Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Απίστευτο ΦΑΟΥΛ από τις υπηρεσίες του Δήμου Νέας Προποντίδας, κινδυνεύει ο Δήμος με κατάσχεση!


Μια απίστευτη ιστορία συμβαίνει στον Δήμο Νέας Προποντίδας. 
Για την πληρωμή χρηματικών ενταλμάτων συνολικού ύψους 81.615,09 ευρώ.
Ο δικαιούχος των παραπάνω χρηματικών ποσών Γ.Σ., είχε υπογράψει τις παρακάτω συμβάσεις ενεχυρίασης με την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.
Οι παραπάνω συμβάσεις ενεχυρίασης των απαιτήσεων βρισκόταν συνημμένες μέσα σε κάθε χρηματικό ένταλμα και θεωρήθηκαν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


 
Οι παραπάνω συμβάσεις ήταν σε γνώση του Δήμου με αποτέλεσμα μετά τη θεώρηση των κυρίων απαιτήσεων του αρχικού δικαιούχου Γ. Σ., η πληρωμή των χρηματικών ποσών έπρεπε να γίνει στον τελικό δικαιούχο, που ήταν οι παραπάνω Τράπεζες, οι οποίες δικαιούνταν να εισπράξουν και ο Δήμος υποχρεούνταν να καταβάλλει τα παραπάνω χρηματικά ποσά.
Όταν τα παραπάνω έγιναν αντιληπτά από την υπηρεσία, κλήθηκε άμεσα ο Γ.Σ. είτε να...

επιστρέψει τα χρήματα στο Δήμο για να καταβάλλει με τη σειρά του στις δικαιούχες Τράπεζες, είτε να καταβάλλει ο ίδιος τα παραπάνω χρηματικά ποσά απευθείας στις ανωτέρω Τράπεζες.
Από το συνολικό ποσό των 56.313,59 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος επέστρεψε το χρηματικό ποσό των 7.514,45 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να παρακρατεί στην ατομική του περιουσία το συνολικό χρηματικό ποσό των 48.798,74 ευρώ, το οποίο ούτε επιστρέφει στο Δήμο για να το καταβάλλει στη συνέχεια στις δικαιούχες Τράπεζες, ούτε το αποδίδει ο ίδιος απευθείας στις Τράπεζες.
Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω ο μεν Γ.Σ. έγινε αδικαιολόγητα πλουσιότερος σε βάρος του Δήμου κατά το συνολικό χρηματικό ποσό των 48.798,74 ευρώ,ενώ ο Δήμος διατρέχει τον κίνδυνο να στραφούν εναντίον του οι δικαιούχες Τράπεζες και να υποχρεωθεί να(ξανά) καταβάλλει σε αυτές τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά και να υποστεί αντίστοιχη οικονομική ζημία. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σεμνά και ταπεινά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εδρεύει στον Πολύγυρο τα εξέτασε;
Έχει σημασία η ερώτηση και ιδιαιτέρως η απάντηση!!!!!!!!!!
Καλή χρονιά.