Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πού είσαι Φώτη που 'λεγες...

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει διακηρύξει ότι η πολιτική των Μνημονίων και των περικοπών είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας όλο και βαθύτερης ύφεσης, την ανακύκλωση της κρίσης και την παράλυση της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτός ήταν μάλιστα ο βασικός λόγος που καταψήφισε στη Βουλή τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο Μνημόνιο, χωρίς να αφήνει παραθυράκια.

Επιτέλους σκέφτηκαν και κάτι σωστό! (Θα το κάνουν;)


Χαλκιδική: Λαθροθήρες με πολεμικό εξοπλισμό !!!

Κυνηγούσαν αγριογούρουνα με διόπτρες νυκτός και σιγαστήρα στα όπλα, ενώ είχαν στήσει πολύπλοκη ηλεκτρονική παγίδα με δυνατότητα να πυροβολεί αυτόματα 
Λαθροθήρες-ράμπο έστηναν ενέδρες σε αγριογούρουνα σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής. Όπλο με σιγαστήρα, προσαρτημένο σε τρίποδο για στόχευση ακριβείας, διόπτρες και κάμερες νυκτός για εντοπισμό θηραμάτων στο σκοτάδι, αλλά και μια πολύπλοκη αυτοσχέδια παγίδα με ηλεκτρονικό κύκλωμα και δυνατότητα να πυροβολεί αυτόματα, βρέθηκαν στημένα σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη για την εξόντωσή τους, με άμεσο κίνδυνο όχι μόνο για την πανίδα της περιοχής, αλλά και για ανθρώπινες ζωές.

Ο ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ «ΕΟΠΥΥ»

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ζούμε στη χώρα των «Εθνικών Οργανισμών», τίτλος πιασάρικος που γεμίζει το μάτι και το στόμα, όπως παλιά οι αποικιοκράτες γέμιζαν το μάτι των ιθαγενών με μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια και τους έκλεβαν τη γη αλλά και τους θησαυρούς τους.
Στην τριτοκοσμική Ελλάδα, έχουμε πολλούς «Εθνικούς Οργανισμούς» ένας εκ των οποίων είναι και ο ΕΟΠΥΥ.
Ο οργανισμός, που σύμφωνα με τα αρχικά του «παρέχει» Υπηρεσίες Υγείας.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΕΤΟΣ Βαρβάρας

Αγώνας για το κύπελλο ΕΠΣ Χαλκιδικής

1η ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ

Ο Ναυτικός Σύνδεσμος Όρμου Παναγίας σε συνεργασία με τον Αθωνικό Ναυτικό Όμιλο Χαλκιδικής και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας διοργανώνουν την 1η Ρεγκάτα του Διαπόρου στις 7,8, 9 & 14,15,16 Σεπτεμβρίου, 2012 στο λιμάνι του Όρμου της Παναγίας.
Η εκδήλωση αυτή η οποία πρώτη φορά γίνεται στην περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (θεματικό τουρισμό) στην περιοχή, την τόνωση της τουριστικής κίνησης σε μία περίοδο που αρχίζει να φθίνει και την παράλληλη παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Δείτε το πρόγραμμα:

Γαλάτιστα: 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας - 7,8,9/9/2012

Δείτε το πρόγραμμα στη συνέχεια της ανάρτησης...

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής
Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 724/03.08.2012 σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον αρμόδιο υπουργό, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η κατάσταση ήδη έχει επιδεινωθεί περαιτέρω και οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παθολογικής ξεκινούν από σήμερα επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τις απλήρωτες εφημερίες. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Συνάντηση Ιγγλέζη με τους εκπαιδευτικούς του Νομού

Την Παρασκευή 7 /9 στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και της βουλευτή Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη με τα Δ.Σ. των Συλλόγων εκπαιδευτικών Χαλκιδικής, για τα προβλήματα του κλάδου και γενικότερα της παιδείας στο νομό μας. 
Η συνάντηση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ιγγλέζη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

Ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και βίντεο από τη συζήτηση της ερώτησης:
Προς: το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Αντιμετώπιση πυρκαγιάς Αγίου Όρους (08/08/2012) και ενέργειες πρόληψης πυρκαγιών στη Χαλκιδική

Έρχονται φόροι 8 δις στην ακίνητη περιουσία!


Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων των τμημάτων του στη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών και στην Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας για την σχολική χρονιά 2012-2013.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την νέα χρονιά είναι: