Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια...

Χρόνια τώρα συζητιέται στη Χαλκιδική η αναγκαιότητα δημιουργίας φραγμάτων!
Αναφορές και μελέτες έχουν γίνει στο παρελθόν για τα δύο φράγματα που μπορούν να γίνουν στη Χαλκιδική, αυτό του Ολύνθιου και το άλλο του Χαβρία!
Η διαχρονική αδιαφορία (ή καλύτερα η ανικανότητα!) των πολιτικών (παντός "είδους" και "ράτσας", βουλευτές και αυτοδιοικητικοί) δεν επέτρεψε τη δημιουργία αυτών των φραγμάτων.

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ»

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Θα μπορούσα να αναφερθώ σε εκατοντάδες εγκλήματα που γίνονται σε καθημερινή βάση στη χώρα, άλλα γνωστά από την επικαιρότητα, άλλα άγνωστα……
Η «κρίση», έφερε το μεγαλύτερο «έγκλημα», την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού με πολλούς τρόπους (να είναι καλά οι κυβερνήσεις μας).
Ένα από τα «καθημερινά εγκλήματα» τα οποία επαναλαμβάνονται συστηματικά είναι το ξέσπασμα αφαίμαξης που επιχειρείται, αλλά και εφαρμόζεται στα χαμηλά στρώματα του λαού.

ΜΠΟΥΥΥΥΥ!


Προεδράρα μου!!! (Μπουρδέλο κράτος...)

Πρόεδρος του ΟΑΚΑ (δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου) τοποθετείται ο Γιώργος Ανατολάκης
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ήταν βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Β' Πειραιά, αλλά μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματος τον περασμένο Μάιο προσχώρησε στη ΝΔ, όπως και ορισμένοι άλλοι πρώην βουλευτές του Γ. Καρατζαφέρη. 

Η ...καλή μας συγκυβέρνηση...

...που την βρίζουν όλοι οι άσχετοι! Ορίστε:
Τρία χρόνια, αντί του ενός, στην εφεδρεία και μετά απόλυση!!!
Οι αποδοχές το 65% και όχι το 60% του μισθού, όπως στην κακή εφεδρεία!!!

Ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου


ΠΡΟΣ : Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά.
Πράγματι, η Χαλκιδική είναι ένας φυσικός παράδεισος, που συνδυάζει καταπράσινα βουνά και κρυστάλλινες θάλασσες. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία μια και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη και η φυσική πύλη του Αγίου Όρους.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και όχι ρατσιστική υπερβολή

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Οι παρακάτω σκέψεις μου πηγάζουν από μια προσωπική παρακολούθηση και εκτίμηση των γεγονότων που συντελούνται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας. 
Μακάρι να έχω εκτιμήσει τελείως λάθος και να είμαι απλά υπερβολικός. 
Πριν από λίγο καιρό η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η απόπειρα οικοδόμησης πολυπολιτισμικής κοινωνίας εντός των ευρωπαϊκών τειχών «απέτυχε παντελώς». 

Αρναία, Πράσινο χωριό: ΟΝΙRΑΜΑ


Οι ομάδες χορού ENFAZ στον Πολύγυρο


Πολύγυρος: Παρουσίαση βιβλίου


4ο Φεστιβάλ Πολυγύρου


Συνεργάτες υπουργών πληρώνονται για δύο θέσεις αλλά... δουλεύουν σε μία!

Με το καθεστώς της «παράλληλης απασχόλησης» συνεχίζουν να επιλέγονται σε αρκετές περιπτώσεις οι στενοί συνεργάτες ακόμη και οι διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων υπουργών και υφυπουργών, προκαλώντας (παρασκηνιακές προς το παρόν) εντάσεις και διαφόρων ειδών αντιδράσεις. Δύο από τις περιπτώσεις αυτές που αποκαλύπτει σήμερα (στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης) η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι απολύτως ενδεικτικές.

Τι λέει ο νόμος για τις «παιδικές χαρές» (Μπορούμε να τα καταφέρουμε!)


Πώς είναι η παιδική χαρά της γειτονιάς σας;
Είναι σε καλή κατάσταση, με καινούριο, ασφαλή εξοπλισμό και όργανα; Ή… μοιάζει περισσότερο με αυτήν εδώ, με όργανα σκουριασμένα και ξεχαρβαλωμένα: