Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου


Συνεδριάζει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στις 13.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, στην στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πολυγύρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 
"Έγκριση και ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου οικονομικού έτους 2013" (Εισηγητής κ. Χ. Βορδός).
Επίσης την ίδια μέρα, στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα ακόλουθα:

KKE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Η έγνοια των τριών της συγκυβέρνησης στη συνάντησή τους ήταν η αξιοποίηση των τελευταίων γεγονότων, παρότι αυτά έχουν καταδικαστεί, προκειμένου να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και οι δίκαιες διεκδικήσεις του. Θυμίζουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν το εργατικό – λαϊκό κίνημα δέχτηκε επιθέσεις από τις ίδιες δυνάμεις στο όνομα της προστασίας του συντάγματος. Θέλουν ένα λαό προσκυνημένο προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΑΘΗΝΑ 15/1/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ HIGHLANDS ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ


Σκεπτόμενος Πολίτης
«Η μελέτη του μεταλλείου χρυσού στο Πάρκο Loch Lomond εξασφαλίζει επίσημη έγκριση:
Το πρώτο εμπορικά αξιοποιήσιμο μεταλλείο χρυσού της Σκωτίας στο Εθνικό Πάρκο Loch Lomondέχει αδειοδοτηθεί για το σχεδιασμό του. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μήνες νόμιμων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Scotland Resources που θα αναπτύξει το μεταλλείο και στις επίσημες αρχές του Πάρκου. Η άδεια δόθηκε από την Επιτροπή του Πάρκου τον Οκτώβριο, αλλά υπό την προϋπόθεση αρκετών νομικών υποχρεώσεων.

Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Άμεση ριζική μείωση και ρεύμα φτηνό για το λαό
Άλλη μια «αναπτυξιακή» πρωτοβουλία καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες με τα ήδη ρημαγμένα οικονομικά από την επίθεση της τρικομματικής χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Μέχρι και 23% θα φτάσουν οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια την εφαρμογήτων πιο αντικοινωνικών και απάνθρωπων μέτρων που επινόησε ποτέ ο καπιταλισμός. Βασικά αγαθά για τη ζωή, όπως το φως, η θέρμανση, η χρήση οικιακών και άλλων συσκευών γίνονται στον 21ο αιώνα προνόμια.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τα νέα χαράτσια στην Υγεία

Η αναξιοπιστία πάει χέρι – χέρι με την κοινωνική αναλγησία για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν χθες με απαράδεκτο κοινοβουλευτικό τρόπο, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η από 1/1/2014 επιβάρυνση των ασθενών με 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή, ενώ μέχρι πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε πως το μέτρο δεν θα ισχύσει επειδή δεν θα υπάρξει δημοσιονομική ανάγκη.

Και νέο τρομοκρατικό χτύπημα ...

Κρυφές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες αναμένεται να υπερβούν το 10% που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο νέος τιμοκατάλογος που ανήρτησε η ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της. 
Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν εξοχικά, δεύτερες κατοικίες και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, καθώς θα επιβαρυνθούν με αύξηση στους λογαριασμούς τους της τάξης του 23%.

Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης


ΚΙ ΑΛΛΟΣ "ΕΞΑΝΤΑΣ" ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ...

Αυτός ο χώρος είναι μεταλλευτικός.
Έχει κοίτασμα και πρόκειται να γίνει μεταλλείο.
Τι δεν καταλαβαίνετε;;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αξιότιμοι φίλοι του ιστολογίου «Χρυσές αυτ-απάτες» και της ομάδας «iosifsk», ειλικρινά λυπούμαστε που η επιτόπια έρευνα σας για τη δήθεν αλόγιστη υλοτόμηση της δασικής έκτασης στο λάκκο Καρατζά και η σύνδεση της με τα γνωστά σενάρια διάχυσης φόβου και τρόμου από παρελθόντα περιβαλλοντικά ατυχήματα, που σημειώθηκαν σε κατά τόπους μεταλλεία σ' όλο τον κόσμο εξελίχθηκε σε φιάσκο... 
Ευθύνη όμως γι’ αυτό δεν έχουμε εμείς. 
Ευθύνη ή ευθύνες πρέπει να αναζητήσετε από τους εαυτούς σας και από το «παρατηρητήριο...». 

Συνάντηση Πάνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής-Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος, από το συνδυασμό «Μέτωπο ανάπτυξης» συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 με το πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο.
Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πάνα είχε ως στόχο την ενημέρωση του για τον τρόπο λειτουργίας τους στόχους του Οργανισμού και την αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ & ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ «ΑΚΡΩΝ»

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του.
Η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των «δύο άκρων», κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Δημόσιος διαγωνισμός για το «GERAKINA BEACH»


Από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος  ανακοινώθηκε σήμερα η διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την πώληση του  ξενοδοχειακού συγκροτήματος  «GERAKINA BEACH».
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την  Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 με ελάχιστη τιμή προσφοράς 17.000.000 ευρώ.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης  Καρανάσιος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Χαιρετίζω την απόφαση που  έλαβε η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος  για την πώληση του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος «GERAKINA BEACH».

Επίδειξη Μπαλέτου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας διοργανώνει την εκδήλωση της ερασιτεχνικής σχολής χορού που θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. στο κλειστό θέατρο Ν.Μουδανιών.
Η ερασιτεχνική σχολή χορού περιλαμβάνει τμήματα μπαλέτου, μοντέρνου και σύγχρονου χορού.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑ
ΧΑΤΕΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

«Καθαρά» τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των γραφείων της ΝΔ

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Αυτός είναι τίτλος είδησης που  κυκλοφορεί 24 ώρες μετά την επίθεση με καλάσνικωφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Και ενώ ΟΛΟΙ του πολιτικού χώρου μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια, ο κόσμος λέει άλλα.
Άλλα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, όμως και κάποιες ελληνικές πραγματικότητες.
Άκουσα χθες παππούδες να σχολιάζουν τους πυροβολισμούς και να λένε «ντιπ σημάδι δεν ήξεραν ετούτοι. Δεν πετυχαν κανέναν. Βαρούσαν στο γάμο του καραγκιόζη», και άλλα πολλά.

Έγκριση χρηματοδότησης μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Αριστοτέλη

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η εκπόνηση μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 199.875,00€ από την Τεχνική Υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος«Μακεδονίας-Θράκης».
==Προχωρά η ψηφιακή απόδοση και η ωρίμανση των αντίστοιχων έργων προβολής των παγκόσμιων μοναδικοτήτων καιπλεονεκτημάτων της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.
Εγκρίθηκε, μετά από απόφαση της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Α.Ε. (ΜΟΔ ΑΕ.), η ένταξη της πράξης με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η δημοκρατία «μας» και τα κροκοδείλια δάκρυα


Σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία κατεπείγοντος, περνάνε σήμερα από τη Βουλή οι 7 (επτά!) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες εξέδωσε η κυβέρνηση από το Νοέμβρη και μετά. Με αυτές ρυθμίζονται στα γρήγορα οι "εκκρεμότητες": απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες που βαφτίστηκαν "διαθεσιμότητα" χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, τοποθετούνται επίτροποι στα Υπουργεία και τους Δήμους, θεσμοθετούνται οι αυτόματες απολύσεις και οι αυτόματες αυξήσεις φόρων για κάθε μήνα που δεν "πιάνουμε τους στόχους του προϋπολογισμού",

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ...