Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Κοινωνική δράση Α.Ο.Πολυγύρου και ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και η ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, τα δυο αθλητικά σωματεία της πόλης μας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής διοργανώνουν Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από κοινού για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του ΑΟ Πολυγύρου η οποία θα καλύπτει πλέον από κοινού και της ανάγκες της Νίκης Πολυγύρου
Για αυτό τον λόγο μετονομάζετε σε Τράπεζα Αίματος Εθελοντών ΑΟ Πολυγύρου & Νίκης Πολυγύρου.
Σας πληροφορούμε ότι  η Εβδομάδα Εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί   από Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρες πρωινές 9.00π.μ-13.00μ.μ. και απογευματινές 17.30μ.μ.-19.30μ.μ(κατόπιν ραντεβού οι απογευματινές αιμοδοσίες στο τηλ. 2371024032) στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Το πουλάκι ΤΣΙΟΥ ...σε Χαλκιδικιώτικη έκδοση

Παρανοϊκός σε αστυνομικό: "Σου δίνω τον λόγο μου, θα έχεις νεκρούς"


Η Χρυσή Αυγή μας θύμισε το... πουλί της Χούντας (Φωτογραφία)

Και αυτή την φορά, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Άλλη μια προσβολή για την χιλιοκακοποιημένη Ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό λίγες μόνο ημέρες από την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παππάς σηκώνει το λάβαρο της Χούντας των Συνταγματαρχών σήμερα σε Ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης!

Βόλεϊ Γυναικών: Απόλλων Αρναίας - ΓΑΣ Ευκαρπίας

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού δεν καλέστηκε η Ιερισσός

Στις 24 Νοεμβρίου στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου θα συμβεί το παράδοξο ο Μητροπολίτης να είναι -ο Ιερισσού - αλλά στην ενθρόνιση του να μην παρευρίσκεται κανένας που να εκπροσωπεί την Ιερισσό και εξ΄αυτού ούτε και κάτοικοι της.
Δεν καλέστηκαν όχι μόνο δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι ή εκπρόσωποι άλλων φορέων αλλά ούτε προϊστάμενοι υπηρεσιών (βλέπε Διοικητής Σταθμού Πυροσβεστικής Ιερισσού, Λιμενάρχης Ιερισσού).

Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα (24 Νοέμβρη)

Διαθεσιμότητα υπαλλήλων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής


Ο δήμος Πολυγύρου διαθέτει συνολικά 31 υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ, ωστόσο λόγω των σωρευτικών προϋποθέσεων τελικώς εξαιρείται του μέτρου της διαθεσιμότητας. 
Ο δήμος Αριστοτέλη έχει μόνο τρεις υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ και συνεπώς εξαιρείται του μέτρου. 
Το ίδιο ισχύει και για τον δήμο Σιθωνίας με τέσσερις ΔΕ ΙΔΑΧ.

Οι Χαβούζες ελαιολυμάτων του Δήμου Σιθωνίας.

Η Ρεσπέντζα στις 22 Δεκέμβρη του 2010 ανέβασε ανάρτηση με θέμα «Ανοιχτό Κολυμβητήριο» επιτέλους στη Σιθωνία!!!  Δημοσιεύοντας (ΕΔΩ) σατιρική φωτογραφία της χαβούζας ελαιολυμάτων δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σιθωνίας.
Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς από τον Δήμο, και την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση τότε.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2-5


Για το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Χαλκιδικής ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  2-5 .
Τα γκολ για την Ελπίδα πέτυχαν οι : (Εραλτι Σινιακου  10΄, 55΄) Γκετσι  Γιάννης (50΄) Ισπιριαννης Γιάννης (78΄) Δελής Γιώργος (80΄).
D.G.

ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης

«Τίποτε πιο φοβερό από τη δραστήρια αμάθεια» (Γκαίτε) .
Δεν χρειάζεται να το ξαναλέμε. Πομπές και στημένα «οικολογικά» σώου αφήνουν παγερά αδιάφορες τις τοπικές κοινωνίες και όσους νοιάζονται για την ουσία των πραγμάτων. Ας οργανώνουν κάποιοι ειρηνικά πανηγύρια κι ας αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να δουλέψουν και προκόψουν. Αυτό που δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, είναι ότι η πανηγυρική (ή καλύτερα, πανηγυριώτικη) ατμόσφαιρα, ήταν αποκορύφωμα συστηματικής προπαγάνδας και «αγωνιστικών» δράσεων που είχαν προηγηθεί:

ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ... ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ


ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της δημοτικής ενότητας Σταγείρων  -  Ακάνθου με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, σ’ ότι αφορά την επίθεση εναντίον του 15χρονου γιου μεταλλωρύχου, νομίζουμε ότι αφήνουν πολλές υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον στην αποφόρτιση του επικίνδυνου κλίματος, που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας.
Είναι η πρώτη φορά, εμμέσως πλην σαφώς, που κάτοικοι της Ιερισσού, με την ιδιότητα του γονέα, που πρωταγωνιστούν παράλληλα σε γεγονότα εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αναγνωρίζουν τα αλλεπάλληλα λάθη, που έχουν κάνει στη διαχείριση του αντιμεταλλευτικού μένους, που τους διακρίνει. 

Η εξαγωγική μεταλλουργία του χρυσού στη βόρεια Ελλάδα. Το μεταλλευτικό μνημόνιο για τις επερχόμενες γενιές!


Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου 2012
Με ένταση προωθείται από τη μνημονιακή πολιτική της χώρας τελευταία η αδειοδότηση και λειτουργία μονάδων παραγωγής χρυσού στη βόρεια Ελλάδα. Μιλάμε για εκατοντάδες  (γιατί όχι χιλιάδες!!!) τόνους χρυσού. Αρχή το Πέραμα Εβρου, οι Σάππες, οι Σκουριές στη Χαλκιδική και ακολουθεί η περιοχή Βάθης - Γερακαριού στο Κιλκίς. Επιχείρημα οι «επενδύσεις», η πολυπόθητη «ανάπτυξη» και οι «θέσεις εργασίας». Οσοι αντιδρούν είναι γραφικοί και επιχειρούν να στερήσουν την απασχόληση από τους νέους που την έχουν ανάγκη. Με ποιο όμως περιβαλλοντικό κόστος και σε ποιο οικονομικό πλαίσιο επιχειρείται η προσέγγιση αυτή;

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...


Όχι στη δόση του θανάτου από τα δάνεια της Τρόικας


Ανεξαρτησία από τη θηλιά των Μνημονίων-Έξοδος από ευρώ-ΕΕ
Ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε ΕΕ-Γερμανία από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγκρουση για τη μοιρασιά από τη λεηλασία του κόσμου της εργασίας και των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από το αίμα των λαών.

Ο τραχανάς

Γοργοπόταμος: σύμβολο αντίστασης στον φασισμό

Του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη*
Γοργοπόταμος 25/11/1942: αντάρτες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και ομάδα Άγγλων σαμποτέρ πραγματοποιούν το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη από τον Άξονα Ευρώπη: ανατινάζουν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου έξω από τη Λαμία, διακόπτοντας για μήνες τον ανεφοδιασμό των ναζιστικών δυνάμεων στη Β. Αφρική. Στη μάχη που δόθηκε με την ιταλική φρουρά της γέφυρας, σκοτώθηκαν 25 στρατιώτες. Οι Ιταλοί σε αντίποινα εκτέλεσαν 16 πολίτες από την Υπάτη.

Eldorado Gold go home!

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11

''Η δημοσίευσις είναι ψυχή της δικαιοσύνης''
Johann Jakob Meyer[i]
[i] Ελβετός φιλέλληνας, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του, κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολλογίου. Συνιδρυτής μιας εκ των πρώτων εφημερίδων της ελεύθερης πατρίδας.
Ζητάμε ΄΄συγνώμη΄΄...
΄΄Συγνώμη΄΄ ... που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες...

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η Ελλάδα των εκδηλώσεων...

Η Εθνική Αντίσταση γιορτάστηκε σήμερα στον Πολύγυρο.
Στην εκδήλωση, στο ηρώον της Πόλης, παραβρέθηκαν οι "επίσημοι" και περίπου άλλοι τόσοι αστυνομικοί εκτελώντας καθήκοντα φύλαξης και προστασίας των "Επισήμων"!
Στο τελευταίο διάστημα, του διμήνου, έγιναν πολλές εκδηλώσεις: 28η Οκτωβρίου, Πολυτεχνείο, Εθνικών Ευεργετών, Μακεδονικός Αγώνας, Ενόπλων Δυνάμεων, 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χαλκιδικής, Εθνικής Αντίστασης και πιθανά κάποια άλλη που μας διαφεύγει.
Αναμφισβήτητα όλες αυτές οι επέτειοι είναι σημαντικότατες και όποιος ισχυρισθεί το αντίθετο μάλλον ανιστόρητος θα είναι!
Το ζήτημα όμως είναι άλλο: 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Δεν ξέρω, είναι η ατμόσφαιρα της «κρίσης», είναι η καθημερινή κατάσταση στη χώρα, είναι ο συνδυασμός όλων αυτών;
Βέβαια, η κρίση δεν αγγίζει αυτούς που ευθύνονται για τον ερχομό της, και ακόμα περισσότερο δεν αγγίζει όπως φαίνεται τους πολιτικούς οι οποίοι με τις δηλώσεις τους δείχνουν ότι ζουν σε άλλη χώρα, και όχι στην Ελλάδα.