Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Α.Ο.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑΣ


(Ρ: Σχετική με το θέμα ανάρτηση ΕΔΩ)
Είναι αλήθεια ότι παίχτηκε σκληρό παιχνίδι με την ανοχή των διαιτητών και από  τις δύο ομάδες. Όμως ο τραυματισμός του Παπασαραφιανού (εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος που κοσμεί το Χαλκιδικιώτικο  Μπάσκετ) ήταν ακούσιος και οφείλεται σε γνωστό πρόβλημα παλαιότερου τραυματισμού του, ενώ του Χρηστίδη συμβαίνει συχνότατα στους αθλητές Μπάσκετ και όχι κατ’ ανάγκην λόγω σκληρού παιχνιδιού. Ευχόμαστε και στους δύο ταχεία επάνοδο στα γήπεδα.

Για την επίσκεψη Θεοδωράκη - Μίσιου στον Πολύγυρο

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας για την επίσκεψη Μίκη Θεοδωράκη - Χρόνη Μίσιου στον Πολύγυρο:
Πράγματι πριν από 48 χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης ήρθε στον Πολύγυρο για τα εγκαίνια του Γραφείου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκηδων Χαλκιδικής συνοδευόμενους από τους Ν.Τζενά στέλεχος της Ε.Δ.Α, Χρόνη Μίσιο υπεύθυνο των Λαμπράκηδων Μακεδονίας  και όχι της σπουδάζουσας όπως αναφέρεται στην σχετική σας ανάρτηση (Ρ: ΕΔΩ) και τον Γιώργο Σαββίδη φοιτητή της φυσικομαθηματικής που παρακολουθούσε εκ μέρους τις περιφερειακής επιτροπής των Λαμπράκηδων την Χαλκιδική. 

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΙΑΣ Ελαιοχωρίων


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ν.Προποντίδας συνεχίζουν τον αγώνα τους με κατάληψη του Δημαρχείου τις επόμενες δύο μέρες.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ,
ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ

Νέα Μουδανιά, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, που πήραμε μέρος στην σημερινή κινητοποίηση διαπιστώνουμε ότι:

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Εκλογές θα γίνουν αύριο Πέμπτη στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χαλκιδικής (ΕΛΜΕ) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού θα είναι κλειστά, για αύριο, λόγω των εκλογών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο σ' αυτές τις εκλογές!

Πολύγυρος ...δια χειρός Στέλιου Σταύρου

Απόφοιτος γυμνασίου ο νέος αντιπρόεδρος του Παρακαταθηκών και Δανείων

Τον λένε Θανάση Τερζή (δεξιά στη φωτό με τα γυαλιά) και εισήχθει ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - παρά το ότι ήταν απόφοιτος γυμνασίου - το 1994 στην Αγροτική Τράπεζα, με καθήκοντα κλητήρα. Το καλό του όμως το κόμμα δεν τον άφησε έτσι. 
Από φύλακας που έγινε στην τράπεζα, ακολούθως πέρασε στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος για να καταλήξει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και μετά πρόεδρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τώρα, λόγω προφανώς γνώσεων, για να πάει ο...

Το πελατειακό κράτος ζει

Απολύουν 2.000 δημοσίους υπαλλήλους (ως πρώτη δόση έναντι των 24.000 απολύσεων που έχουν συνομολογηθεί με την τρόικα για το 2013), ενώ φέτος προσέλαβαν 1.800! Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη του πελατειακού κράτους, που επιβιώνει με απεχθή μορφή. Απολύονται οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζονται ως εξιλαστήρια θύματα. Κατά σύμπτωση, όλοι τους υπηρετούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή σε υπηρεσίες που κατά τεκμήριο προσφέρουν ή μπορούν να προσφέρουν κοινωνικό έργο. Και προσλαμβάνονται μόνιμοι υπάλληλοι για τις εφορίες, τα δικαστήρια και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι, ακόμη κι αν έχουν προσόντα πανεπιστημιακού επιπέδου, θα αμείβονται με μισθούς τελειοφοίτου λυκείου.

"ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΓΟΝΕΩΝ και ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ...

Υπάρχει και άλλη γλώσσα, πέρα από τη "γλώσσα" της βίας...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο ξυλοδαρμός του μαθητή από 5 συμμαθητές του, μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, επειδή είναι γιος μεταλλωρύχου, είναι ένα συμβάν, που ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά στα πανελλήνια χρονικά. 
Στα χαλκιδικιώτικα χρονικά είναι βέβαιο, πως δεν έχει προηγούμενο.
Νομίζουμε ότι αυτό το τυφλό μίσος και η βία που καλλιεργείται, όσο καμία άλλη «παραγωγή», στην Ιερισσό από τους αντιμεταλλευτικούς κύκλους, ήταν απολύτως φυσιολογικό να μετακυλήσει και στους εφήβους της περιοχής. 

Πριν 48 χρόνια: Ο Χρόνης Μίσιος στον Πολύγυρο.

Φωτογραφία του 1964
Στη μνήμη του Χρόνη Μίσιου.
Mια ιστορική φωτογραφία, που τον απεικονίζει σε επίσκεψή του στον Πολύγυρο για τα εγκαίνια της "Λέσχης Λαμπράκηδων Πολυγύρου" κατά την οποία μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης. 
Ο Χρόνης, με μουστάκι στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας, ήταν τότε υπεύθυνος της "σπουδάζουσας νεολαίας της ΕΔΑ" και ως τέτοιος παρευρισκόταν στην εκδήλωση.

Εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν τις εκδηλώσεις υπέρ των δασών, της γης και του νερού και εναντίον των εξορύξεων χρυσού που οργανώνουν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης Ενάντια στα Μεταλλεία,
το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάϊκο
και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου Κατά των Χρυσορυχείων,

24/11 Θεσσαλονίκη:Πορεία για τα δάση τη γη και το νερό

Τσίπρας για το Eurogroup

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΑΚΤΩΡ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Ένα ακόμη μνημείο
 "οικολογικής λεβεντιάς"!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η νέα εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ιερισσό, κοντά στο ταχυδρομείο του χωριού.
 Ο δράστης ή οι δράστες έσπασαν τα πλαϊνά παράθυρο του σταθμευμένου οχήματος και πέταξαν μέσα σ’ αυτό εύφλεκτο υλικό (πιθανώς βόμβα μολότοφ). 
Από την πυρκαγιά που ξέσπασε καταστράφηκε ολοσχερώς η καμπίνα του αυτοκινήτου. Το όχημα ανήκει στην κατασκευαστική εταιρεία του «Άκτωρα».
Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 4 μήνες, όπου όχημα το οποίο έχει σχέση με τα μεταλλεία μπαίνει στο στόχαστρο αγνώστων δραστών. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

Η εικόνα από το χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΕΕ εκτός των άλλων είναι λάκκος των λεόντων. Χθες βγάλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν πώς θα καταμερίσουν τη ζημιά. Θα συμβιβαστούν προσωρινά. Θα υπάρξει ένας εύθραυστος προσωρινός συμβιβασμός γιατί αυτή τη στιγμή στην ΕΕ κυριαρχεί η ιδέα της ακεραιότητας της ζώνης του ευρώ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η τάση της διάσπασής της. Γι αυτό εμείς υποστηρίζουμε την πλήρη αποδέσμευση από την ΕΕ.
ΑΘΗΝΑ 21/11/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρέμβαση έξω από τα γραφεία της πολυεθνικής Eldorado Gold στην Αθήνα

Την Τρίτη 20 Νοέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε, από την Πρωτοβουλία αγώνα για την Γη και την Ελευθερία και άλλους/ες αγωνιστές/στριες, ωριαία παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Καναδικής πολυεθνικής εταιρείας Eldorado Gold στην οδό Β.Σοφίας και Νεοφύτου Βάμβα. Ήταν μια παρέμβαση αντιπληροφόρησης σχετικά με τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που θα προκαλέσει στη φύση και τα χωριά της Β.Α Χαλκιδικής η εγκατάσταση χρυσορυχείου στο

Οι "δόσεις"...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ»


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Πολλές οι εκδηλώσεις – διοργανώσεις του Ε.ΚΕ.ΒΙ (Διεθνείς Εκθέσεις βιβλίου κλπ) σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχουν σα «στόχο» την προώθηση του βιβλίου, και την γνωριμία του κόσμου με αυτό τους συγγραφείς, και τους εκδοτικούς οίκους.
Η χώρα μας, δόξα το ΘΕΟ από συγγραφείς και εκδότες τα πάει μια χαρά.
Μεγάλος ο αριθμός των μεν και των δε.
Λογοτεχνία, ποίηση, παιδικό βιβλίο (δύσκολο αντικείμενο) και άλλα πολλά είδη στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού, βιβλιόφιλων και «βιβλιοφάγων».