Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία 1919-1933 - Ελλάδα 2010-2012

Lord of Gold ! (κύριος του χρυσού)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η μέτρηση της GPO


Έφυγε από τη ζωή ο Χρόνης Μίσσιος

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και αγωνιστής της Αριστεράς Χρόνης Μίσσιος στα 82 του χρόνια. Ο συγγραφέας του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς»... άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας, ενώ «πάλεψε» με τον καρκίνο αρκετά χρόνια.
Ο Χρόνης Μίσσιος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930, από γονείς καπνεργάτες, και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στα Ποταμούδια, μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες, καπνεργάτες από τη Θάσο και παράνομους κομμουνιστές κυνηγημένους από τη δικτατορία του Μεταξά.

Ελ. Ζαρούλια: η 55χρονη οπαδός του Χίτλερ ζητά υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από τα 18

Είπε κι αυτή να προσθέσει μια (φασιστική) "εξυπνάδα", μέσα στις τόσες που έχουν πει τα λεβεντόπαιδα της ΧΑ. Ο λόγος για τη βουλευτή και σύζυγο του έλληνα Φύρερ, Ελένη Ζαρούλια η οποία πήρε το λόγο στη βουλή, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση σύμβασης

SOS εκπέμπει η Χαλκιδική για κίνδυνο πλημμυρών

Αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών αντιμετωπίζουν περιοχές της Χαλκιδικής όπως η Ουρανούπολη, η Ιερισσός, η Σίβηρη, η Φούρκα, το Κασσανδρινό, η Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, η Μεγάλη Παναγιά και ο ευρύτερος άξονας Συκιάς - Νικήτης.
Τα παραπάνω ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο εκπρόσωπος της

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ύστερα από την γενικευμένη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων,
αποφασίσαμε ομόφωνα
την πραγματοποίηση ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ όλων των χώρων εργασίας και των εγκαταστάσεων του Δήμου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 από νωρίς το πρωί έως το τέλος του ωραρίου εργασίας μας.

Ένα ΦΕΚ. Ένας ύμνος για το Κοτσιανάδικο. Αποκαλύπτει και καθιερώνει την αξία του. Παρεμποδίζει βεβιασμένες ή άσκοπες πρωτοβουλίες


Αθαν. Τσαμουρτζής
 Είναι γνωστό ότι το Κοτσιανάδικο ήταν χωρισμένο σε δύο τμήματα. Το ένα περιήλθε στο Δήμο Πολυγύρου με αγορά και το άλλο (η λεγόμενη οικία Στέφ. Κότσιανου) περιήλθε επίσης στο Δήμο με δωρεά, μία δωρεά που είχε όμως μεγάλη και οδυνηρή ιστορία και που στην ουσία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Εν πάση περιπτώσει το Κοτσιανάδικο στο σύνολό του, έτσι ή αλλιώς, είναι σήμερα ή θεωρείται μία ιδιοκτησία, που ανήκει εξολοκλήρου στο Δήμο Πολυγύρου

ΘΑ "ΣΩΣΟΥΝ" ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΌ ΤΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ;


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στο μεσημεριανό  δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3, προβλήθηκε ρεπορτάζ με τίτλο: «ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
Στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά για την ραγδαία αύξηση των αιωρουμένων σωματιδίων αυτές τις μέρες, τα οποία βάση των εκτιμήσεων των ειδικών οφείλονται στην εξίσου ραγδαία άνοδο, που καταγράφεται στη χρήση σομπών και τζακιών, που σε συνδυασμό με την άπνοια, που επικρατούσε αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη μετέτρεψαν την πόλη σε «θάλαμο αερίων». (Δείτε εδώ)
Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από τον καθηγητή χημείας περιβάλλοντος του ΑΠΘ  κ. Φυτιάνο αυτά τα αιωρούμενα σωματίδια είναι «αόρατοι δολοφόνοι», καθώς επικάθονται στους πνεύμονες και προκαλούν καρκίνο.

"Ελάτε να φάμε την..."


Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις στην Ευρώπη

Ανάγκη για συντονισμένες δράσεις των Πράσινων
Ο Χρυσός στο επίκεντρο
To Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου με τη συνεδρίαση του Βαλκανικού Δικτύου. Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης εκεί, ήταν ένα ψήφισμα που αντιτίθεται στην «έκρηξη» εξορύξεων χρυσού στις Βαλκανικές χώρες και καταθέτει συγκεκριμένα αιτήματα για αλλαγές της Ευρωπαϊκής πολιτικής γύρω από το ζήτημα.

ΜΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ: ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ !!!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Του Πέτρου Τζεφέρη
Το δημοσίευμα με τον πράγματι εντυπωσιακό τίτλο από το Bloomberg αναφέρει ότι οι απόφοιτοι της σχετικά άγνωστηςΣχολής Ορυχείων και Τεχνολογίας της Νότιας Ντακότακερδίζουν περισσότερα από τους αποφοίτους του Χάρβαρντ. 
Η αναφορά οφείλεται σε μια έρευνα του Pay Scale.com, που παρακολουθεί τα δεδομένα αποζημίωσης των αποφοίτων από κολέγια των ΗΠΑ. Ο μέσος μισθός εκκίνησης για αποφοίτους Χάρβαρντ, 54.100 δολάρια, είναι μικρότερος από τα 56.700 δολάρια που κερδίζουν οι απόφοιτοι της μεταλλευτικής σχολής Νότιας Ντακότας!  Είπατε τίποτα;

Ημερίδα: "Περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική."

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Philoxenia, θα διοργανώσουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική.
Η εκδήλωση θα αφορά τα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των τουριστικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου ενημερώνει πως τους προσεχείς μήνες (2012-2013) θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου.
Συγκεκριμένα η πρώτη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ο «ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΟΘΕ ΤΗΣ ΠΚΜ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Ο φιλάργυρος» από το «Σύγχρονο  Θέατρο Θεσσαλονίκης» Γιώργου Ροντίδη, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:30, στο κλειστό Θέατρο Παλαιοχώρας.
Η παράσταση
Ο Μολιέρος, με τη ζηλευτή φαντασία, τη μεγαλοφυΐα και την εφευρετικότητά του, έπλασε τύπους και χαρακτήρες που έμειναν  παροιμιώδεις, χαρίζοντας στον «Φιλάργυρό»  του τη φήμη που τον ακολουθεί  από το έτος 1668.

Διαμαρτυρία ΚΑΤΑ των μεταλλείων στη Στοκχόλμη 17/11/2012: ΟΛΟΙ οι λαοί του κόσμου λένε τα ίδια πράγματα!

Προς τη σουηδική κυβέρνηση: Σας γράφουμε αυτό το γράμμα για να σας προτρέψουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ακούστε το λαό σας !
Όλοι σας εκλεγήκατε από το σουηδικό λαό για να διαχειριστείτε τη χώρα μας μακροπρόθεσμα και να φροντίσετε για το καλύτερο των πολιτών της. Σας γράφουμε αυτό το γράμμα για να σας προτρέψουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ακούστε το λαό σας ! Μην πηγαίνετε με τις ξένες μεγαλοεταιρείες. Μην ακρωτηριάζετε τη Σουηδία! Η μεταλλευτική πολιτική δεν πρέπει να αφήσει πίσω της μια Σουηδία με λεηλατημένα τα ορυκτά της και τη αναντικατάστατη φυσική ομορφιά της.

Πορεία - Μεγάλη Παναγία, 18-11-2012, Ένα μικρό θαύμα...

''... είμασταν δυο, είμασταν τρεις, ΓΙΝΑΜΕ χίλιοι δεκατρείς...''

Όταν ξεκινήσαμε,είμαστε οι γραφικοί της Χαλκιδικής, δεν γεμίζαμε στην κυριολεξία ούτε ταξί ...
Σιγά, σιγά όμως παρ'όλες τις ''ήττες΄΄ μας δεν το βάλαμε κάτω, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε την γνώμη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ και ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ φορέων, όπως το Συμβούλιο περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. , τη γεωπονική σχολή, το Τεχνικό επιμελητήριο...
Αποτέλεσμα ;

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Απάντηση σε ανεύθυνη και γενικόλογη ανάρτηση των «Πολιτών Αριστοτέλη» (Ρ: ΕΔΩ)
Το πόσο αναξιόπιστη είναι η επιχειρηματολογία των «Πολιτών Αριστοτέλη» προκύπτει εύκολα και από την ίδια την συγκεκριμένη ανάρτησή τους:
Το επικαλούμενο έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης προς τον Δήμο Αριστοτέλη (αρ. πρωτ. και ημερομηνία 1445/17.10.12), είναι προδήλως ετεροχρονισμένο και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Παραλήφθηκε μόλις ένα μήνα πριν και ενάμισι χρόνο ...μετά την λήξη της υποβολής προτάεων και ενστάσεων επί του ανηρτημένου «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ»!!!

Aνδρικό Βόλλεϊ Α.Ο.Πολυγύρου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου

A’ Ανδρών- 5η Αγωνιστική
 Γαλάτιστα   71 Μουδανιά    60
Διαιτητές: Μαργαρίτης , Δεληγιάννης
Δεκάλεπτα: 14-11, 36-24, 50-39, 71-60
Γαλάτιστα (Κυρκούσης)
Πομάκης , Πράντσις 5, Βαλασίδης , Ματσούκης 19(1), Πατσάβρας 1, Παπουλιός, Καραβάκας, Μητρούσης , Κατράνης 6(1), Τσιούντος 28(3), Γιαλιάς 8, Δάγκας 4
Μουδανιά (Παυλάκης)
Πλατής , Λασκαρίδης 2, Σαρχώσης 12, Ανανιάδης 12, Παπαδόπουλος , Περιστέρας , Κάσσανδρος , Χατσηκωνσταντίνου , Σουμελίδης 8(1), Καρατζίδης 22(1), Βάσιος 2, Σαρηγιαννίδης 2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αύριο Τετάρτη 21-11-2012 και ώρα 6 μ.μ., στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Ιερισσόη αντιπολίτευση του Δήμου με επικεφαλής τον Μ. Βλαχόπουλοθα ενημερώσει τους δημότες εφ' όλης της ύλης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση. (ΠΗΓΗ)

Σύσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής στη Σιθωνία

Στα πλαίσια της ανασύστασης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου σύσκεψη στελεχών στο Δήμο Σιθωνίας.
Συζητήθηκαν πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την πορεία του Κινήματος μέχρι το Συνέδριο. Στελέχη του Δήμου ανέλαβαν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στη Καλλικράτεια.
Από το Γραφείο Τύπου

Εκλογή Αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ

Εν όψη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, στο ΣΕΦ την Παρασκευή 30/11 έως και την Κυριακή 2/12, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και ψηφοφορίες ανάδειξης αντιπροσώπων στις Τοπικές Οργανώσεις του νομού μας (σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ). 
Σε χθεσινή της συνεδρίαση, η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής, αποφάσισε η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί ως εξής:

Άλλη μια νίκη για τον ΑΟΠ επί της Ορμύλιας.

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Μεγάλη νίκη του λαβωμένου ΑΟΠολυγύρου επί της Ορμύλιας με σκορ 56-55.
Οι διατητές (σύνηθες φαινόμενο) φέρουν τεράστια ευθύνη για την επιλογή τους να αφήσουν να παιχτεί βρώμικο παιχνίδι από την πλευρά της Ορμύλιας.
Αποτέλεσμα του σκληρού παιχνιδιού ήταν ο τραυματισμός δύο παιχτών μας, του Παπασαραφιανού και του Χρηστίδη, οι οποίοι ευτυχώς γλύτωσαν τα χειρότερα.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΦΗΒΩΝ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 58 ΟΡΜΥΛΙΑ 56
Διαιτητές: Παραλής , Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 12-20, 24-39, 44-51, 58-56
Καλλικράτεια (Βίτκας)
Μενεξής Σ. , Μάλλιος , Πάνος 12(1), Τανακίδης 2, Μενεξής Ν. 9, Καλιμαυκίδης Μ. , Λινάρδος 8, Σελεμενάκης 4, Κατσαρός 6(2), Δασκαλάκης 17(1), Καλιμαυκίδης Π. , Δόμπρογλου
Ορμύλια (Χαλκιάς)

Το πακέτο της χρεοκοπίας!