενημέρωση που διοργάνωσε το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου την Κυριακή 13-01-2013 στο Δημοτικό Θέατρο.

Αποκλεισμός του Αγίου Όρους από κατοίκους της Χαλκιδικής, ενάντια στην πώληση δάσους από Ιερά Μονή στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


antigoldgreece
Η Μονή Ιβήρων προτίθεται να πουλήσει 923 στρέμματα δάσους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για να γίνουν τέλμα βιομηχανικών αποβλήτων
Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν αποκλείσει από σήμερα με τρία μπλόκα όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Νοσηλεύεται στενό συγγενικό μου πρόσωπο στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Πολυγύρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για την άψογη συμπεριφορά τους .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Ελληνικές εταιρίες...

Οι νέες αποδοχές Δημάρχων, Αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

Το 2013 μέσα σε όλες τις αλλαγές που φέρνει, θέτει και νέα δεδομένα στις αμοιβές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Εγκύκλιος, που έστειλε σε δήμους και περιφέρειες ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η οποία έχει εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, περιγράφει όλες τις αλλαγές που επέφερε η ψήφιση το νέου Μεσοπρόθεσμου:
-Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτήν των δημάρχων και των περιφερειαρχών.

ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ...


ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αποκλεισμένη παραμένει από της 5 το πρωί η Εθνική Οδός Ουρανούπολης - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Καρνάγιου της Ιερισσού.
100 με 150 περίπου αντιδρώντες κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές κρατούν κλειστό το δρόμο στο σημείο που έχουν στήσει το "φυλάκιο αγώνα", επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που υπήρχαν από χθες.
Με "σύμβουλο" και "σύμμαχο" τις κακές καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής Ουρανούπολη - Δάφνη Αγ.Όρους, αλλά και θαλάσσιων ταξί προς την Αγιώνυμη Πολιτεία, η ομάδα των αντιδρώντων απέκλεισε... εκ του ασφαλούς την οδική πρόσβαση προς την Ουρανούπολη.

ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψηφοφορία για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή χθες, κέρδισε η κυβερνητική πλειοψηφία και η συγκάλυψη της σκανδαλώδους διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά στην κοινωνία έχασε και μάλιστα συντριπτικά.
Ήταν αναμενόμενο να επικρατήσει η κυβερνητική πλειοψηφία σε μια γραμμή συγκάλυψης. Η θεαματική ψήφος του απόντος από τη συζήτηση κ. Σαμαρά μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου δε νοθεύει απλά με «εντολή Σαμαρά» τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά πιστοποιεί και συμβολίζει το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης και της πλήρους κάλυψης των μεγάλων ευθυνών του κ. Βενιζέλου.

Μια σπουδαία πρόταση ανάπτυξης για την ΒΑ Χαλκιδική και όχι μόνο


Έχουμε τονίσει από καιρό πως η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής είναι μία από τις πλουσιότερες σε φυσικούς πόρους στην Ελλάδα.
Ο πλουραλισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων που μπορεί να αναπτύξει συμπεριλαμβανομένων των μέχρι τώρα μεταλλείων, θα την έκανε να βλέπει το μέλλον αισιόδοξα.
Όμως λόγοι που δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε την άφησαν πίσω οικονομικά κυρίως στα ορεινά της χωριά.

Ένταξη στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Ενιαίου Λυκείου Αρναίας

===Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “ Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη ”.
===Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 310,409.60€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Ενιαίου Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη”, αξιολογήθηκε θετικά.
Το έργο επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου

Ν. Λυγερός
Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εις βάρος του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, αλλιώς δεν έχει καμία διαχρονική αξία και κατά συνέπεια είναι μια πολυπλοκότερη μορφή εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Και καμιά οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την πράξη. Όταν επιπλέον συμβαδίζει με την επιπολαιότητα και την αλαζονεία, τότε πρέπει να πάψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί η καταστροφή μπορεί να είναι εκθετική. Επίσης δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε χρυσωρυχεία μια χρυσόσκονη που υπάρχει παντού, επειδή το επιτρέπει τεχνητά το χρηματιστήριο. Διότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το επέτρεψε μπορεί και να πάψει να το επιτρέπει, ενώ τα έργα και οι υποδομές θα υπάρχουν.

Η καταστροφή της Χαλκιδικής συνεχίζεται!

Η γη μας χαρίζεται σε μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές εταιρείες. Το βουνό μας, το δάσος μας, τα νερά μας, ο αέρας που αναπνέουμε, η θάλασσά μας θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους λίγων ισχυρών. Ο φυσικός μας πλούτος εκχωρείται με συνοπτικές διαδικασίες και πουλημένες υπογραφές των κυρίων Τσοχατζόπουλου, Πάχτα και Παπακωνσταντίνου. Ο τρόπος ζωής μας, οι οικονομικές μας δραστηριότητες , η πολιτιστική μας κληρονομιά προσβάλλονται και λοιδορούνται. Ο αγώνας μας αποσιωπάται ή παραποιείται από τα προπαγανδιστικά και εμπλεκόμενα ΜΜΕ. Το μέλλον μας υποθηκεύεται.

Ανακύκλωση