Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας και Λούλα

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Σοβαροφανείς μπούρδες, εμβριθείς ανοησίες και μπόλικη χαιρεκακία προκάλεσε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργεντινή και στη Βραζιλία. Το τι ειπώθηκε και γράφτηκε δεν λέγεται - μέχρι και τον λογαριασμό της ΕΡΤ για την κάλυψη του ταξιδιού έδωσαν στη δημοσιότητα, ενώ ακόμα και τις ταραχές στην Αργεντινή τις φόρτωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έψαχναν να βρουν πού πάσχει η κάθε χώρα, τι στραβά έχει η πολιτική της, για να δείξουν πόσο βλάκες είναι οι αριστεροί που αναζητούν πρότυπα στη Λατινική Αμερική.

+1,1% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research στο αυριανό (30/12/12) Βήμα της Κυριακής

"Όπου Γιώργος και μάλαμα..."


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο "ΕΞΑΝΤΑΣ"...???

Ας ξαναδούμε λίγο στον "Εξάντα"
τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
"Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά" λέει μια πάνσοφη λαϊκή ρύση και θα συμφωνήσουμε απόλυτα, καθώς αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αλλάζει το νόημα, το περιεχόμενο και την ουσία πολλών πραγμάτων, είτε με την προσθήκη της είτε με την αφαίρεση της.
 Και γι αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μας είναι πολύ κρίσιμο και χρήσιμο στις πονηρές μέρες που ζούμε να μην καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας σερβίρονται ως δεδομένα
Η εισαγωγή αυτή είναι αναγκαία για να εισέλθουμε στον προβληματισμό, που μας δημιούργησε το Α΄ μέρος του ντοκιμαντέρ του "Εξάντα", με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας. 
Ένας προβληματισμός, που οφείλεται σε μια μικρή λεπτομέρεια που υπάρχει ανάμεσα στο βίντεο που έχει ανεβεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και το οποίο προβλήθηκε στις 14/11/2012 (πριν από 1 1/2 μήνα δηλαδή) και σ' αυτό το βίντεο, που έχει ανεβεί στην ιστοσελίδα του ΕΞΑΝΤΑ.

Αναβολή εκδήλωσης «Τσιγαριδογιορτής» στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου

Η προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00μ. εκδήλωση της «Τσιγαριδογιορτής» στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου, αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ...;


"Ηχοχρώματα, βήματα του χθες και του σήμερα"


Διαδήλωση στην Αθήνα 12-1-2013


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ...


...στο περιβάλλον και τα νερά, τις παραδοσιακές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας (ελαιοκομία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κ.λπ.) και την δημόσια υγεία (αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κ.λπ)
Ομιλητές οι Πανεπιστημιακοί:
1)  Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εδαφολογίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
2) Δημήτρης Μελάς, Καθηγητής Φυσικής Ατμόσφαιρας Α.Π.Θ., μέλος του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
3) Διαμαντής Καραμούζης, Καθηγητής Υδρογεωλογίας στο ΑΠΘ.

Παπακωνσταντίνου-Πάχτας-Τσοχατζόπουλος: Τοξικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ και του σκανδάλου της “χρυσής επένδυσης” στη Χαλκιδική

antigoldgreece
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 17:44, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τις τάξεις του κινήματος:
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου “ενθρονίστηκε” στο ΥΠΕΚΑ στις 17 Ιουνίου 2011, διαδεχόμενος την Τίνα Μπιρμπίλη που αντικαταστάθηκε κυρίως επειδή, παρά τις έντονες πιέσεις, αρνούνταν να υπογράψει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του καταστροφικού Επενδυτικού Σχεδίου της HELLAS GOLD στη Χαλκιδική.