Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Κουβελογική

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Ανακαλύπτει κανείς ότι η υποκρισία στην πολιτική δεν προκαλεί μόνο απέχθεια ή θυμό, αλλά και θλίψη, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να προσδώσει ηθική-αριστερή διάσταση στη στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία όρθια, λέει σε ένα σημείο της τελευταίας ομιλίας στους βουλευτές του. Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε άλλο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελεί εγγύηση για τις κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής, σε τρίτο.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"


Hasta la vista ?

«Οι άνθρωποι αγωνίζονται πιο σκληρά για τα συμφέροντά τους παρά για τα δικαιώματά τους».
Ναπολέων Βοναπάρτης
------------------------------------
Σκεπτόμενος πολίτης
Αμετανόητη η «ενεργή» μειοψηφία συνεχίζει την αντιδραστική προσπάθεια ακύρωσης της μεταλλευτικής επένδυσης στη Χαλκιδική. Το ίδιο σενάριο ξεδιπλώνεται ξανά και ξανά σε διάφορες παραλλαγές από τους οπαδούς του αντιβιομηχανικού μεσαίωνα, καταλήγοντας πάντα σε καταστροφές και τυφλή βία:

Έκφραση ευχαριστιών του Αντιπεριφερειάρχη και της Πυροσβεστικής προς την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ

Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς – Μέρκελ ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του. Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ


Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.

Aποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ¨ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ¨

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ¨ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ¨, το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ 
Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνειδητοποιώντας την ανάγκη αντιμετώπισης και ενίσχυσης της απασχόλησης, είχε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με την επωνυμία “ΠΡΟΠΤΙΚΗ”, από τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ακαδημίες ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Μαθητικής Εστίας Αρναίας

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης από τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας Αρναίας, προϋπολογισμού 390.000,00€. 
Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας Αρναίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναμενόμενο ...


Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική: Ουκρανοί, Ρώσοι και Βαλκάνιοι σώζουν την παρτίδα

Με πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες άγγιξαν ακόμη και το 85%-90% στα ξενοδοχεία άνω των 80-100 κλινών και σημαντικό αριθμό τουριστών από το εξωτερικό κύλησε ο Αύγουστος για τη Χαλκιδική. Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε Ασπροβάλτα και Παραλία Βρασνών.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη Χαλκιδική είναι το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες περιμένουν κι έναν αρκετά καλό Σεπτέμβριο, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 20 του ερχόμενου μήνα οι πληρότητες από τις προκρατήσεις κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Τα αδέσποτα στον Πολύγυρο

Πρέπει να αναφερθεί και να γίνει θέμα. 
Έχει γεμίσει ο Πολύγυρος σκυλιά με λουράκι στο λαιμό (που σημαίνει ότι έχουν ιδιοκτήτη) και κυκλοφορούν χωρίς συνοδό. Μερικά από αυτά ορμούν και είναι άκρως επικίνδυνα για όσους κυκλοφορούν με σκυλάκια συντροφιάς. 
Ο νόμος λέει ότι απαγορεύονται τα σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τον ιδιοκτήτη τους. Θα μπει στον κόπο η Αστυνομία ή ο Δήμος να ελέγξει τους κατόχους τους; Αν είναι αδέσποτα δεν θα έπρεπε να μπουν στον κόπο να τα μαζέψουν πριν υπάρξουν τραυματισμοί;