Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

Του Τάσου Κανταρά

Δεν πέρασαν σαράντα μέρες από τις εκλογές, και θα έχουν απογοητευτεί πλήρως και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του τρικομματικού συστημικού μπλόκ, που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, με διακηρυγμένο στόχο την επαναδιαπραγμάτευση, την επιμήκυνση και εν τέλει την σωτηρία των ψυχών μας. Ίσως να νιώθουν ήδη και την ενοχή της εκλογικής τους συμπεριφοράς. Αλλά αυτό που ακολουθεί θα πονέσει  πλέον όλους. Τους αδύναμους βέβαια. Είτε αισθάνονται ενοχές, είτε  έπραξαν διαφορετικά. 

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής

Νέο χαστούκι και φρένο στις παρανομίες του Κ. Στέγγου: Ανακλήθηκε ξανά η οικοδομική άδεια για τις βίλες του Πόρτο Καρράς


Στις 9 Ιούλη του 2012 ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών και Ελέγχου των Κατασκευών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Πολυγύρου, Ματθαίος Τοτικίδης, εξέδωσε για δεύτερη φορά απόφαση, την 1237, με την οποία ανακαλεί την οικοδομική άδεια 199/2010, που είχε εκδοθεί παράνομα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της Πόρτο Καρράς ΑΕ, Κ. Στέγγου. 
Με την άδεια αυτή ο Κ. Στέγγος επιχειρεί να χτίσει 585 πολυτελείς βίλες σε δάσος 17.630 στρεμμάτων. Από το 2003 ο καπιταλιστής προσπαθεί να αποχαρακτηρίσει το συγκεκριμένο δάσος, προκειμένου να κατασκευάσει και να μοσχοπουλήσει τις 585 βίλες και να βγάλει τεράστια κέρδη. Είναι ο ίδιος που στις αρχές του 2004 προκάλεσε και την περιβόητη (ν)τροπολογία Πάχτα, με την οποία επιχειρήθηκε ο αποχαρακτηρισμός του δάσους των 17.630 στρεμμάτων. (Ν)τροπολογία που μετά το θόρυβο που ξέσπασε καταργήθηκε με νέα τροπολογία σε άλλο νόμο.

"Τυφλά" χτυπήματα των μνημονιακών !

Παρεμβάσεις σε παιδεία με δραστικό περιορισμό προσλήψεων. Μείωση δαπανών σε υγεία, ΔΕΚΟ, υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών, ώστε να συμπληρωθούν τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία και να τεθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα
«Καθαρογράφεται» το τελικό σχέδιο για τις περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ στην επόμενη διετία, με το οικονομικό επιτελείο να εξειδικεύει μέτρα 3,5 δισ. ευρώ που λείπουν από τον συνολικό «λογαριασμό».
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξευρεθεί πηγές από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας, Μεταφορών αλλά και από τις ΔΕΚΟ για να κλείσει το τελικό πακέτο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προωθεί:

4ο Φεστιβάλ Πολυγύρου 21 Ιουλίου: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 21.30
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στην τιμητική βραδιά συμμετέχουν:
Στη μουσική, η ορχήστρα του «Μοντάζ», το φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες», η Μικτή Χορωδία Πολυγύρουυπό τη διεύθυνση της Τατιάνας Σαραφιανού και στα κείμενα- αφήγηση ο Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης.
Ο Δήμος Πολυγύρου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη, μια μεγάλη προσωπικότητα του Πνεύματος και της Τέχνης. Τιμά ένα πραγματικό Έλληνα και πολίτη της γης, που σε δύσκολους καιρούς, με το μουσικό έργο και την γενικότερη κοινωνική προσφορά του, δόξασε όσο λίγοι τη χώρα μας.

Αρναία: Από τα Αριστοτέλεια 2012

Από την εκδήλωση της  Θερινής Ακαδημίας Μουσικής του Δήμου Αριστοτέλη που πραγματοποιήθηκε στην Αρναία στα πλαίσια των Αριστοτέλειων 2012. 
Φιλαρμονική Harmonie Con Brio & Ορχήστρα δωματίου FACE από το Τορόντο του Καναδά, 19 Ιουλίου 2012.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΛΜΑ...

...Και οχι άλλα άλματα στο κενό!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ένα καταπληκτικό άρθρο από το green minerals και το γεωλόγο του ΙΓΜΕ Νίκο Αρβανιτίδη. 
Μια συνοπτική περιγραφή της αρρωστημένης κατάστασης, που ζει η Ελλάδα στο εσωτερικό της, όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες. 
Τώρα έχουν γίνει οι επιπτώσεις αυτής τη κατάστασης, πολύ παραπάνω από επικίνδυνα ορατές... 
Δώστε 5΄λεπτά από το χρόνο σας. Αξίζει. Ακολουθεί  σχόλιο του blog.
"Η Ελλάδα γλίστρησε τελικά από το χείλος του γκρεμού με πορεία προς άγνωστη κατεύθυνση και προορισμό.