Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕLDORADO;

Η φωτογραφία είναι από το blog "σιωπηλά βήματα"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τις τελευταίες 48 ώρες, το μυαλό πολλών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν συνδέσει τον "αγώνα" τους για το κλείσιμο των μεταλλείων με πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Μια απ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο βουλευτές κατά την κατάθεση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2012 βρέθηκαν να διαθέτουν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που συμμετέχουν με τα κεφάλαια τους στον πίνακα επενδυτών της Eldorado Gold.


 
Το πόθεν έσχες του κ. Τσακαλώτου
Οι δύο βουλευτές είναι ο κ. Γιώργος Σταθάκης και ο  κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι φαίνεται να έχουν επενδύσει περίπου 180.000 ευρώ από κοινού (30.000 ο κ. Σταθάκης και 150.000 ο κ. Τσακαλώτος αντίστοιχα) σε αμοιβαία κεφάλαια της Black Rock, που είναι εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών στα μεταλλευτικά έργα της Eldorado ανα τον κόσμο.
Το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τον περασμένο Νοέμβρη, η χορηγία της Eldorado Gold σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα για την ανάπτυξη, ανάγκασε τον κ. Σταθάκη και τον κ. Στρατούλη, να ακυρώσουν τις ομιλίες τους, που είχαν να δώσουν ως συμμετέχοντες στο συνέδριο και παράλληλα ως υπεύθυνοι τομεάρχες ανάπτυξης και οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. (Δείτεεδώ)

Τότε σε σε ανακοίνωση τους απέδωσαν την στάση τους στην παρουσία της Eldorado.

Σ' ότι αφορά τη συμμετοχή των δύο βουλευτών στα επενδυτικά προγράμματα της Blackrock δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση από την πλευρά τους. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mερικοί δεν κατάλαβαν ότι αλλάζει η Ελλάδα και όλοι οι μπαγαπόντηδες και τα λαμόγια ή πάνε φυλακή ή μετακομίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ για ασυλία

Ανώνυμος είπε...

Έγκλημα είναι να διαχειρίζεσαι δημόσια περιουσία για δικό σου όφελος, όχι να κάνεις... άστοχες επενδύσεις! Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να πεις ότι θα βρεθούν χαμένοι, αν, βέβαια, τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όταν γίνουν κυβέρνηση. Μέχρι τότε όμως δεν μπορείς να τους καταλογίσεις κάτι το μεμπτό. Σε αντίθεση με το Μηταράκη, ο οποίος από τη θέση που βρίσκεται και τις επενδύσεις που ‘χει κάνει, μπορεί να βγάλει τρελά φράγκα παίρνοντας απλά τις «κατάλληλες» αποφάσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

εμ τι νομιζατε οτι δεν παιζοντε παιχνιδια?οταν καταλαβετε καποιοι τι γινετε και οτι τσαμπα τρεχατε θα ειναι αργα.

Ανώνυμος είπε...

οραια μπραβο στους πολιτες ελ ντο που τους ανακαληξαναι,,τωρα πες μας κ για τον μηταρακη κ ποσο βοηθησαι την εταιρεια απο την θεση του ..η για τον παπακωνσταντινου την μ.π.ε κ τη λιστα λαγκαρτ αντε βρε να σε δω

Ανώνυμος είπε...

@ 18 Δεκ.2013 2.24μ.μ
Η δήλωση είναι για το 2011,και ο Μηταράκης τότε δεν ήταν ούτε καν βουλευτής, απλά ΔΟΥΛΕΥΕ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ;
Βοήθεια !

Ανώνυμος είπε...

αχ τι ωραια που τα δικαιολόγησες όλα 2.24. εισαι ότι να ναι...

Ανώνυμος είπε...

κατανοώ την αναγκαιότητα να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα αλλά ας θυμηθούμε ¨ το νόμιμο είναι και ηθικό¨

Ανώνυμος είπε...

Το κόλπο είναι καλά στημένο. Σύντομα θα δούμε και την Blackwater στις Σκουριές.

http://www.pentapostagma.gr/2013/02/Blackwater-Academy-h-prwth-pou-tha-mpoun-stis-skouries.html#.UrMsFf1oS7I

Ανώνυμος είπε...

Το κόλπο είναι καλά στημένο. Σύντομα θα δούμε και την Blackwater στις Σκουριές.
http://www.pentapostagma.gr/2013/02/Blackwater-Academy-h-prwth-pou-tha-mpoun-stis-skouries.html#.UrMsFf1oS7I