Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Ο Πολύγυρος στη δεκαετία του '80 .

Τέσσερα βίντεο με τον Πολύγυρο του 1980, σταλμένο σε μας από φίλο μας αναγνώστη τον οποίο και ευχαριστούμε!

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στον Πολύγυρο

Σήμερα το πρωί (14/8) ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα με πληθώρα συνεργατών τους απολάμβαναν το καφεδάκι τους σε γνωστό μπουγατσάδικο του Πολύγυρου
Ο γνωστός συνθέτης υπήρξε ιδιαίτερα ευγενικός και πολύ γλυκομίλητος με όλους και φυσικά ενθουσιασμένος με τις γεύσεις και την εξυπηρέτηση του καταστήματος. 
Δεν αρνήθηκε να βγει και μια φωτογραφία με την ιδιοκτήτρια και το προσωπικό του καταστήματος.

Χωροφύλακας, όνομα και πράγμα!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, 42χρονος αστυνομικός, "πρωταγωνιστής" επεισοδίου σε νυχτερινό μαγαζί της Αλεξανδρούπολης. Ο αστυνομικός είχε αποσπαστεί για ένα μήνα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων "Ξένιος Ζευς".
Ο 42χρονος αστυνομικός από τα Γρεβενά, αρχικά αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό στους

"Σαφάρι" ΣΔΟΕ - Μικρά ποσοστά παραβατικότητας στη Χαλκιδική

Σαρώνει το ΣΔΟΕ τις περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση προκειμένου να εντοπίσει τους φοροφυγάδες. Οι έλεγχοι γίνονται σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε μέχρι και το 100%.

Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ επισημαίνει ότι στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 10/8/2012 – 13/8/2012 πραγματοποιήθηκαν 707 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις. Δηλαδή το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 52,76%.

ΕΛΠΙΣ Πολυγύρου 2012-13


Το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα και νερό σε πυροσβέστες, δασεργάτες, στρατιώτες και εθελοντές που επί τέσσερις μέρες μάχονταν τη μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιο Όρος.
Το Συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους της Ουρανούπολης και της γύρω περιοχής.

Η θέση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού...


...όπως προκύπτει από επιστολή του προς το Συντονιστικό φορέων και Συλλόγων Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, στις 10 Αυγούστου 2012   
ΠΡΟΣ: Συντονιστικό φορέων και Συλλόγων Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου
63075 Ιερισσός Χαλκιδικής
Αγαπητοί συντοπίτες,
Στην μακρόχρονη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β βαθμού, πορεύθηκα με καθαρότητα, ευθύτητα λόγου, ειλικρίνεια και σύνεση, σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την Χαλκιδική μας, αλλά και τον τόπο μου. Έτσι λοιπόν και στο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, από το 1995 έως και σήμερα, διεμήνυσα δημοσίως και προς κάθε κατεύθυνση, τις απόψεις και τις θέσεις μου και μάλιστα σε χρονικές περιόδους που ΜΟΝΟΣ μου στην συγκεκριμένη περιοχή, σε αυτοδιοίκητικό επίπεδο, σήκωνα το βάρος της διαφορετικότητας.

Για την συναυλία-εκδήλωση πληροφόρησης στην Ιερισσό

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό Συναυλία–Εκδήλωση πληροφόρησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.

ΑΡΘΡΑ, ΑΦΙΣΕΣ, BLOGS, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ...

Αντιμεταλλευτική προπαγάνδα:
Εργασία... με προοπτική!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

...Έχει ψωμί η υπόθεση...!
Tης προπαγάνδας το ανάγνωσμα..., καλά κρατεί από τους αυτόκλητους προστάτες και σωτήρες της ΒΑ Χαλκιδικής. 
  Άρθρα, δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, σκίτσα, αφίσες, πανό και τελεσίγραφα... όλες και όλα  μ’ ένα κοινό στόχο, την ευαισθητοποίηση-παρακίνηση... του κόσμου από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και την κινητοποίηση της πολιτείας για να ξαναδεί..., με μεγαλύτερο σκεπτικισμό το ζήτημα της αδειοδότησης της μεγαλύτερης επένδυσης που έχουμε αυτή την ώρα στην Ελλάδα... 
Για την ακρίβεια να τη ακυρώσει...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών
 Θέμα: Για την πυρκαγιά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.
 Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αγ. Όρος και επεκτάθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, εκτός του ότι έκαψε δεκάδες αγροικίες, κατάστρεψε στο διάβα της δεκάδες χιλιάδεςστρέμματα δάσους και δασικής έκτασης καθώς και  πολλές καλλιέργειες, ελαιώνες, αμπέλια και μελίσσια. Αναδείχτηκαν με δραματικό τρόπο οι τεράστιοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον, το βιος και η ζωή του λαού.

Η Τσαλιγοπούλου στην Τρυπητή


Αυλαία