Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ούπς! Το 'πνιξε το κουνελάκι!

Ναι, 1-3, αυτό είναι το αποτέλεσμα! Κανονικότατο το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου!

Ο Πολυγυρινός ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος σε έκθεση της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη

Ο Μάριος Σπηλιόπουλος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής
 Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει δημιουργήσει, από το 1997, μία συλλογή με έργα σύγχρονης τέχνης από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συλλογή της περιλαμβάνει σήμερα περίπου 300 έργα από 19 χώρες.
Η επετειακή έκθεση, με τίτλο “Changing Perspectives – 15 years of the ECB's art collection”, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα της συλλογής των τελευταίων 15 χρόνων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να

Νέες δυνατότητες, προκλήσεις και απειλές για την Ελληνική γεωργία στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς τροφίμων - Η περίπτωση της Χαλκιδικής μας


Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης
Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,
Γεωπονική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Η κλιματική αλλαγή, η παγκοσμιοποίηση της αγοράς τροφίμων, η εντατικοποίηση της γεωργίας, τα γενετικά τροποποιημένα («μεταλλαγμένα») φυτά και ζώα και - τελευταία - τα βιοκαύσιμα με την προκαλούμενη«αρπαγή γης» ("land grabbing"), έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωργία, αναδεικνύοντας νέους κινδύνους και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες προκλήσεις για τις Γεωτεχνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Τροφίμων.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ "ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑΝ"... ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας και του εμπαιγμού, η προσπάθεια των επαγγελματιών της «οικολογίας» και... των συμπαραστατών τους, να αλλάξουν τη θλιβερή εντύπωση, που προκάλεσαν σ’ όλη την Ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, οι φωτιές που άναψαν στο δάσος των Σκουριών, στις 9 του Σεπτέμβρη.
Θυμίζουν τα εξίσου γελοία και ανατριχιαστικά είπαν ορισμένοι απ’ αυτούς, μετά το ξυλοδαρμό του 29χρονου παλικαριού από τη Μ.Παναγία, τον οποίον απέδωσαν... σε «αυτοτραυματισμό»...

ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΕΑΣ

Παιδί, Γονείς και Σχολείο
Τετάρτη 26-9-2012
18:00 – 20:00
Το σχολείο αποτελεί το φορέα κοινωνικοποίησης του παιδιού αμέσως μετά την οικογένεια...
και τελικά το σχολείο είναι …. ένα κτίριο, ένας θεσμός, οι δάσκαλοι, τα παιδιά, τα χρώματα, οι ζωγραφιές, τα βιβλία, η μάθηση, τα παιχνίδια, τα συναισθήματα, οι σχέσεις, οι καθημερινές αλληλεπιδράσεις, οι αξίες. Πόσο εύκολο είναι να οριστεί το σχολείο καθώς για το καθένα μπορεί να νοηματοδοτεί διαφορετικές εμπειρίες!
· Τι σημαίνει το σχολείο για το γονιό αλλά και για το παιδί;
· Πως η πορεία του παιδιού στο σχολείο επηρεάζει τη ζωή της οικογένειας;

Αίμα, τιμή, σημαία αλβανική

Βγήκε λοιπόν τις προάλλες σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο ο σύγχρονος Καραϊσκάκης με τα παλικάρια του να απελευθερώσουν το Μεσολόγγι αυτή τη φορά όχι από τους τουρκαλβανούς του Ιμπραήμ Πασά, αλλά τους σύγχρονους δυνάστες της Φυλής μας, τους αλλοδαπούς μικροπωλητές.


Ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας ξεχωρίζει και μια φάτσα που δεν θα την χαρακτήριζες ακριβώς ως Άρια, μια μούρη κάτι μεταξύ μεξικανού έμπορου ναρκωτικών και δεσμοφύλακα στο εξπρές του μεσονυχτίου.

Ποιος είπαμε ότι έβαλε τις φωτιές στις Σκουριές;

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του τι πραγματικά συνέβη στις Σκουριές στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι “τρομοκράτες” διαδηλωτές, κάτοικοι και συμπαραστάτες, με μάσκες και κουκούλες για να προστατευτούν από τη βροχή των δακρυγόνων, τρέχουν παντού για να σβήσουν φωτιές. Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα από δακρυγόνα γνωρίζει πόσο μεγάλη θερμότητα αναπτύσσει το κάνιστρο του δακρυγόνου κατά τη ρίψη του. Κάποιες μάλιστα από τις φωτογραφίες δείχνουν τις φωτιές από τα δακρυγόνα τη στιγμή ακριβώς που ανάβουν.

Μας θεωρούν πλέον τελείως ... ΟΥΦΟ


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση … 
Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογουμένων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, κ.τ.λ …… ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης.
Ο σχολιασμός …