Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 (15/10/2012)

Η Χρυσή Αυγή εξευτελίζει τον Χριστό

Το "κατηγορώ" του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου για τις βιαιότητες του ρατσιστικού κόμματος.
Με αφορμή τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, άσκησε αυστηρή κριτική στους συντελεστές του έργου Corpus Christi, οι οποίοι, όπως είπε, "τη φτήνεια τους προσπαθούν να πουλήσουν για τέχνη".
Παράλληλα, όμως επικρίνει αυστηρά τους πιστούς που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: "την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι "αγωνιστές" την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας. Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι". 

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι ...

Ο "Μητροπολίτης" Πειραιώς κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi", συνοδεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Φινλανδία – Talvivaara (2): από Άγιος Βασίλης με τα δώρα (θέσεις εργασίας, ανάπτυξη)… Μέγας Εφιάλτης


Για να κάνουμε μια ανασκόπηση. Τι λέμε εμείς οι θεατρίνοι με τα κατά συρροή ατοπήματα; Και ποια είναι τα κατά συρροή ατοπήματα που λαμβάνουν χώρα εν Φινλανδία – το προτεινόμενο παράδειγμα προς μίμηση των κυρίων ΥΠΕΚΑ ;
Λέμε:
  1. Ξεπούλημα
  2. Το πάρτυ της «ανάπτυξης»
  3. «Θέσεις εργασίας»;
  4. Οικονομικά οφέλη; Μηδαμινά σε σχέση με αυτά που χάνονται
  5. Επικρατούν οσμές απαίσιες
  6. Καλύπτονται όλα με σκόνη (όχι χωμάτινη αλλά τοξική)

Η Ελλάδα εξήντα πέντε χρόνια πίσω . . .

ΚΙ' ΌΜΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!
ΛΑΔΙΑΒΙΤΗΣ
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ - ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ - ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!! 
ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!
Αρχές του 1947 η αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ...

....ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΉ...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Φίλοι αναγνώστες του blog, μας πληροφόρησαν με συναισθήματα αγανάκτησης για μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο σ’ ένα νέο αντιμεταλλευτικό blog (σημ. η ανεργία έχει αγγίξει επισήμως το 30%, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και τα αντιμεταλλευτικά ιστολόγια αυξάνονται και πληθύνονται...), η οποία είχε τίτλο: «Ζητείται λαμαρινάς».
Είδαμε την ανάρτηση. Xλευάζει την ανάρτηση που κάναμε για την ενέδρα, που έστησαν άγνωστοι την Παρασκευή το βράδυ στην Ιερισσό, στο όχημα μεταφοράς εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και τις υλικές ζημιές που υπέστη από τη βροχή πετρών. Εμάς προσωπικά δε μας προκάλεσε καμία έκπληξη ή αγανάκτηση η συγκεκριμένη ανάρτηση. Έχουμε συνηθίσει δυστυχώς.

Απόλλων Αρναίας - Τορωναίος Συκιάς 1-3

Η Μαρία Άρνη στο γαλλικό τραγούδι je veux της Zaz

ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ;

Του Θωμά Καπλάνη*
Οι συζητήσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα από μέρα σε μέρα τελειώνουν. Αυτά που όλοι γνωρίζουμε σαν φήμες ή από σκόπιμες διαρροές, θα ανακοινωθούν πια και επίσημα. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι πολύ σκληρά και σε αρκετές περιπτώσεις άδικα. Η κοινωνία, και όταν λέμε κοινωνία δεν εννοούμε κάποιο αόριστο σύνολο ανθρώπων αλλά κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, με πολύ μεγάλη δυσκολία καταφέρνει μέχρι σήμερα να επιβιώνει. Πως θα δεχτεί λοιπόν το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων που είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση ακόμη και εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που έστω και με δυσκολία τα έβγαζαν μέχρι σήμερα πέρα, ενώ αρκετούς από αυτούς που ήδη πληρώνουν ακριβά το τίμημα της κρίσης θα τους θέσει, ίσως οριστικά, στο κοινωνικό περιθώριο ;

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ...!


Δήμος Αριστοτέλη: Εκμίσθωση Διαδημοτικών Σφαγείων

===Η Διαδημοτική Επιχείρηση Σφαγείων Β. Χαλκιδικής προχωρά στην εκμίσθωση των εγκαταστάσεων της στη θέση «Άγιος Μηνάς» Αρναίας.
===Ξεκινά εντός του μηνός Νοεμβρίου 2012 η διαγωνιστική διαδικασία εκμίσθωσης της εκμετάλλευσης και λειτουργίας σύγχρονου σφαγείου δύο γραμμών, με υποδομή και τρίτης γραμμής, και μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής (Rendering).
===Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, να ενημερωθούν για τη διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει και να επισκεφτούν, εφόσον το επιθυμούν, τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης.

Δήμος Πολυγύρου και κατασκηνώσεις

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία» προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κατασκήνωσης Μεταμόρφωσης κ. Δ. Ζαγγίλα, μετά τη λήξη του επιτυχημένου προγράμματος φιλοξενίας ΑμεΑ 2012.
Παράλληλα η Ομοσπονδία προτείνει στον Δήμο Πολυγύρου το σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας σειράς νέων προγραμμάτων, προτάσεις που και το Δ.Σ. της κατασκήνωσης έχει ήδη αρχίσει να δρομολογεί με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον υψηλότερο βαθμό.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τετάρτη 17/10:
09:00 Περιοδεία στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής.
11:15 Περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής.
13:00 Επίσκεψη στους χώρους υποδοχής λυμάτων στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής.

Η ανοχή και η αδράνεια μας τους αποθράσυνε πλέον τελείως!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε εξωφρενικά πράγματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιος νοσηρός εγκέφαλος θα μπορούσε να τα σκεφτεί αλλά το κυριότερο θα είχε το θράσος να τα δημοσιοποιήσει ζητώντας να εφαρμοστούν. Μιλώ για τις απαιτήσεις της τρόικας να εκκενώσουμε τα νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους ως ασύμφορα!... για την Ελληνική οικονομία αλλά και για την προτροπή τους να στέλνουμε τα πλοία μας για επισκευή σε άλλες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ

Η οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 68 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 10:30 π.μ. στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.
Θα μιλήσουν ο Χρηστίδης Θανάσης, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και ο Σαπρανίδης Κώστας, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωμή παρέμβαση του Υπ. Περιβάλλοντος υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός»


Η καταγγελία των κατοίκων, η διάψευση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και η αλήθεια
Συναγερμό σήμαναν οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής τις προηγούμενες μέρες, μπροστά στην απειλή να κοπούν περίπου 4.000 στρ. στο δάσος των Σκουριών, ολόκληρη δηλαδή η έκταση που έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ανοιχτό ορυχείο χρυσού. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι το Υπ. Περιβάλλοντος, με κατεπείγον έγγραφό του στις 10/10/12, έδινε εντολή στο αρμόδιο Δασαρχείο Αρναίας να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη του σχετικού «Πρωτόκολλου εγκατάστασης και υλοτομίας» με την εταιρεία!

ΚΚΕ Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2012

Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους εσάς που υποφέρετε από τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους και σας καλεί να το ενισχύσετε από το υστέρημά, σας παρά τις δυσκολίες που γεννά η οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Η οικονομικο~πολιτική θεωρία που εξηγεί τα πάντα

Για την αποστολή Βαγγέλης Μαυροδής