Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).
Πριν απ' αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:

Σαν σήμερα η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

99 χρόνια κλείνουν σήμερα από την 1 Δεκεμβρίου του 1913, ημερομηνία ορόσιμο, όπου έγινε η επίσημη τελετή για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα 
Η Κρητική πολιτείαΗ Κρητική Πολιτεία (1896 – 1913) ήταν το επίσημο όνομα με το οποίο αναγνωρίστηκε η Κρήτη ως αυτόνομο κράτος[1] μετά την κρητική επανάσταση του 1896 και την απόσχισή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου και τέθηκε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων, του Ηνωμενου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας.

Δύο σενάρια για το εφάπαξ

Στην καταβολή κάθε μήνα 4.000 εφάπαξ σε δικαιούχους θα προχωρήσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Στόχος είναι μέσα στο 2013 να διατεθούν 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ για να καταβληθεί το βοήθημα συνολικά σε 40.228 άτομα.
Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης του εφάπαξ.

Θεσσαλονίκη: Βιβλιοπαρουσίαση


Η χαρά του Σαμαρά δεν κρύβεταιΕίδες η ΔΕΗ!


Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων - Το χρέος μειώνεται μόνο κατά 2 δισ.


Στρατώνι: Παραμυθοχώρα 2012


ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Διαβάζουμε την είδηση:
"Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" (έχει επικρατήσει να ονομάζεται Έκθεση της Τρόικας), η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, απαντούν πηγές το υπουργείου Άμυνας.

Επίσκεψη στα μεταλλεία των Οικολόγων Πράσινων και του Βουλγαρικού κόμματος Ζελένιτε (Πράσινοι)

Ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία διοίκησης και στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Βουλγαρικού κόμματος Ζελένιτε (Πράσινοι) την περασμένη Κυριακή στο Στρατώνι. τις Μαύρες Πέτρες, το Καρακώλι και τις Σκουριές.

Ένα κουρασμένο και διαπλεκόμενο Ε.ΚΕ.ΒΙ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Σε πρόσφατο άρθρο μου σχετικό με την «φιλαναγνωσία» εξέφρασα κάποιες απορίες σχετικά με το τι γίνεται στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, απορίες που μου τις δημιούργησαν κάποια δημοσιεύματα – καταγγελίες εκδοτών σε αθηναϊκά έντυπα.
Ο τίτλος του σημερινού άρθρου, είναι ο τίτλος επιστολής που πήρα από Εκδότες, και συγκεκριμένα τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟ των εκδόσεων ΔΙΑΠΛΑΣΗ, και τον γνωστό σε όλους από την τηλεόραση ΝΙΚΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ των εκδόσεων ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.