Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

"Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι."

"Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Και το κυριότερο. Είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την όλη υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω. 
Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι."

Διαγραφή Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ!


Μπόχαααα!


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Το ΚΚΕ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται, ενώ τάσσεται υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις.
ΑΘΗΝΑ 28/12/2012  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΑ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ».

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν αναφέρομαι βέβαια στις καμπάνες των εκκλησιών αν και λόγο των ημερών είναι κάτι λογικό.
Αναφέρομαι στις «καμπάνες» της υγείας που χτυπούν πένθιμα στην Ελλάδα.
Θα αναρωτηθούν πάρα πολλοί, «ποιας υγείας»;
Εκείνης που την κομμάτιασαν, την «τεμάχισαν» ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις;
Εκείνης που ο κοσμάκης την χρυσοπλήρωσε και την χρυσοπληρώνει για να μπορέσει ΚΑΠΟΤΕ να την έχει, να μην πεθάνει πριν την ώρα του;

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ...


Παράσταση στο μικρό θέατρο Πολυγύρου

Η νέα παράσταση του πολιτιστικού φορέα "Ένεπε Μούσα" , στην αίθουσα "Χώρος Τεχνών" (Εμμ. Παπά και Ρ. Φεραίου, έναντι Εθνικής, όπου βρίσκεται το μικρό θέατρο Πολυγύρου) έχει τίτλο : "Τα σπίρτα ο καθρέφτης και ο Κήπος του Θεού" .
Είναι εμπνευσμένη από κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνικής παράδοσης, και κατάλληλη για όλη την οικογένεια.Περιέχει συγκίνηση, χιούμορ, τραγούδια και θαύματα. Παρουσιάζουν: "Η μούσα του χιονιού", "Ο μουζικάντης της νύχτας" και "Ο Άσπρωπος" . Μέχρι την Κυριακή στις 7 το βράδυ. 
Είσοδος 5€ (συπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η κατάθεση πινακίδων έχει εξελιχθεί σε μαζικό φαινόμενο καθώς είναι φανερή η αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώνουν ακριβά καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας την ώρα που πνίγονται από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την εξοντωτική φορολογία. Είναι επιτακτική η ανάγκη να καταργηθούν οι εξοντωτικοί φόροι στα καύσιμα, η ληστεία των διοδίων και τα τέλη κυκλοφορίας για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και τους άνεργους, που μέσα στις σημερινές ζοφερές συνθήκες της φτώχειας μπορεί να τους έχει απομείνει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

SOS Χαλκιδική και στο ... Master Chef

Στο διαγωνισμό μαγειρικής του MEGA το Master Chef, έχουμε την χαρά να έχουμε μέσα στους 50 καλύτερους και έναν συγχωριανό μας, τον Νεκτάριο Πανιώρα.
Στο σημείο λοιπόν που αξίζει να σταθούμε είναι πως για άλλη μια φορά πέρα από την ανάδειξη των μαγειρικών ικανοτήτων μπροστά από τις κάμερες, έγινε και η ανάδειξη του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στην Χαλκιδική μας, με τα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής. Έστω και ένα μπλουζάκι με το σήμα, SOS Χαλκιδική αν και δύσκολα μπορεί να το δει κανείς, κάνει την διαφορά.
Λέμε λοιπόν ΟΧΙ στην Εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική, ακόμη και μέσα στο κανάλι του Μπόμπολα το MEGA. 
Σε ευχαριστούμε Νεκ...
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ

ΚΥΤΤΑΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, 8ο ΤΕΥΧΟΣ

Κυκλοφόρησε το όγδοο τεύχος του “Κυττάρου”!
Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό.
"Αιδώς Αργείοι!"
Κείμενο: Ολυμπία Μαρίνου
Αγαπητοί φίλοι του «Κυττάρου»,
θα αναρωτηθήκατε γιατί το 8ο τεύχος του «Κυττάρου» άργησε τόσο πολύ να εκδοθεί. Θεωρούμε χρέος μας, λοιπόν, να σας εξηγήσουμε κι ελπίζουμε στην κατανόησή σας.
Στις 20 Μαρτίου 30 συμπολίτες μας έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από 500 «εργαζόμενους» της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Στις 25 Μαρτίου η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ -τα οποία οφείλουν να προστατεύουν όλους τους πολίτες- για να αντιμετωπίσουν με δακρυγόνα ακόμη και γυναικόπαιδα της περιοχής, που έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και τον τόπο τους. Το αποκορύφωμα ήταν όταν στις 30 Μαρτίου μέσα στην ίδια την Ιερισσό, βρεθήκαμε αντιμέτωποι και πάλι με τα ΜΑΤ, τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς, βέβαια, να διασπάσουν τον κλοιό