Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτά κάθε Κυριακή τα καταστήματα έως 250 τετραγωνικά

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς. Τα λοιπά καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.
Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς παρουσίασαν δέκα αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα και στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς:

"Αυτό το θυληπρεπές παιδάκι με τα χίλια τικ..."

Με ανακοίνωση που έστειλε στο indymedia, το Αντιφασιστικό Μέτωπο... - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI - IRF), αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στον Ασπρόπυργο.
Η ανακοίνωση:
Το Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδοία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο, στο 17ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Μαλλιά-κουβάρια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ανακοινώθηκε η διαγραφή του Μαρκόπουλου και του Ζώη, των δύο κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του κόμματος.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κόμματος όπως αναρτήθηκε στο επίσημο site των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΣΤΑ "ΔΙΧΤΥΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ???

Ε, όχι και το ΑΠΕ στη γραμμή προπαγάνδας
του αντιμεταλλευτικού μπλοκ
!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εδώ και λίγες ώρες, αναδημοσιεύεται στα Χαλκιδικιώτικα blog, το ρεπορτάζ που «έδωσε» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για τις  επενδύσεις χρυσού στην Ελλάδα.
Οι αναγνώστες μας αλλά και όσοι ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, που τρέχουν γύρω από το μεταλλευτικό ζήτημα, θα θυμούνται ότι η σύνθεση του πάνελ των ομιλητών είχε ενοχλήσει σφόδρα

ΚΚΕ για τα φορολογικά μέτρα

Οι μισθωτοί, οι φτωχοί επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες δεν πρέπει να πιστέψουν τίποτα από τα όσα τους λένε για το «κυνήγι της φοροδιαφυγής», με μια φωνή πρέπει να απαντήσουν: Για την κρίση και το χρέος ευθύνεται η κερδοφορία και οι φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρηματιών και αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για τα μεταλλεία χρυσού


Σειρά ερωτημάτων για τις επενδύσεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα έθεσε ο αναπλ. καθηγητής του ΑΠΘ και ερευνητής του CERN κ. Χρ. Ελευθεριάδης, που αφορούν το οικονομικό, περιβαλλοντικό, τεχνολογικό σκέλος της επένδυσης, το θέμα των θέσεων εργασίας και τις κοινωνικές συνέπειες που έχει ήδη σήμερα η επένδυση, που μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε μικρό βαθμό.
Αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος της παραχώρησης των κοιτασμάτων χρυσού, επισήμανε ότι τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής παραχωρήθηκαν το 2003 από τον τότε υφ. Εθνικής Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτα αντί 11 εκατ.

TO «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»... ΓΥΡΙΖΕΙ?

Αν ζούσε ο Γαλιλαίος, θα το ισχυριζόταν ξανά...
Για το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" αυτή τη φορά!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Παρά το κίνδυνο που διατρέχουμε να κατηγορηθούμε ως «αιρετικοί» από τους ιεροεξεταστές της «καθολικής οικολογίας», θα τολμήσουμε και θα πούμε: «κι όμως κινείται... το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»!!! 
 Στο συμπέρασμα αυτό μας οδήγησε η αναδημοσίευση, που έκανε για την εμπρηστική επίθεση της Φισώκας, όπου ως γνωστόν, άγνωστοι δράστες έκαψαν ολοσχερώς το γεωτρύπανο γεωλογικών ερευνών.

Ψηφοφορία για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στο ΒΗΜΑ


Ενεργοί ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Φίλοι και συναγωνιστές. Αφού λοιπόν το ΒΗΜΑ ενημέρωσε (εδώ γελάμε) τους Έλληνες σχετικά με την επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική, αποφάσισε να κάνει και μια ψηφοφορία μέσα στο Site της (http://www.tovima.gr/) σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Βέβαια ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα και πονηρά σκεπτόμενος αποφάσισε την αρνητική ψήφο του κόσμου να την σπάσει σε δύο κομμάτια. Στο:
1. Πρέπει πρώτα να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία.
2. Δεν πρέπει να γίνει.
Παρόλο λοιπόν την προσπάθεια διάσπαση που επιχείρησαν εντέχνως να πράξουν στην ψήφιση, ο κόσμος δεν τους έκανε την χάρη και πλέον η απάντηση ΔΕΝ πρέπει να γίνει έχει ξεπεράσει το 50%. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτό και το κομμάτι πως πρέπει

ΤΥΧΕΡΗ...


Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Δριβελέγκα

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα προς τον  Υπουργό Εξωτερικών με θέμα: «Απλοποίηση διαδικασιών εισόδου για βραχείες τουριστικές επισκέψεις από πολίτες της Τουρκίας ».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα : «Απλοποίηση διαδικασιών εισόδου για βραχείες τουριστικές επισκέψεις από πολίτες της Τουρκίας ».
κ. Υπουργέ

Απόλλων Αρναίας - ΑΕ Ωραιοκάστρου, Γ΄ Γυναικών Θεσσαλονίκης

"11 Δεκεμβρίου Ημέρα του Παιδιού"


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο.16 Θεσ/νίκης-Πολυγύρου (κόμβος Αγ.Αναστασίας)


"Το παιδί και το παιχνίδι"