Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη !

Όλοι στις κινητοποιήσεις, Πέμπτη 6/12

Αύριο κλείνουν τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα.Τότε, για ένα μήνα οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δονούνταν από το σύνθημα: «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Με αυτό το τόσο εύστοχο σύνθημα και με πολλά άλλα η νεολαία εξεγέρθηκε το Δεκέμβρη του 2008 απέναντι σ’ ένα δολοφονικό σύστημα, που άρχιζε να δείχνει το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.

ΟΜΙΛΙΑ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Στο σκοτάδι τα ....Σήμαντρα.

Για τρίτο συνεχόμενο βράδυ δεν υπάρχει φωτισμός στις κολώνες της ΔΕΗ. Δεν βλέπουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι ώστε να ενεργήσουν ανάλογα; 
Μήπως θέλουν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω στις λάμπες πετρελαίου;
Κανείς πλέον δεν δίνει σημασία για τα προβλήματα του χωριού μας.... (ΣΗΜΑΝΤΡΑ)

Η ΔΗΜΑΡ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αντίθετη στις επενδύσεις χρυσού

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 30-11-2012
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης.
Η οικονομία της χώρας, λόγω της διεθνούς κρίσης αλλά και των στρεβλώσεων του μοντέλου ανάπτυξης που διαμόρφωσαν οι ασκούμενες πολιτικές κατά το παρελθόν, έχει παραλύσει.
Στις σημερινές συνθήκες για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη χώρα μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ολοκληρωμένων στρατηγικών επιλογών που θα θέσουν την οικονομία σε κίνηση. Αυτές οι επιλογές πρέπει να βασίζονται στους κατεξοχήν πλουτοπαραγωγικούς τομείς για την οικονομία μας που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο Τουρισμός.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Συζήτηση για τις επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού

O Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ οργανώνει εκδήλωση/ διαβούλευση για τις επενδύσεις χρυσού που έχουν ξεκινήσει και εκείνες που βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης. Αφορμή είναι οι εύλογες συζητήσεις, προσδοκίες αλλά και αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πανελλήνια. Πρόθεση είναι να υπάρξει μια σε βάθος συζήτηση για το θέμα, στην οποία να εξεταστούν οι ωφέλειες, καθώς και οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των σχετικών έργων, με βάση συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία. 
Η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10.30' στα γραφεία της ΔHΜΑΡ, Αγ. Κων/νου 40, Αθήνα.
Εισηγήσεις θα κάνουν οι:

Η στάση της ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Ρούσης 

Η αλλοπρόσαλλη στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση της αρχής του «ναι μεν αλλά» που διέπει αυτό το κόμμα.
Προηγουμένως, από ΠΑΣΟΚ με πολιτικά –κατ’ αναλογία των πάλαι ποτέ μπασκίνων με πολιτικά- η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση φόρεσε την κανονική στολή των συστημικών δυνάμεων, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό της πρόσωπο, που μέχρι τότε προσπαθούσε να κρύψει πίσω από ένα αριστεροφανές προσωπείο.

Ένα Σάββατο του Δεκέμβρη

Τέσσερα χρόνια πριν, Δεκέμβρης του 08 τότε, ένα σχολικό αφήνει μερικά παιδιά διπλά σε μια πλατεία, λυκειόπαιδα τότε. Τα παιδιά απομακρύνονται -νωρίς το απόγευμα ήταν- ο Αλέξανδρος παίρνει μια μπύρα, ανάβει τσιγάρο και κάθεται μόνος του στην πλατεία. Δυο συμμαθητές φεύγοντας τον βλέπουν και αναρωτιούνται τι να τον βασανίζει. Το ίδιο βράδυ οι δυο συμμαθητές είναι σε σχολείο φίλης τους όπου έχει συναυλίες και εκδηλώσεις. Λίγο πριν τις 11 χτυπάει το τηλέφωνο ενός παιδιού, μιλάει για ένα λεπτό και μετά πετάει κάτω το τηλέφωνο. Ο φίλος του ο Αλέξανδρος είχε πυροβοληθεί στα Εξάρχεια και τελικά απέπνευσε. Οι δυο συμμαθητές -ο Κωστής και η Φρατζέσκα- σοκάρονται, δεν έχουν καταλάβει για ποιον Αλέξανδρο πρόκειται. Το ίδιο βράδυ ξεκινούν ταραχές στα Εξάρχεια, όπου έγινε και η δολοφονία. Την

Θύματα της κρίσης τα χριστουγεννιάτικα έλατα;

Τα χριστουγεννιάτικα έλατα από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής κόπηκαν, φορτώθηκαν στα φορτηγά και «ταξίδεψαν» στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα «περιμένοντας» εκεί, υπομονετικά, να τα επιλέξει κάποιος, να τα αγοράσει και να τα στολίσει με πολύχρωμες μπάλες και λαμπάκια. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, φέτος, αρκετά από τα δέντρα να πέσουν «θύματα» της οικονομικής κρίσης και να μείνουν στα αζήτητα...
Οι παραγωγοί του χωριού Ταξιάρχης έχουν κάνει πρόχειρα τους υπολογισμούς τους και σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες ρίχνουν ελαφρά τις τιμές. «Ένα έλατο γύρω στα δύο–δυόμισι μέτρα μπορεί να το βρει κάποιος 30 και 35 ευρώ.

Υπό παραίτηση η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Χαλκιδικής

Με επιστολή που έστειλε στον Κουβέλη η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Χαλκιδικής, στις 19 Σεπτέμβρη 2012,  με ομόφωνη απόφαση καταγγέλλει την στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση της μεταλλουργίας χρυσού και της ανοιχτής εξόρυξης και του ζητά να παρέμβει.  
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κουβέλης δεν έχει απαντήσει ακόμη ακόμη ενώ η ΔΗΜΑΡ προετοιμάζει το έδαφος για αποδοχή των κυβερνητικών θέσεων στο θέμα αυτό, οργανώνοντας συζήτηση στις 8 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση είναι στημένη μεθοδικά, έχουν κληθεί σ' αυτήν οι μελετητές των έργων χρυσού, Σπύρος Παπαγρηγορίου και Κατερίνα Αδάμ, αλλά κανένας από τους ειδικούς επιστήμονες που είναι αντίθετοι σε αυτές τις επενδύσεις.
Η επιστολή:

Νεολαία Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ
Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Οριστική η 12μηνη ποινή φυλάκισης σε βάρος του Π. Ψωμιάδη

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση που είχε καταθέσει ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε εκ νέου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. 
Η καταδίκη του αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο φέρεται να τέλεσε μειώνοντας πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων για νοθεία καυσίμων. 

Μετά από το μπάχαλο συμμορφώνονται!


Στρατώνι: Παραμυθοχώρα 2012-2013


Εκλογές στο Σύλλογο τριτέκνων Δήμου Αριστοτέλη

Σύλλογος 3-τέκνων "Αλληλεγγύη" δήμου Αριστοτέλη, εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 έως 1μμ στο καφέ (Χάλι–Γκάλι) έναντι τράπεζας Πειραιώς στην Ιερισσό.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι 3-τεκνοι γραμμένοι ή όχι μέχρι τώρα . Συμβολική συνδρομή ( 2 ευρώ).
Δεκτές υποψηφιότητες μελών μέχρι Σάββατο 15-12-2012 ώρα 12.πμ
Πληροφορίες: Γιώργος Πασχαλίδης και Γιάννης Βεργίνης
Τηλ. 6977716950 - 6974425425
Το προσωρινό Δ.Σ

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό cocktail


ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΔΟΞΑ Ορμύλιας


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...


Πώς μωρή τι λένε;

Κι ο Πάγκαλος! Γιατί όχι!


Γιαταγάνα: Το Υπουργείο αδιαφορεί ακόμα και να συζητήσει ερωτήσεις των βουλευτών που αφορούν το Νοσοκομείο Πολυγύρου

«Υπουργός κύριος Λυκουρέντζος: Περιφρονεί την Βουλή – Δεν επικοινωνεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό ούτε με την Υφυπουργό Υγείας.»
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η με αριθμό πρωτοκόλλου 667/30-11-2012 Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ “ΝΟΣΕΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ».
Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 ειδοποιήθηκα από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου ότι ο Υπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και συνεπώς δεν θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση μου για τα φλέγοντα και ζωτικά προβλήματα που εντοπίζονται καθημερινά στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων του Νομού.

Μπάσκετ: Ιερισσός - Γαλάτιστα


Ο 800άρης που έγινε μνημονιακός βουλευτής !

Λίστα με τους αθλητές στίβου του Α.Ο.Χαλκιδικής από τον Πολύγυρο, που έλαβαν μέρος στους αγώνες στίβου "ΣΩΚΡΑΤΕΙΑ 1980"  που πραγματοποιήθηκαν στην Αρναία τον Ιούλιο του 1980.
Ποιος φαντάζονταν τότε ότι αθλητής της εποχής εκείνης θα γινόταν σήμερα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ βουλευτής!
Για την αποστολή της λίστας: Α.Ρ.

Ιερισσός - Υποδοχή νέου μητροπολίτη κ. Θεόκλητου

Την Ιερισσό επισκέφτηκε, την Κυριακή 02-12-2012, για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του, ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Στην λιτή τελετή υποδοχής του, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης , μαθητές και