Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ο ανελέητος και η πονόψυχη

Πρώτο θέμα στα χθεσινά δελτία ειδήσεων ήταν η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
Ανάμεσα σε όλα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έκανε αναφορά στο πως είδε ο κόσμος την επίσκεψη αυτή και στα σχόλια που έγιναν στον τύπο.
Στην αναφορά αυτήν παρουσίασε και το πώς σχολιάστηκε από τους σκιτσογράφους.
Εκτιμούμε ότι ήταν πολύ σημαντικό ότι η αναφορά στους σκιτσογράφους είχε να κάνει με το σκίτσο της ανάρτησής μας που ανήκει στον δικό μας Χαλκιδικιώτη (Πολυγυρινό) Πέτρο Τσιολάκη.
-Ευχόμαστε στον Πέτρο, με το αστείρευτο ταλέντο σου,  να συνεχίσει το καταπληκτικό έργο του, το οποίο και τον κατατάσσει στους κορυφαίους σκιτσογράφους της χώρας!

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..." ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Πότε θα διαμαρτυρηθούν για την παράνομη υλοτόμηση
οι "οικολόγοι" της Χαλκιδικής και των περιχώρων;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Εδώ και λίγες ώρες έχει ξεσπάσει ένας ηλεκτρονικός «πλειοδοτικός διαγωνισμός», που αφορά τη δασική έκταση που θα υλοτομηθεί στις Σκουριές για την κατασκευή του μεταλλείου.
Το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» σε… επείγουσα ανάρτηση του, κάνει λόγο για την καταστροφή«3.273 στρέμματα δάσους, αρχέγονου δάσους, στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο λαός μίλησε: Έξω Μέρκελ - Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που έστειλαν ανυπόταχτο μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ και στους κολαούζους της στην ελληνική κυβέρνηση. Παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, τις εκατοντάδες προσαγωγές από τις διμοιρίες των πραιτωριανών και τον αποκλεισμό του κέντρου, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σε μια μεγάλη, μαχητική

«Το Εργατικό – Συνδικαλιστικό Κίνημα της Θεσσαλονίκης μέσα από το ιστορικό αρχείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των σωματείων του»

Η Λέσχη Θεωρίας και Πολιτισμού ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ επισκέπτεται την έκθεση:
«Το Εργατικό – Συνδικαλιστικό Κίνημα της Θεσσαλονίκης μέσα από το ιστορικό αρχείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των σωματείων του»
μας ξεναγεί το ιστορικό μέλος του εργατικού κινήματος της πόλης,Μόρφης Στεφούδης
για δύο Πέμπτες, στις 11/10 και 18/10, 19:00-20:00
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) - Πλατεία Ιπποδρομίου
Η επίσκεψη και η ξενάγηση είναι δωρεάν, συμμετοχές στο τηλ: 6977000149 
Τα γενικό περιεχόμενο της έκθεσης αναφέρεται στον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό και

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! Το ΥΠΕΚΑ δίνει εντολή να κοπεί ΟΛΟ το δάσος των Σκουριών!


Με ΕΠΕΙΓΟΝ σημερινό (10/10/2012) του έγγραφο προς το Δασαρχείο Αρναίας, το Υπουργείο “Περιβάλλοντος” δίνει ΕΝΤΟΛΗ στο Δασαρχείο να υπογράψει “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης” με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την υλοτόμηση ΟΛΩΝ των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην 7633/2012 απόφαση παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Η απόφαση αυτή αφορά 3.273 στρέμματα δάσους, αρχέγονου δάσους, στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων.

ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗΣ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ή ΜΗ.
Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις παράνομης καυσοξύλευσης, η οποία τείνει να πάρει τη μορφή επιδημίας με επικίνδυνη εξέλιξη και αυτονόητα καταστροφικά αποτελέσματα για τα Δάση της Χώρας.
Κουβαλώντας μια εμπειρία 40 ετών και γνώση για τα δασικά πράγματα γράφω αυτή την επιστολή, ως ανοιχτή, προς κάθε αρμόδιο ή μη, καθώς όσες επισημάνσεις και προτάσεις και αν έκανα και τώρα και στο παρελθόν, ως εν ενεργεία υπάλληλος (από 1/11/2011 είμαι συνταξιούχος) συνάντησα εκκωφαντική σιωπή…

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γ. Δριβελέγκα

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: "Καθυστέρηση στην εκκαθάριση δαπανών μεταφοράς"
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Καθυστέρηση στην εκκαθάριση δαπανών μεταφοράς»

"Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Χαλκιδικής."

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ, προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών, και θέμα την  αντιπλημμυρική θωράκιση της Χαλκιδικής. 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Είναι δυνατόν...;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!

του Χάρρυ Κλυνν
Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: