Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών: Σκεφτείτε για ποιους πανηγυρίζουμε.

Η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου και ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ένα σωρό προηγούμενοι ολυμπιονίκες που μας βγήκαν τελείως σκάρτοι... 
Παλιότερα, προ τουίτερ ή και ίντερνετ, πολύ λίγα μπορούσαμε να μάθουμε για τον ψυχισμό των Ολυμπιονικών μας. 
Συνήθως γκρεμίζαμε τα τείχη χωρίς δεύτερη κουβέντα και τους θεοποιούσαμε. 
Αλλά αν το σκεφτείς είναι κι αυτοί άνθρωποι - και η θεοποίηση ήταν δικό μας λάθος κι όχι δικό τους. Τους κάναμε αξιωματικούς, τους δίναμε προπoτζίδικα, μπόνους, δημοσιότητα, αιώνια εκτίμηση. 
Και πολλοί τα άξιζαν όλα αυτά. Σεμνά παιδιά που έπαιξαν τίμια και που μας χάρισαν χαρά - που ουδέποτε προσπάθησαν να εξαργυρώσουν.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ


Καλά τα "όμορφα λόγια" για το περιβάλλον...,
αλλά τα έργα ακόμη καλύτερα!
Το ΣτΕ μίλησε. Έως ότου πλησιάσει ο καιρός για να αποφανθεί και επί των άλλων προσφυγών, που έχουν κατατεθεί για τη ματαίωση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής, ας ασχοληθούμε με πιο δημιουργικά θέματα.
Καιρός λοιπόν να αλλάξουμε σελίδα και να ασχοληθούμε με ζητήματα που αφορούν ουσιαστικά το περιβάλλον του τόπου και την αποκατάσταση σημείων και τοπίων από παλαιότερες εκμεταλλεύσεις.

“Για την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη”


     Για μια ακόμη φορά οι τοπικές αρχές παραχώρησαν βήμα επίσημο (με ποιο δικαίωμα αλήθεια;) στον Γιάννη Αικατερινάρη, γυιο του Κύρκου Αικατερινάρη! 
   Πρόκειται για την αποκλειστική ανάθεση στον ίδιο, να παρουσιάσει τον Μίκη Θεοδωράκη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου στο αφιέρωμα προς τιμή του. 
     Ευτυχώς η σοβαρή, επαγγελματική απόδοση των τραγουδιών του από την ορχήστρα του “Μοντάζ” και των δύο χορωδιών του Δήμου Πολυγύρου εκτόνωσαν την αγανάκτηση του κοινού από τα ψεύδη και τα φληναφήματα του Γ. Αικατερινάρη. 

Ιερισσός 27/7/2012: “Nostalgia Party”

“Nostalgia Party”
με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη,
την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, ώρα 21:15,
στην Ιερισσό.
Ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο συνδιοργανώνουν εκδήλωση «Nostalgia Party», την Παρασκευή 27 Ιουλίου, ώρα 21:15, στην Ιερισσό.
Δύο από τους πιο αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, θα χαρίσουν μια θαυμάσια βραδιά στο κοινό, με καταπληκτικά νοσταλγικά τραγούδια του παρελθόντος.
Οι κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να νοσταλγήσουν τα παλιά και να ταξιδέψουν στο χθες, με αγαπημένες μουσικές!
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σήμαντρα: Εθελοντική αιμοδοσία


ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ...


Υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική: Παράνομη η υποκατάσταση της πολιτικής εξουσίας από το ΣτΕ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς -ΕΛ.ΟΙΚ.Α για την υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική: 
"Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ (τμήμα αναστολών) στην υπόθεση των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, παρά το ότι δεν αφορά στο κύριο ζήτημα της ακύρωσης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ωστόσο αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας. Το δικαστήριο για να αιτιολογήσει την κρίση του επικαλείται κυρίως οικονομικούς λόγους (δημιουργία θέσεων εργασίας, εισροή φόρων στα ταμεία του κράτους κλπ).