Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Μ.Παναγία 18/11/2012: Διαδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για τους 3 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταδικάζει την απαράδεκτη και τρομοκρατική σύλληψη, κράτηση και παραπομπή σε δίκη του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού, μέλους του ΔΣ του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, και των εργαζομένων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.
Ειδικότερα για κάθε εκπαιδευτικό, μαύρες μνήμες ξυπνά η σύλληψη του Θ. Αγαπητού μέσα στο χώρο του Σχολείου του, ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου.
Η κίνηση αυτή είναι μια σαφέστατη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων κατά της μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης, καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ, ενάντια στην επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Φούχτελ.

Νέες διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα

Νέες καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε απόψε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού. Δηλαδή:
-Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.

Επιτροπές αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού: Ραντεβού για το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Ραντεβού για το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη έδωσαν οι επιτροπές αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού από την Χαλκιδική, το Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη.
Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, μετά την ολοκλήρωση, χωρίς επεισόδια, της σημερινής κινητοποίησης κατοίκων της Χαλκιδικής στη Μεγάλη Παναγιά και το μεταλλείο της περιοχής, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Αλλαγή στον χάρτη των βουλευτικών εδρών

Παραμένουν τρεις (3) οι βουλευτικές έδρες της Χαλκιδικής
Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας. 
Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Σύμφωνα με το διάταγμα οι βουλευτικές έδρες κατανέμονται ως εξής:

Καληνύχτα σας, κα Ρίτα! (...με καθυστέρηση κάποιων μηνών)

18/11/2012 Σκουριές: Διαδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού

Η Φεβρωνία και οι επτά υπουργοί!

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς οκτώ πολιτικών προσώπων «ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στη Βουλή.
Υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, σχεδόν στο σύνολο τους χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων που καθόρισαν την πορεία της χώρας. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται πλέον να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν ως εκ της θέσεως τους εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.

Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του αγώνα


Θανάσης Αγαπητός*

Προς τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου στη δουλειά και τον αγώνα.
Ως δάσκαλος, σκεπτόμενος άνθρωπος, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια θα ήθελα να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια.
Την Παρασκευή 16/11/12 στις 11:45 πμ με το τέλος της εκδήλωσης του σχολείου μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου ( 107ο Δημοτικό Σχολείο - Τμήμα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες), έγινε με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών, η απαγωγή - σύλληψή μου και μεταφορά μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από 4 άνδρες της ασφάλειας.

ΣΥΝΤΑΓΗ «ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ»


Του Θανάση Τσούγκαρη
Κλέβω τον τίτλο από τη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» γιατί είναι ίσως από τους πιο πιασαρικους των τελευταίων ημερών.
Η «συνταγή», έχει να κάνει με «μαγείρεμα» στην καθημερινότητα μας και με φαί.
Μόνο που η συγκεκριμένη συνταγή η οποία προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών και λανσάρεται στον προϋπολογισμό της χώρας, είναι καθαρά για να φάνε του κοσμάκη τις σάρκες.

Π.Ο.Μουδανιών - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 0-0

Σήμερα και για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Π.Ο.Μ. και της ΝΙΚΗΣ. Ένα παραδοσιακό ντέρμπι για το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής.
Το παιγνίδι ήταν πολύ δυνατό με χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.  Η ομάδα των Μουδανιών βρέθηκε περισσότερες φορές κοντά στην επίτευξη τέρματος. 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ


Με πρωτοβουλία του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, «ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ>, (www.ammonzeus.gr), πραγματοποιείται εκδήλωση-ενημέρωση στα Νέα Μουδανιά που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και έρχεται να καλύψει το κενό πληροφόρησης που έχουμε τόσο ως επαγγελματίες αλλά και ως απλοί πολίτες πάνω στο θέμα των επιπτώσεων της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες από διάφορους κλάδους καθώς και άλλοι ομιλητές.

Ουρανούπολη 17-11-2012, Η ''φυγή'' του κ. υπουργού...