Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας προτείνει η Τρόικα

Διαβάστε την ιστορία ΕΔΩ.

Απομόνωσε τους φασίστες της χρυσής αυγής.

Το ΚΚΕ για την ομιλία του Τσίπρα

Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα. Αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο κατά του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο. Δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος.

Αλέξης Τσίπρας: Με το κόμμα των "από κάτω" θα φέρουμε την εξουσία για το λαό

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
Συντρόφισσες και σύντροφοι, 
Ήρθε η ώρα σήμερα να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά.
Είκοσι χρόνια τώρα, όσοι είμαστε εδώ, περπατάμε δίπλα ο ένας στον άλλο.
Στις Ευρωπορείες.

Θα φοβήθηκαν...

Μας ψεκάζουν (;) (!)

Τις φωτογραφίες που βλέπετε σε τούτη την ανάρτηση μας τις έφερε σήμερα αναγνώστης μας. Μας επισήμανε πως είναι από την περιοχή των Βραστάμων Χαλκιδικής (φαίνεται άλλωστε από τη φωτο του γηπέδου για όσους γνωρίζουν την περιοχή) και πως πρόκειται για ψεκασμό ...ανθρώπων!
Εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο, αλλά μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα:

Έκθεση βιβλίου στον Πολύγυρο


Το όραμα ενός ...κοιμισμένου!


Το όραμά του για τη νέα Ευρώπη αναπτύσσει ο πρώην πρωθυπουργός! (θα τρελαθούμε εντελώς!)
Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία!

soshalkidiki

Ένα νέο blog δημιουργήθηκε για την ανάγκη της έγκυρης και σωστής πληροφόρησης γύρω από τις εξελίξεις του αγώνα μας ενάντια στην επαπειλούμενη καταστροφή των μεταλλείων χρυσού.
Σε αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένο ενημερωτικό υλικό όπως:
Πορίσματα Επιστημονικών Ιδρυμάτων,Μελέτες και Δημοσιεύματα Επιστημόνων, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, δημοσιεύματα, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις, ψηφίσματα,
μηνύματα συμπαράστασης, άρθρα και πολλά άλλα αρχεία που σχετίζονται με τον πολυετή αγώνα μας.
Το blog φέρει την ονομασία soshalkidiki
και η διεύθυνσή μας είναι εδώ:

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΜΕΡΟΣ Β', Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε. Αρναίας
H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold. Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ Ο "ΕΞΑΝΤΑΣ"...???

Η άλλη άποψη με επιχειρήματα... τόσο πολύ ενοχλεί;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η εκπομπή του «ΕΞΑΝΤΑ» με θέμα το χρυσό της Χαλκιδικής, πολυδιαφημίστηκε από τα αντιμεταλλευτικά blog, σε τέτοιο βαθμό που περιμέναμε να δούμε κάτι πολύ συγκλονιστικό σχετικά με το φλέγον ζήτημα που καίει την περιοχή.
Οι blogger του αντιμεταλλευτικού μπλοκ ένα εικοσιτετράωρο μετά την προβολή του β΄μέρους του ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ο θησαυρός της Κασσάνδρας», έχουν χτυπήσει σιγή ασυρμάτου, σ΄ότι αφορά αυτή την εκπομπή και κατά την πάγια τους τακτική ρίχνουν αλλού τα «δολώματα τους»...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στο χώρο του ΑΠΘ και τη σύλληψη 11 απεργών εργολαβικών υπαλλήλων μέσα από το χώρο του κατειλημμένου Κτηρίου Διοίκησης. Η νύχτα της 30ης Νοεμβρίου 2012 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά τα ΜΑΤ εισβάλλουν σε πανεπιστημιακό χώρο για να καταστείλουν έναν απεργιακό αγώνα.

Τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Ευχαριστήριο Σ.Ε.Κ.Πολυγύρου

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Πολυγύρου, ευχαριστούν θερμά την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ» για την προσφορά τους στη σχολική μονάδα.
Η προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού ήταν απαραίτητη για τη όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία των εργαστηρίων μας.
Ο Διευθυντής του Σ.Ε.Κ. 
 Θεόδωρος Ν. Ντίρλης
Καθηγητής ΠΕ17.01

Μπάσκετ: Στρατώνι - Μεταμόρφωση Βόλου


ΕΓΙΝΕ Η «ΜΟΙΡΑΣΙΑ»


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ακόμα δεν πήραμε τη δόση, και οι «ειδικοί» τα έβαλαν κάτω, και αποφάσισαν ΠΟΥ θα πάνε τα λεφτά όταν ΘΑ τα πάρουμε.
«Πρώτα θα αποπληρωθούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2011
- 40.229 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν το εφάπαξ 
- Οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ (προς τις φαρμακοβιομηχανίες πόσα είναι τα χρωστούμενα;)

Προς τις εταιρίες τις άλλες που έχουν να κάνουν με την υγεία πόσα χρωστά το κράτος; 

Ρυθμιστικό σχέδιο ΒΑ Χαλκιδική, ένα καυτό ερώτημα στον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Πάχτα.


Ρυθμιστικό σχέδιο ΒΑ Χαλκιδική
Ένα καυτό ερώτημα στον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Πάχτα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ο.Ρ.ΘΕ ολοκλήρωσε την διαδικασία συζητήσεων επί των υπομνημάτων και των προτάσεων που υποβλήθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου.
Τις ολοκληρωμένες απόψεις της τις υπέβαλε προς το ΥΠΕΚΑ την 1η Οκτωβρίου.
Ο κύριος δήμαρχος υπέβαλε το υπόμνημά του στις 17 Οκτωβρίου προς την Εκτελεστική επιτροπή 2012, όταν ποια για την τύχη του Ρυθμιστικού σχεδίου η εκτελεστική επιτροπή έπαυσε να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης!
Το ερώτημα λοιπόν είναι

Ομιλία Καμμένου στη Βουλή για την εξεταστική


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μόλις κατήλθε εκ του Βήματος ο κύριος όμηρος ομήρου. Και δεν αναφέρομαι σε ονοματεπώνυμο. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το έγραψε ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κ. Μπόλαρης, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είναι όμηρος απέναντι σε αυτά που έχει υπογράψει στον έτερο όμηρο, τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Όμηρος ομήρου και ο ένας και ο άλλος. Όμηρος ομήρου, όμως, ποιου, σε τι, για ποιον λόγο; Όμηροι, διότι υπήρξε η υπογραφή και των δύο. Και όταν λέω υπογραφή, δεν το λέω με την αφηρημένη έννοια.

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»


Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την παράδοση των καταστάσεων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ως πράξη αντεργατική και αντιλαϊκή.
Η συγκεκριμένη ενέργεια της Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έρχεται σε αντίθεση μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων της Περιφέρειας, αλλά και με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, γιατί η εφαρμογή αυτών που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα τους οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό στραγγαλισμό, επιβολή νέων φόρων και αύξηση τελών και ιδιωτικοποιήσεις, που πέραν όλων των άλλων σημαίνει και πιο ακριβές υπηρεσίες για το λαό.