Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Κ. Μπογδάνου για την εκτόνωση και την εξεύρεση λύσης στις Σκουριές

Τα προχθεσινά γεγονότα στις Σκουριές, μπορεί να αμαύρωσαν τον Αγώνα των κατοίκων κατά της επιφανειακής εξόρυξης χρυσού, έδωσαν όμως το έναυσμα, την ευκαιρία, να μάθει το πανελλήνιο ότι "κάτι δεν πάει καλά με την επένδυση".
Η αποδοκιμασία της επίθεσης δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωση μιας επένδυσης η οποία είναι, κατά γενική ομολογία, αμφιλεγόμενη.
Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η κατ' επίφαση δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε από την βιαστική έγκριση της Μ.Π.Ε. από τον Παπακωνσταντίνου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Είναι, πιστεύω, η κατάλληλη ευκαιρία ΤΩΡΑ να ξεκινήσει θεσμικά και συντεταγμένα, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα ο διάλογος και η πραγματική διαβούλευση και ενημέρωση που δεν έγινε όταν έπρεπε και παράλληλα να σταματήσουν οι όποιες εργασίες και επεμβάσεις γίνονται στις Σκουριές, είναι η απαίτηση της κοινωνίας απέναντι στην κάθε μορφής βίας και τις συνέπειές της.Ως συνισταμένη όλων των παραπάνω να έρθει η ώρα διενέργειας Δημοψηφίσματος.
Κάνω έκκληση στο Συντονιστικό της Β.Α.Χαλκιδικής να εκμεταλλευτεί τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα.
Ο Γιάννης Δριβελέγκας είναι σήμερα κυβερνητικός βουλευτής, παίρνει μια ξεκάθαρη θέση για τα γεγονότα, για την εκτόνωση και την εξεύρεση λύσης με δυνατότητες αποδοχής και προοπτικής.
Ας τον καλέσει ΣΗΜΕΡΑ - ΤΩΡΑ, το Συντονιστικό, μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές του Νομού για να ξεκινήσει η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης που κάνει. Να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να "κλειστούμε στο καβούκι" μας, ούτε να εγκλωβιστούμε στη λογική του "Πας μη Έλλην βάρβαρος".
Ο Αγώνας πρέπει να γίνεται σε όλα τα μέτωπα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια". Η αλήθεια θα επικρατήσει όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν.
Κώστας Μπογδάνος

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη βία με κάθε πολιτικάντηκο τρόπο. Το τελευταίο επιχείρημα της μόδας είναι ότι η διαβούλευση για το μεταλλείο δεν ήταν πλήρης. Γιαυτό θύμωσαν τα παιδιά και έκαψαν το αυτοκίνητο του δήμαρχου.

Ίσως. Η διαβούλευση κράτησε πάνω από 9 χρόνια. Υπάρχουν αλλεπάλληλες αποφάσεις του συμβουλίου επικρατείας. Ίσως η διαβούλευση έπρεπε να κρατήσει 20 χρόνια. Γιατί όχι 30 χρόνια. Και πάμε λέγοντας.

Ίσως υπάρχει και άλλη εκδοχή. Μήπως ορισμένοι επιτήδειοι υποψήφιοι υποδαυλίζουν την κατάσταση για το δικό τους πολιτικό συμφέρον;

το βελόνι...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί αυτό το κράτος υπάρχει ακόμα. Ίσως γιατί κάποιοι να διασκεδάζουν παρακολουθώντας μας.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιεμαι κύριε Μπογδάνε εσύ απο τις εκπομπές που παρακολούθησες τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την επένδυση, έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά με την επένδυση αυτή; Μάλλον πρέπει να κοιμόσουνα. Όσον αφορά τα μέλη του συντονιστικού μήπως τελικά θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι συλληφθέντες ως ηθικοί αυτουργοί των καταστάσεων που βιώνουμε; Το θέμα έχει λήξει. Ότι και να κάνετε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η τελευταία σας ενέργεια ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στην εταιρεία. Άντε πάρτε το απόφαση και ηρεμηστε τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση, τόσο ψύχραιμη, κατευναστική, διαλακτική και λογική, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το συντονιστικό χωρίς αποκλεισμούς και αναφορές διαφορών ,ωστε η αφορμή να γίνει η αρχή ενός μαζικού αγώνα

Ανώνυμος είπε...

Καθένας λέει ότι θέλει, είτε από βλακεία, είτε από πολιτική σκοπιμότητα. Το θέμα είναι πολύ απλό:

Πρώτα από όλα οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης πρέπει να συλληφθούν και να πάνε σε δίκη (όχι αναβολή). Ακόμη και αν έχουν δίκιο δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε τους τρομοκράτες.

Δεύτερο, το Συμβούλιο Επικρατείας μελετά την υπόθεση και θα αποφανθεί σε λίγο. Αν η απόφαση είναι εναντίον της εταιρίας το πρόβλημα λύθηκε. Αν είναι υπέρ της εταιρίας τότε θα μας πει ο Τόλης τι να κάνουμε.

το βελόνι...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και συνυπογράφω.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.Να καταλάβουν οι ΑρΠάχτες πως εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς και όχι τα παπαγαλάκια της διαφθοράς.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ! ΣΕ ΧΡΟΝΟ
ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ
ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΤΑΙ..ΣΕ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ
ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ?
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..(Ε.Κ.)

Ανώνυμος είπε...

Για ποια βιαστική έγκριση της Μ.Π.Ε. μιλάει ο κ. Μπογδάνος. Πόσο καιρό έχει υπόψη του ότι χρειάζεται μία ΜΠΕ για να μην έχει το χαρακτηρισμό της βιαστικής.
Η διάρκεια αυτής της ΜΠΕ ισοδυναμεί με τέσσερεις θητείες Υπουργών και πάνω από χίλες ημέρες "χαιδολογήματα", με διαβουλεύσεις, ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δημοτικές εκλογές με ανοιχτό το θέμα, Συμβούλια Επικρατείας και ένα σωρό ασχήμιες.
Η άποψή μου είναι ότι ο κόσμος χάνεται και εμείς χτενιζόμαστε.
Βασικό θέμα πιστεύω είναι η αυστηρή παρακολούθηση της εφαρμογής της ΜΠΕ και στην περίπτωση περέκλισης να βρεθούμε όλοι στο ίδιο μετερίζι.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα περιμέναμε Μπογδάνε από τον Πολύγυρο να μας πεις τί θα κάνουμε στον τόπο μας.

Μια και τόσα χρόνια στο τοπικό πολιτικό κουρμπέτι τα έχεις τακτοποιήσει όλα, έλα τώρα να λύσεις και τα δικά μας θέματα.

Βρε δε ντρέπεστε που κυκλοφορείτε, ανθρωπάκια της δεκάρας....
Μια ζωή η Χαλκιδική στα χέρια σας έχει καταντήσει από αρχόντισσα να είναι ο αλήτης!

Καθίστε στα σπίτια να βλέπετε πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα. Το επίπεδό σας ίσα που τα φτάνει - Επιεικώς...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όμως δεν μας λένε εκεί στην εταιρεία και οι υπέρ της εξόρυξης: θέλετε δημοψήφισμα, που ειναι και το σωστό ή όχι? Απλά ειναι τα πράγματα. Διαφορετικά συμπεριφέρεστε φασιστικά. Ναι ή ου?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όμως δεν μας λένε εκεί στην εταιρεία και οι υπέρ της εξόρυξης: θέλετε δημοψήφισμα, που ειναι και το σωστό ή όχι? Απλά ειναι τα πράγματα. Διαφορετικά συμπεριφέρεστε φασιστικά. Ναι ή ου?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Μπογδάνο πάντα ήσουν Kύριος. Kύριος και ακέραιος. Η Χαλκιδική χρειάζεται ανθρώπους σαν και σένα για να προκόψει και να ξεφύγει από την απίστευτη διαφθορά που χρόνια τώρα την κρατάει όμηρο απίστευτων αρουραίων ηγετίσκων. Μπράβο Κώστα.

Ανώνυμος είπε...

Δημοψήφισμα τώρα ρε κοτάρες Μπομπολάκια!

Ανώνυμος είπε...

δημοψιφισμα για να σας παρει και να σας παει απο κει που ηρθατε μπομπολακιαααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

δεν μου λες ρε μεγαλε 7 06 εγινε δημοψηφισμα για τα ξενοδοχεια η οτι αλλο υπαρχει εκει κατω στην ιερισσο????

Ανώνυμος είπε...

υπομονη αλλα δυο χρονια που θα γινουν εκλογες θα εχετε τη ευκαιρια σας

Ανώνυμος είπε...

referendumH KOYNTOYΡΟΥΠΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΡΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ELDORADO ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΕΝΔΥΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ" ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει πες οτι θα κανουν δημοψηφισμα. αλλα τους εχεις καμια εμπιστοσύνη οτι θα ενημερωσουν με τον ιδιο τροπο τους κατοικους και πολυ περισσοτερο οτι θα βγαλουν το πραγματικο αποτελεσμα; εδω η συγκυβερνηση με νυχια και με δοντια προσπαθει να μην βγουν στη φορα ολα τα ονοματα της λιστας λαγκαρτ. γινεται αγωνας για να καλυψουν τον βενιζελο και θα κωλωσουν στο να βγαλουν αλλο αποτελεσμας δεν μπορει καποιο τροπο θα βρουν με τον δενδια και τους αλλους καραγκιοζηδες

Ανώνυμος είπε...

Δημοψήφιασμα ΤΩΡΑ για να να δούμε αν ο κόσμος αποδέχεται την ύπαρξη ξενοδοχειακής μονάδας έξω από την Ουρανούπολη, που ο ιδιοκτήτης της καταπάτησε δασική έκταση, έχτισε παράνομα, κλέβει νερό από το Δήμο (όλα αυτά αποδεδειγμένα, αφού πληρώνει πρόστιμα στις δημόσιες αρχές) και βάλλεται εναντίον της επένδυσης!

Εμπρός τώρα!
Όλοι οι παράνομοι έγιναν δήθεν οικολόγοι....

...και μάλιστα ο συγκεκριμένος θέλει να γίνει και Δήμαρχος.

ΑΥΤΟΙ ναι ΑΥΤΟΙ έχουν καταντήσει την Ελλάδα να σέρνεται πίσω από κάθε Μέρκελ, πίσω από κάθε Ολάντ!

ΑΥΤΟΙ ναι ΑΥΤΟΙ μας κατάντησαν - τους Έλληνες - να ψάχνουμε στα σκουπίδια για φαγητό και ρούχα!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να δούμε ποιος θέλει ποιον!