Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν η Χρυσή Αυγή υμνούσε τον εγκληματία πολέμου Ρούντολφ Ες

Ο υπαρχηγός του Χίτλερ και φανατικός εθνικοσοσιαλιστής Ρούντολφ Ες, αυτοκτόνησε μετά από 46 χρόνια κράτησης στις 17 Αυγούστου 1987, καθώς είχε καταδικαστεί στη δίκη της Νυρεμβέργης όπου είχε προσαχθεί ως εγκληματίας πολέμου σε ισόβια για συνωμοσία κατά της παγκόσμιας ειρήνης και σχεδιασμό, έναρξη και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου.

Τι άραγε προστατεύει το ελληνικό κράτος στις Σκουριές;


Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
(Για όποιον δεν το γνωρίζει, οι Σκουριές είναι η τοποθεσία στο όρος Κάκαβος της ΒΑ Χαλκιδικής όπου σχεδιάζεται να γίνει η πρώτη ανοιχτού πηγαδιού εξόρυξη χρυσού) 
Κάτι σημαντικό πρέπει να προστατεύει το ελληνικό κράτος στις Σκουριές... 
 Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται στον πολίτη που μαθαίνει -όσο τον αφήνουν να μάθει τα τείχη της στρέβλωσης και της σιωπής που έχουν στήσει τα συστημικά ΜΜΕξαπάτησης- για τα γεγονότα στις Σκουριές της Χαλκιδικής, είναι γιατί άραγε τόση κρατική κινητικότητα στην περιοχή; Τόσες διμοιρίες ΜΑΤ, τόση κρατική ασφάλεια, τόσα οχήματα, τόσα ελικόπτερα, τόσα χημικά, τόσες σφαίρες, τόσο χρήμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται χωρίς λόγο.

Δ. Τζηρίτης de profundis: “Σα Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδοτήσαμε θετικά για τη ΜΠΕ χωρίς να τη διαβάσουμε… Εγώ είμαι ενάντια και στην υπόγεια εξόρυξη… “

Antigoldgreece
Μικρή αναδρομή στο πώς στήθηκε ο μύθος της “ομόφωνης στήριξης της επένδυσης από την τοπική κοινωνία”…
Ο Δημήτρης Τζηρίτης είναι γνωστός στην κοινωνία της Χαλκιδικής. Δύο τετραετίες Δήμαρχος Πολυγύρου, μία τετραετία Αντινομάρχης Χαλκιδικής υπεύθυνος για τον πρωτογενή τομέα και τον ορυκτό πλούτο και σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας.

ΕΟΠΥΥ – ΘΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ ΤΟ «ΚΑΝΟΝΙ».

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Έχω αναφερθεί πολλές φορές με άρθρα μου στο μαύρο χάλι της υγείας, και στο ακόμα πιο μαύρο (και άραχνο) του ΕΟΠΥΥ.
Σήμερα, διάβασα ένα δημοσίευμα το οποίο αξίζει τον κόπο να το δούμε ΟΛΟΙ για να καταλάβουμε ΤΙ πρόκειται να γίνει με την υγεία σ’ αυτή τη χώρα.
«Τρόπους εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και κάλυψης των υποχρεώσεων προς φαρμακοποιούς, κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες

Ο Κώστας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς…


ανοιχτό συντονιστικό θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
Ο Κώστας είναι ένας από τους πολλούς και πολλές που την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη ανεβήκαμε στο δάσος των Σκουριών για να υπερασπιστούμε τη γη και την ελευθερία από το χρυσό θάνατο και το αδηφάγο τέρας των πολυεθνικών.
Ο Κώστας τραυματίστηκε από τα δεκάδες χημικά που έριχναν σε ευθεία βολή οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες. Δεν ήταν ο μόνος, αλλά ήταν αυτός που τραυματίστηκε βαρύτερα, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνας και αφαίρεσή της μετά από εγχείρηση.
Ο Κώστας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, καθώς υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση για αφαίρεση υγρού.

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη


Σημείωση (για το πλαίσιο): Η επιστολή που ακολουθεί αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση 152.11/Β3/790/1996 που θεσπίστηκε πριν από 16 χρόνια και η οποία δίνει στους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ως μέτρο που θα βοηθούσε την ενσωμάτωση αυτών των μαθητών στην ελληνική κοινωνία.

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη
κύριε Κασιδιάρη,

Χαλκιδική, 26-9-2012: Μικρό χρονικό αστυνομοκρατίας


Εφηβικό ΕΚΑΣΧ: Ορμύλια - Α.Ο.Πολυγύρου


Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας

Εγκρίθηκε η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το έργο του Δήμου Σιθωνίας «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση» με προϋπολογισμό 416.000 ευρώ.
Σκοπός του Δήμου Σιθωνίας μέσω του συγκριμένου έργου αποτελεί η επαναφορά χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο και η διασφάλιση όλων των μέτρων με τα οποία θα επιτευχθεί η ανάκτηση αυτών των υλικών και η προώθησή τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Δριβελέγκας: «Μέτρα πάταξης της γραφειοκρατίας και ελέγχου των τιμών πώλησης αγροτικών προϊόντων»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα : «Μέτρα πάταξης της γραφειοκρατίας και ελέγχου των τιμών πώλησης αγροτικών προϊόντων»
κ. Υπουργέ
Είναι παραδεκτό πλέον, από όλους, ότι ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς τομείς οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας. Ως εκ τούτου απαιτούνται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και από τις στρεβλώσεις στο κύκλωμα εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ?

Τι μπορεί να συνδέει 2 περιοχές,
που βρίσκονται σε απόσταση 600 χλμ?
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Να υπάρχει κάτι κοινό, που να συνδέει την πλατεία Συντάγματος με τις δικές μας Σκουριές, ενώ μεταξύ τους μεσολαβεί απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων? 
Πιθανώς το μυαλό των περισσοτέρων από εσάς να πηγαίνει στο συνηθισμένο "καπέλωμα", που πήγαν να κάνουν και πάλι οι "γνωστοί-άγνωστοι" στο μεγαλειώδες πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε χθες κατά την 24ωρη γενική απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και να το δένετε με τα όσα βλέπουμε το τελευταίο 6μηνο στη δική μας γειτονιά, από τους δήθεν προστάτες του περιβάλλοντος...

Εκδρομή στο ... Σύνταγμα!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Συμμετείχα στην χθεσινή απεργία και φυσικά έδωσα το παρόν και στην πορεία προς την Βουλή. Όμως για άλλη μία φορά όλο αυτό έμοιαζε με ολιγόωρη “σχολική” εκδρομή στο Σύνταγμα όπου ένα πλήθος κόσμου έκανε ... “περίπατο” χωρισμένος σε μικρές συντεχνιακές ομάδες οι οποίες φώναζαν σκόρπια συνθήματα τα οποία φαντάζομαι ουδόλως ενόχλησαν τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες.