Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

OI ΦΩΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


Ποινική δίωξη κατά των ιδιοκτητών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ


"Λεφτά υπάρχουν" ...

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, από την οποία εξέπεσε ο Π. Ψωμιάδης, θα διεκδικήσει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης  Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Η συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας για να εκλέξει το διάδοχό του  Ψωμιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (5-1-2013) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί θα κατατεθούν και επισήμως οι υποψηφιότητες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πρόλογος της δήλωσης υποψηφιότητας του Τζιτζικώστα, αν το περιεχόμενο δεν είναι υποκριτικό  τότε είναι σίγουρα τεράστιο "γλύψιμο" στον Πανίκα από έναν πολιτικό ...μόλις 35 χρονών ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια ενός έκπτωτου!
Η δήλωση υποψηφιότητας Τζιτζικώστα:

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Αγαπητοί συντελεστές και φίλοι του Εξάντα. 
Διαβάσαμε σήμερα τις ασυναρτησίες των Πολιτών Αριστοτέλη σχετικά με το ντοκιμαντέρ που προβάλετε στον Εξάντα με τίτλο "Χρυσός στα χρόνια της Κρίσης" και αποφασίσαμε να γράψουμε και εμείς σχετικά.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν μέσα σε ένα μικρό και εμπεριστατωμένο άρθρο να σας αποδείξουμε τι εστί προπαγάνδα από την πλευρά της εταιρίας και εναντίον οποιουδήποτε βρίσκεται απέναντι από τα σχέδια της.

Η Χαλκιδική επενδύει στον "προσβάσιμο τουρισμό"

Στον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων διαθέτει πλέον υποδομές πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, έστω σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ στις υψηλότερες κατηγορίες αστέρων υπάρχουν και τα ειδικά δωμάτια. Ωστόσο, τα δωμάτια αυτά μένουν συνήθως άδεια, συνεπεία της απουσίας συνολικής πολιτικής προβολής της Ελλάδας ως προορισμού προσβάσιμου τουρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Ενημερωτική Εκδήλωση-Συζήτηση για τα μεταλλεία χρυσού


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ


Προστατεύει ο Εξάντας τον Σόρος; Ποιος τον υποχρέωσε να αυτολογοκριθεί; (!) Μήπως το αντιμεταλλευτικό μπλοκ; Αυτά και άλλα πολλά γράφονται σε ένα από τα μπλόγκς που υπερασπίζονται με πάθος την αμφιλεγόμενη επένδυση της εταιρείας Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Όλα γίνονται ένα κουβάρι, όπου ανακατεύονται "οι πονηρές μέρες που ζούμε", "ένας μεγαλοεπενδυτής", "το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα", "σκοτεινές συμμαχίες", ο χρυσός της Χαλκιδικής, ο χρυσός της Ρουμανίας και ο "προπαγανδιστικός αντιμεταλλευτικός μηχανισμός" όπως γράφουν. Η συνομωσιολογία στα καλύτερά της!

ΟΙΚΟ-ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«…Με κάποια επέκταση του όρου, ως οικο-πορνογραφία θα ορίζαμε την κατάσταση εκείνη όπου άτομα, εταιρείες ή οργανισμοί εκμεταλλευόμενα τον πόθο του καθενός από εμάς για ένα καθαρότερο περιβάλλον, αποκομίζουν πολιτικά ή οικονομικά οφέλη.
…Δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος που είναι ουσιαστικά «άδειος» και προσφέρει επαγγελματικά, οικονομικά και πολιτικά οφέλη. Όπως γίνεται συνήθως πολλοί αποτυχημένοι

Ωραία που τα είπε ο μπαγάσας!

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Υπάρχει ένας δείκτης που από την πρώτη μέρα εφαρμογής των Μνημονίων πάει καλά. Και όσο πιο βαθιά βουλιάζουμε κι εμείς και η χώρα τόσο αυτός ανεβαίνει - τον ουρανό τείνει να αγγίξει. Πρόκειται για τον δείκτη της επίσημης αισιοδοξίας, ο οποίος μάλιστα στις μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά γνωρίζει ύψη - ρεκόρ - αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα διαγγέλματα των κυβερνητικών εταίρων και κυρίως από το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Τι ωραία που τα είπε ο μπαγάσας! Πόσο χουβαρντάδικα μας κάλεσε να βαδίσουμε στο χαλί της αισιοδοξίας που μας έστρωσε. Το 2013 θα είναι η χρονιά της απογείωσης. Θα αποκατασταθούν οι αδικίες για τους ασθενέστερους. Θα πέσει χρήμα στην αγορά. Θα χτυπηθεί ανελέητα η διαφθορά. Θα αρχίσουν να εισρέουν επενδύσεις - με προσωπική του μάλιστα πρωτοβουλία και

Η λίστα Λαγκάρντ και «Η εξαδέλφη Μπέττυ»

Πρώτο: Το Κολοσσαίο παραμένει Κολοσσαίο ακόμα κι όταν στην αρένα του ρίχνονται οι μέχρι χτες πραιτοριανοί του. Μάλιστα, όσο λιγότερος είναι ο «άρτος» για το λαό, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη οι άρχοντες του Κολοσσαίου να καταφεύγουν στα θεάματα. Οσο φουντώνει η οργή του λαού τόσο περισσότερο οι άρχοντες καταφεύγουν στα θεάματα για τον εξευμενισμό του πλήθους. Και τι πιο «καθαρτήριο» θέαμα, τι πιο «εξαγνιστική» παράσταση για τους δήμιους και τους πραίτορες από την εικόνα ενός πραιτοριανού - δήμιου που τον ρίχνουν στα θηρία οι ίδιοι οι πραίτορες, οι ίδιοι οι δήμιοι.

GERAKINA BEACH 2013

Κάποτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Ο τόπος έσφυζε από ζωή. 
Ένας τόπος με την μεγαλύτερη κίνηση στην Κεντρική Χαλκιδική, ένας τόπος γεμάτος αναμνήσεις για