Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Ξυνίδης γράφει για το "ΟΛΟΝ" ΠΑΣΟΚ

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΑ ... ΠΑΘΗ ΜΑΣ  (Του Σωκράτη Ξυνίδη*) 
Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου. Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον

Αμάν πια κι αυτός ο Λαφαζάνης!

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Ο Καραμανλής δήλωνε έτοιμος να κυβερνήσει για να επανιδρύσει την Ελλάδα -και το μόνο που κατάφερε να επανιδρύσει ήταν η μάσα, το πιοτί κι ένα υπνάκι για τον εαυτό του. Τη χώρα, που εμπιστεύτηκε την τύχη της στην ετοιμότητά του, τη ρήμαξε. Ο Παπανδρέου δήλωνε επίσης έτοιμος να κυβερνήσει και να τα αλλάξει όλα με τα λεφτά που υπήρχαν. Και το μόνο που κατάφερε ήταν να αλλάξει ο ίδιος επάγγελμα και να γίνει διεθνές φρικιό της κρίσης: Περάστε κόσμε να ακούσετε τον μαλάκα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Και τέλος ο πιο φρέσκος, ο Σαμαράς, δήλωνε πανέτοιμος να κυβερνήσει και να μας σώσει από τις περικοπές με τα ισοδύναμά του -και τα είδαμε τα χαΐρια μας.

Βιβλιοπαρουσίαση: "Οι Βαλκανικοί πόλεμοι - Η απελευθέρωση της Χαλκιδικής και το 1ο ανεξάρτητο τάγμα Κρητών"

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χαλκιδικής, απόψε στις 20:00, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ζωγραφάκη με τίτλο:  "Οι Βαλκανικοί πόλεμοι - Η απελευθέρωση της Χαλκιδικής και το 1ο ανεξάρτητο τάγμα Κρητών".
Στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ GREENPEACE ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 "Εσύ ό,τι πεις, greenpeace;;;"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το γραφείο της Ελληνικής Greenpeace, εξέδωσε τη δεύτερη της ανακοίνωση μέσα σ’ένα εξάμηνο, η οποία στρέφεται κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική. 
Ομολογουμένως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο κι αυτής της ανακοίνωσης, καθώς:
α) κρατάει αποστάσεις από το πογκρόμ βίας, που έχουν εξαπολύσει οι ντόπιοι και ξενόφερτοι επαγγελματίες οικολόγοι, των οποίων η ζωή απέκτησε νόημα και ενδιαφέρον μέσα από τον πόλεμο εναντίον της μεταλλείας. Και αυτό την τιμά.

Ο Δημάδης Παύλος ένα βήμα πριν την Εθνική Παίδων

Ο πρώην παίκτης της Ελπίδας Πολυγύρου και νυν του Πανσερραϊκού Δημάδης Παύλος δοκιμάστηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου για την επιλογή παικτών στην Εθνική Παίδων Κ15.
Η επιλογή του, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι σχεδόν βέβαιη. 
Η διοίκηση της Ελπίδας Πολυγύρου του εύχεται καλή

Δήμος Αριστοτέλη: Έναρξη των δράσεων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας "ΑΡΩΓΗ"

27 νέοι εργαζόμενοι στον Δήμο Αριστοτέλη
Από την 1η Νοεμβρίου 2012 ξεκίνησαν οι δράσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας «Αρωγή», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αρωγή», έχουν εγκριθεί 30 θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα 5μηνης απασχόλησης για τον Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στους τομείς της υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Δήμος Αριστοτέλη: Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο


Π.Α.ΜΕ.: "Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε! "


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες,  νέοι-νέες,
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη
Τίποτα δεν  τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την  τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε! Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Απλά σκευτόμενος πολίτης

Τα ξύλα που μοιράζει (πουλάει) το δασαρχείο Αρναίας είναι αυτά που έκοψε η Εταιρεία στις Σκουριές;
-Αν ναι σε ποιόν ανήκουν;
-Είναι της εταιρείας ή του Ελληνικού δημοσίου;
-Αν είναι της εταιρείας με τι αντάλλαγμα τα χάρισε στο Ελληνικό Δημόσιο;
-Αν είναι του Ελληνικού Δημοσίου τι της χρωστάμε που μπήκε στον κόπο να τα κόψει για λογαριασμό μας;
Είτε έτσι είτε αλλοιώς ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...
ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΧΙΕΜΑΙ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ Για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων


Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί  η κυβέρνηση,  με κατεπείγουσες  διαδικασίες,  για ψήφιση στην Βουλή,  θα βυθίσει τον λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του  ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ζητά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική  ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν  έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .
Το καθένα από τα μέτρα  και  όλα μαζί συνολικά  οδηγούν στην σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και  τα δικαιώματα των εργαζομένων:

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ (Διώτη - Ιγγλέζη) με Υπουργό ΠΕΚΑ για τα ζητήματα των δασών

Πραγματοποιήθηκε στις 31/10 συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη, τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη και άλλους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου για το θέμα της Δασικής πολιτικής και της Δασικής υπηρεσίας. 
Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Κατερίνα Ιγγλέζη που εκπροσώπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έθεσαν τα ζητήματα της προστασίας και της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων που κινδυνεύουν από την εγκατάλειψη και την διάλυση της δασικής υπηρεσίας, όπως επίσης έθεσαν και τo πρόβλημα της υποχρηματοδότησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

 Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου
 Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου και το απόγευμα στις 7 στον ίδιο χώρο.
Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί  ούτε ένα λεπτό!

"Όλοι μαζί θα νικήσουμε" !


ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για την κρίση στην κυβέρνηση και τα νέα μνημονιακά μέτρα


Η κυβερνητική κρίση αντανακλά τη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της. Του πρωθυπουργού, που ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, δηλώνοντας την υποταγή του στην κα Μέρκελ, χωρίς να διατυπώνει την παραμικρή εναλλακτική πρόταση έναντι των κατεδαφιστικών μέτρων που υπαγορεύουν οι δανειστές. Του κ. Βενιζέλου, ενός εκ των βασικών εμπνευστών των προηγούμενων μνημονίων, του οποίου τις μεταπτώσεις από ιεροκήρυκα υπέρ του μνημονίου σε λάβρο «εχθρό» πτυχών του κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει. Του κ. Κουβέλη, του οποίου η «υπευθύνοτητα» υπαγορεύει να ψηφιστεί ο πιο βάρβαρος προϋπολογισμός  λιτότητας και να καταψηφιστούν μέρη του νέου μεσοπρόθεσμου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΜΕΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ .