Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ 26,8% ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ!


ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΤΟ 60% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ρεκόρ ανεργίας για την Ελλάδα! Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ έχει η Ελλάδα, ξεπερνώντας και την , μέχρι πρότινος πρώτη, Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή(1/2/13) η Eurostat.
Τα πρωτοφανή αυτά επίπεδα ανεργίας προφανώς και δεν είναι ουρανοκατέβατα! Οφείλονται στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες, αν δεν ανακοπούν άμεσα, θα μετατρέψουν τη χώρα σε κοινωνικό ερειπιώνα.


Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ σε ό,τι αφορά του νέους έως 25 ετών χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την ανεργία στην Ευρωζώνη και τηνΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.
Στην Ευρωζώνη και την ΕΕ τα ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα, έναντι του προηγούμενου μήνα, σε 11,7% και 10,7% αντίστοιχα.
Στην Ελλάδα, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 26,8% και δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).
Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (26,8% από 19,7%), Κύπρο (14,7% από 9,7%) και Ισπανία (26,1% από 23,2%).Παραταύτα, οι πολιτικές λιτότητας μεεπίκεντρο την ευμάρεια των τραπεζών παραμένουν αταλάντευτες και στις τρείς αυτές χώρες.
Τέλος, στους νέους ηλικίας έως 25 ετών η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (57,6%)και δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).
Οι βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και αποσύνθεση την οικονομία, το λαόκαι τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας και τον τόπο μας σε ακόμα μεγαλύτερηοικονομική και κοινωνική ερήμωση , αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν.
Συνολικά, δε, στην ΕΕ 5,702 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων τα3,624 εκατομμύρια ζουν στην Ευρωζώνη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτογενής τομέας και τουρισμός είναι οι άξονες που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα. Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας τα έδωσε απλόχερα η φύση, αλλά οι εκπρόσωποι μας πολιτικοί τα αγνοούν ακόμα και σήμερα, κοιμίζοντας το λαό με εξαγγελίες του τύπου "φυσικό αέριο ,πετρέλαια, χρυσός, Κατάρ" και μαζεύουν στην Ελλάδα που πεθαίνει όλους τους αχρείους τζογαδόρους χρηματιστές βγάζοντας απίστευτα χρήματα πουλώντας αέρα (δικαιώματα κοιτασμάτων, ερευνών κτλ). Ελπίζω να δείξουν το δρόμο οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι, οι μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, οι ξενοδόχοι, οι μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και τόσοι άλλοι επαγγελματίες που δημιουργούν με κόπο και μεράκι υπεραξίες διαχρονικές για τον τόπο μας. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι να βγουν στην κοινωνία και να την καθοδηγήσουν σε δημιουργικούς προσανατολισμούς. Αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με δράσεις που παράγουν σκέψη και ιδέες, και πρωτοβουλίες για ανάπτυξη με πραγματικό περιεχόμενο θα συνεχίσουμε να δίνουμε άλλοθι στους πολιτικούς και το ξεπούλημα δεν θα έχει τέλος.