Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

"Ασθενεί" το νοσοκομείο Πολυγύρου


Χρυσός στα χρόνια της κρίσης: Απόψε 23:35 ΝΕΤ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η μεταλλευτική δράση στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στη περιοχή της Χαλκιδικής, όπως δείχνουν έρευνες, ανάγεται στα αρχαία χρόνια, μεταλλειολογικές διαπιστώσεις πιστοποιούν εξορύξεις αργυροφόρων μεταλλευμάτων κατά την προϊστορική εποχή (1500 π.Χ.). Στη νεώτερη αρχαία ιστορία αναφέρονται μεταλλεία χρυσού και αργύρου στη περιοχή της

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 1973

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέμματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει.

Χρεοκοπημένοι συνεταίροι

Ν.Ρόδα: Ενημέρωση για τις επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού


Η ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα στις Σκουριές στις 21/10/12


Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές σε ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται στην αστυνομική παρουσία και ανταπόκριση την 21.10.2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής, ανακοινώνονται τα ακόλουθα :
  •  ουδέποτε αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων, πολλά από τα οποία φορούσαν μάσκες και κουκούλες, επιτέθηκε επανειλημμένα απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξης με φωτοβολίδες, πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα,

Ο Κρίτων έχει "της πού%τσ@ς το χαβά" !

Διαβάστε την ιστορία ΕΔΩ

Ο ..."Βούδας"

Καρκινοβατεί το νοσοκομείο Πολυγύρου

Χωρίς θέρμανση λειτουργεί το νοσοκομείο Πολυγύρου, καθώς έχει «στεγνώσει» από χρήματα και δεν μπορεί να κάνει τις αναγκαίες προμήθειες σε πετρέλαιο. 
Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες οι ασθενείς τρέφονται μόνο με φασολάκια και μακαρόνια, ενώ, αν είναι τυχεροί, μπορεί να φάνε και… κοτόπουλο.
Την ίδια στιγμή, σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και σε φάρμακα, με αποτέλεσμα να τα προμηθεύονται οι ίδιοι οι συγγενείς των ασθενών ή οι ασθενείς από τα ιδιωτικά φαρμακεία και να τα φέρνουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί πρώτα ρωτούν εάν υπάρχουν φάρμακα κι ύστερα αποφασίζουν για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ο ασθενής.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΚΙΤΤΙΛΑ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Βίντεο)

Σε σοβαρά κράτη και αντίστοιχα σοβαρές κοινωνίες μεγάλα αναπτυξιακά
έργα δεν κολλούν στα γρανάζια της προπαγάνδας
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η πρόσφατη ανάρτηση μας για την Κίττιλα της Φινλανδίας και τους «αμετανόητους» χιλιάδες επισκέπτες της που την κατακλύζουν κατά τη χειμερινή περίοδο, δεν άρεσε καθόλου στους κήρυκες της καταστροφής.
Το καραμελίστικο επιχείρημα ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν συνυπάρχει πουθενά στον κόσμο με τον τουρισμό έλιωσε, όπως λιώνει ο

Πόσο καλά γνωρίζει η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη το σχέδιο της “επένδυσης χρυσού” της Χαλκιδικής;


Του Τόλη Παπαγεωργίου
Η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη ήταν προσωπική επιλογή της Υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη για την θέση-κλειδί της Ειδικής Γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ (ΕΓΕΠΕ).
Από τον Φεβρουάριο 201ο η κ.Καραβασίλη επιλέχθηκε από την Υπουργό για να διαχειρισθεί το καυτό θέμα “Χρυσή Επένδυση” στη Χαλκιδική. Η κ. Καραβασίλη συναντήθηκε με αντιπροσωπείες πολιτών,

Η ΕΛ.ΑΣ. για τις Σκουριές: 2.500 άνθρωποι πάθαμε ομαδική παράκρουση…


Mε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προσπαθεί να μας πείσει ότι 2.500 άτομα που συμμετείχαμε στη μεγάλη διαδήλωση της 21ης Οκτωβρίου στις Σκουριές πάθαμε, όλοι μαζί, ομαδική παράκρουση. Ποτέ δεν μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Ποτέ δεν υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή. H γυναίκα αυτή, της οποίας τη συγκλονιστική μαρτυρία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, “αυτοτραυματίστηκε” (μπαίνοντας κάτω από τη μπότα ενός Ματατζή). To ίδιο και το παληκάρι στη διπλανή εικόνα.

Περιβαλλοντική ρύπανση: επικίνδυνη όσο και η ελονοσία και η φυματίωση

Σε αυτό το περιβάλλον ζητάτε να ζήσουμε 
στη ΒΑ Χαλκιδική;
ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ!
Λαδιαβίτης
Ισοδύναμη της ελονοσίας και της φυματίωσης είναι η επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας από την περιβαλλοντική ρύπανση που οφείλεται σε μια σειρά βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως: εξόρυξη ορυκτών και ιδιαίτερα του χρυσού, ρευστοποίηση μετάλλων, απόρριψη τοξικών αποβλήτων, ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέος, παραγωγή και χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά και χημικών βαφών κ.λπ.

Θεσσαλονίκη, εκδήλωση: "Από τη Χούντα στη Χρυσή Αυγή"

Η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση στην Θεσσαλονίκη με θέμα: "Από τη Χούντα στη Χρυσή Αυγή"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20.11.12 στις 8 μ.μ. στο στέκι του Άρδην (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου, 80ς όροφος). 
Θα μιλήσουν οι: Γ. Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του Άρδην και της Ρήξης), Δ. Αλευρομάγειρος (στρατηγός ε.α.) και Γ. Ρακκάς (μέλος της συντακτικής επιτροπής του Άρδην).

ΠΟΥ 'ΝΑΙ Η ΔΟΣΗ, ΟΕΟ...


Μουδανιά: Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό


Οι μάσκες έπεσαν: Δούλοι των καπιταλιστών οι νεοναζί


Ολόκληρο ντόρο έκαναν οι Πασόκοι για να φύγει το «οικειοθελής» και να μείνει μόνο το «συνεισφορά» από τη διάταξη του πολυνομοσχέδιου για την αλλαγή της φορολόγησης των πλοίων (ο Στουρνάρας το δέχτηκε τελικά), αλλά οι νεοναζί δεν το πήραν χαμπάρι και στην επιτροπή της Βουλής βγήκε μπροστά ο Καιάδας για να υπερασπιστεί τους… αναξιοπαθούντες εφοπλιστές. Βεβαίως, πριν περάσει στους εφοπλιστές, μίλησε γενικότερα: «Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει»!

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στο χτεσινό Eurogroup επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά τόσο η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει μια διαφορετική πολιτική για την ευρωζώνη και για το ζήτημα της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, όσο και η κοινή συνισταμένη των ευρωπαϊκών δυνάμεων στη διαλυτική πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Λειτουργία Σχολής Γονέων στο Δήμο Αριστοτέλη-Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές στον Δήμο Αριστοτέλη
-Ξεκίνησε η λειτουργία Σχολής Γονέων για την συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων

Ο Δήμος Αριστοτέλη, μέσα από τη συνεργασία του με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου 2012, τη λειτουργία Σχολής Γονέων στον Δήμο.
Τη Σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας (δημοτικό), καθώς και μελλοντικοί γονείς. Σκοπός του έργου της Σχολής Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο έργο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Η Χαλκιδική στη World Travel Market Λονδίνου


Με αποσκευές  γεμάτες αισιοδοξία για το 2013 επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής από  το Λονδίνο, όπου συμμετείχαν με stand στην έκθεση World Travel Market. Για πρώτη φορά μετά το 2010, το κλίμα ήταν θετικό για τη χώρα μας, απαλλαγμένο από τις προκαταλήψεις της ανασφάλειας και της χρεωκοπίας.
Ο Τουριστικός  Οργανισμός Χαλκιδικής, επιχειρηματίες ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες  της περιοχής, συνομίλησαν με Tour Operators της Αγγλίας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης και διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι ούτε το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική εκλείπει ούτε η Ελλάδα βρίσκεται σε κάποια μαύρη λίστα που απαγορεύει την εισροή ξέων τουριστών.