Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές

Με αφορμή την επικείμενη «επένδυση» χρυσού στην περιοχή Σκουριές στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και τις προεργασίες που πραγματοποιούνται στο όρος Κάκαβος εδώ και μερικούς μήνες μέσω γεωτρήσεων, σας παραθέτω μερικές σημερινές απογευματινές (13/09 - 19:40) φωτογραφίες από το χωριό Μεγάλη Παναγία, ως πρώτες επιπτώσεις στην ύδρευση των νοικοκυριών.

Ο εξευτελισμός του εμπνευστή!

"Παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους."
(Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Μνημονιακός Υπουργός Παιδείας)
-Ο απόλυτος εξευτελισμός του εμπνευστή του παραπάνω μέτρου. 

Επικών διαστάσεων φιάσκο της ΕΛΑΣ στις Σκουριές…

Aναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου η δίκη των τεσσάρων κατοίκων Χαλκιδικής (3 από τη Μ. Παναγία κι ένας από την Ιερισσό) που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής στις Σκουριές. Μεγάλος αριθμός κατοίκων, κυρίως από τη Μ. Παναγία, πήγαν το πρωί στο δικαστήριο του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συμπολίτες τους. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι οι εξής:

Αυτά είναι τα 40 ελληνικά νησιά που νοικιάζονται

Οι ενδιαφερόμενοι να μη βιάζονται! Θα πέσουν οι τιμές!
Σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τα οποία θα μπορούσε η χώρα μας να τα μισθώσει.

"Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύτηκε τη Τετάρτη από το πρακτορείο.

Οι ...κύριοι του "Πάρε ότι θέλεις παλιατζή"


ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Τι φταίει και τα μάτια των στελέχών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,
σχεδόν πάντα "χάνουν το δάσος, για το δέντρο;"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Κάθε φορά που διαβάζουμε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, έπειτα από κινητοποιήσεις, που σαν στόχο έχουν να βάλουν μπουρλότο στο δάσος των Σκουριών και όχι την προστασία του, όπως ισχυρίζονται, εμπεδώνουμε απόλυτα την έννοια της φράσης «ταξίδι σ’ άλλη διάσταση».

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι του Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, όταν λαμβάνουν μέρος σ΄αυτές τις κινητοποιήσεις, αυτομάτως μπαίνουν σ΄αλλες διαστάσεις, σχεδόν μεταφυσικές...

Ο "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ" ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Τέτοιες φωτογραφίες βλάπτουν σοβαρά την οικολογία;
Ή οι πράξεις αυτών την οικολογία;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Οι αποκαλύψεις με φωτογραφικά ντοκουμέντα για το ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται... για την «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος» στη ΒΑ Χαλκιδική και με ποιο τρόπο το επιχειρούν, φαίνεται πως έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς αυτής της ιστορίας. Για την ακρίβεια τους έχει προκαλέσει πανικό.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ για τα γεγονότα στις Σκουριές

Ας το πάρουν απόφαση η ELDORADO GOLD/ΑΚΤΩΡ και η Διοίκηση της Αστυνομίας/ΜΑΤ που την υπηρετούν. Τα συρματοπλέγματα οι μπάρες, οι ηλεκτρονικές συσκευές ‘’ανίχνευσης/εντοπισμού εισβολής’’ θα ξηλωθούν από τις ‘’Σκουριές’’. Ο στρατός των πληρωμένων κουκουλοφόρων και νεοπροσληφθέντων για διακοπές στο δάσος ‘’εργαζομένων’’ θα πάει στα σπίτια του. Το δάσος στις ‘’Σκουριές ‘’, τα δάση των 317.000 στρεμμάτων της ‘’μεταλλευτικής περιοχής’’ στη Β.Α. Χαλκιδική θα μείνουν Δημόσια και ανέπαφα.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ!


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ;

Του Βασίλη Τσούγκαρη
ΟΛΟΥΣ αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, για την «έμμεση – άμεση» ΕΞΟΝΤΩΣΗ ενός λαού;
Έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει;
Έχετε κάποιον άρρωστο στο σπίτι σας, κάποιον καρκινοπαθή κάποιον με σκλήρυνση κατά πλάκας κάποιον με κάποια χρόνια πάθηση;
Έχετε κάποιον που να χρειάζεται γιατρό και φάρμακα;
Είδα (όπως όλοι άλλωστε) τον πρωθυπουργό να σκύβει όλο «συγκίνηση» μπροστά στο αναπηρικό καροτσάκι κάποιου που βρέθηκε εκεί, και εξοργίστηκα.

ΚΚΕ: «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Ή ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»

Όπως οι κόκκινες γραμμές, έτσι και το δίλημμα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα. Η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου. Η ΕΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου απαιτεί νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, πλήρη κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού εργάσιμου χρόνου.

ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ξεκίνησε η διακίνηση των καρτών διαρκείας για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα της Αρναίας. Η τιμή τους είναι στα 30 ευρώ. 
Παρακαλούμε όλους τους φιλάθλους να ενισχύσουν την ομάδα μας με την προμήθεια της κάρτας ελεύθερης εισόδου σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα.