Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει με την πράσινη ελιά στη Χαλκιδική;

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής οι οποίοι ενημερώθηκαν για την νέα πτώση στην τιμή ελιάς. 
Σύμφωνα με  πληροφορίες κλείνουν όλα τα πόστα σε Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθο, Αγ.Μάμα, Σήμαντρα, Τένεδο και στις γύρω περιοχές. Φαίνεται πως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί μιας και η τιμή των 0,80 λεπτών στην πρώτη κατηγορία αλλά και η νέα πτώση που τους εξόργισε θα οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα. (ΣΗΜΑΝΤΡΑ)

Από τη διαμαρτυρία στον Πολύγυρο. 26/9/12


Πολύγυρος 26/9/12: Συλλαλητήριο κατά της Τροϊκοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής καταγγέλλει την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής

Η σημερινή αδικαιολόγητη και κωμικοτραγική στάση της ΕΛ.ΑΣ να σταματήσει με δυνάμεις των ΜΑΤ και με πρόσχημα ότι δεν είχαν μαζί τους ταυτότητες (!), να προσάγει στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής δύο πολίτες της Ιερισσού που μαζί με δεκάδες άλλους κατευθύνονταν στον Πολύγυρο για να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία (με μπλοκ κατά των μεταλλείων χρυσού), μας κάνει να αναρωτιώμαστε: 

ΑΠΟΛΛΩΝ Αρναίας - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Μεταγγιτσίου στο ΕΣΠΑ

Η «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μεταγγιτσίου Δήμου Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία –Θράκη» με συνολικό προϋπολογισμό 4.537.500 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα τα οποία αφορούν

500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με 500.000 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Πολυγύρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Πράσινο Ταμείο για το έργο «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση».
Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Πολυγύρου, με απόφαση της υπηρεσίας του «Πράσινου Ταμείου» εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής των Όρων της πράξης και οι περαιτέρω οδηγίες για την υλοποίηση του έργου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς φίλους της Μουσικής.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:
Τμήμα Πιάνου
Τμήμα Βιολιού
Τμήμα Κιθάρας
Τμήμα Φλογέρας - Φλάουτου

Δήλωση της Παπαρήγα στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης. Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα.

Ο Αγιασμός του Α.Ο.Πολυγύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Α.Ο. Πολυγύρου προσκαλεί τους αθλητές, γονείς και φίλους του Ομίλου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου όπου θα τελεστεί ο αγιασμός για τη καινούργια σαιζόν παρουσία όλων των τμημάτων.
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Α.Ο.Π.

Ο Δριβελέγκας ζητάει να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική Γιάννης Δριβελέγκας . Μετά το θέμα που έχει προκύψει με τον  Μεϊμαράκη, ο βουλευτής θέτει  ευθέως θέμα παραίτησης του Προέδρου της Βουλής.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας, μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνει πως: