Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΚ ΤΗΣ ΧΑ

"Εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο και τρισάθλιο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει. Αυτό είναι ένα αίσχος." (Ελ. Ζαρούλια, σύζυγος του αρχιναζιστή της Χ.Α., "βουλευτής" της Βουλής των Ελλήνων)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Δυστυχώς,  "Η κοινωνία εκπροσωπείται με τον κάθε λογής υπάνθρωπο και τρισάθλιο που έχει εισβάλει στην Ελληνική Βουλή, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει. Αυτό είναι ένα πραγματικό αίσχος."

Λαϊκές Συνελεύσεις σε Αμμουλιανή και Στρατώνι

==Πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
==Ενισχύεται και προωθείται η λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις.
==Διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στη Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, και στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.   
Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη σε συνεργασία με τους Προέδρους των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προγραμματίζει την πραγματοποίηση, εντός του επομένου διμήνου, λαϊκών συνελεύσεων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Έγκριση χρηματοδότησης αποκατάστασης ΧΑΔΑ

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Αριστοτέλη”.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 1.703.774,53€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.)του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
==Οριστικά παρελθόν θα αποτελέσουν οι σκουπιδότοποι για το Δήμο Αριστοτέλη, οι οποίοι αποκαθίστανται πλήρως.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Αριστοτέλη” αξιολογήθηκε θετικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αφάλειας και Πρόνοιας, με την υπ. αριθμ. Φ90023 (8/10/12) απάντησή του στην αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ιγγλέζη Κατερίνας σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση υποκαταστημάτων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στην Χαλκιδική, επιβεβαιώνει την πρόθεση του να λειτουργήσουν στη Χαλκιδική μόνο 2 υποκαταστήματα και 2 παραρτήματα, αντί 5 υποκαταστημάτων και 2 παραρτημάτων που υπάρχουν σήμερα, λόγω "αναδιάρθρωσης" (περικοπών εξόδων) που επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας.

Συλλυπητήρια

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της για το θάνατο της σ. Μαρίας Παπαδοπούλου Ζιώγα.
Η συντρόφισσα οργανώθηκε το 1942 στην ΟΚΝΕ και τον ΕΛΑΣ,. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ στο νομό Κοζάνης και υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής της Χαλκιδικής και μέχρι πρόσφατα γραμματέας της ΚΟΒ Πολυγύρου. Ενώ στις εκλογές του 1996 και του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής στο νομό Χαλκιδικής.